שתף קטע נבחר

 

הנשיא בוש: הממשל מכיר בזכות הפלסטינים למדינה

הנשיא האמריקני אמר את הדברים בפגישה שקיים עם מנהיגים מהקונגרס והוסיף שימשיך ללחוץ על שרון וערפאת לחדש את המו"מ. בתוך כך חושף הוושינגטון פוסט, כי הממשל יזם תכנית שלום הכוללת הכרזה התומכת בזכות הפלסטינים למדינה

נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, אמר היום (ג'), כי רעיון המדינה הפלסטינית היה תמיד חלק מתהליך השלום בדיוק כמו זכותה של מדינת ישראל להתקיים בביטחון.
בוש אמר את הדברים בפגישה שקיים עם מנהיגים מהקונגרס והדגיש כי לפני שניתן יהיה להקים מדינה פלסטינית יש להביא את האזור למצב של הפסקת אלימות. עוד אמר הנשיא, כי בכוונת הממשל להמשיך וללחוץ על עראפת ועל שרון לחדש את שיחות השלום בדרג גבוה.
בתוך כך פירסם הוושינגטון פוסט שלאחרונה גובשה בממשל בוש תכנית לקידום השלום במזרח התיכון, הכוללת הכרה של הממשל האמריקני בזכות הפלסטינים למדינה. שר החוץ האמריקני, קולין פאוול, היה אמור לשאת נאום ובו הכרזה פומבית על הכרת הממשל בזכות הפלסטינים. לטענת העיתון, בשל התקפת הטרור ב-11 בספטמבר לא הוציא הממשל את תכניותו אל הפועל.
מקורות בממשל שהיו מעורבים בתוכנית אמרו לעיתון שפאוול תכנן לשוחח אודות היוזמה האמריקנית עם השגריר הסעודי בארצות הברית, הנסיך באנדאר בין סולטן, ב-13 בספטמבר. הממשל גם יזם פגישה בין הנשיא בוש ויו"ר הרשות, יאסר ערפאת, בניו יורק, במהלך כינוס האסיפה הכללית של האומות המאוחדות, שאמורה היתה להתקיים עשרה ימים מאוחר יותר.
התוכנית ונאומו של פאוול, אושרו על ידי מועצת הביטחון הלאומית שהתכנסה בבית הלבן ימים ספורים לפני התקפת הטרור על ארצות הברית. לטענת הוושינגטון פוסט, בוש עצמו אישר את התכנית.
היוזמה המדינית של בוש אינה יורדת לפרטים הקטנים ואינה מנתחת את כל האפשרויות להקמת מדינה פלסטינית, כפי שעשתה תכניותו של ממשל קלינטון. אולם, דיפלומטים מהמזרח התיכון אמרו ש"מכיוון שזו הפעם הראשונה שיוזמה כזו באה מצד הממשל הנוכחי, היא תעבור טוב מאד בעולם הערבי. זהו מצב בו הממשל האמריקני יכול רק להרוויח".
"הסעודים היו מעורבים בתכנית והיו מעודכנים בפרטיה. הממשל לחץ עליהם לתמוך בה", סיפר גורם שהיה מעורב בהכנות לקראת נאום פאוול, "הממשל קיבל תגובות אוהדות מצד גורמים באירופה, וגם מצד מצרים, ירדן והאמירויות". אולם, גורם אחר בממשל טען, שההחלטה על תמיכה בהקמת מדינה פלסטינית לא היתה סופית ומספר גורמים בממשל, בעיקר בבית הלבן, עדיין היססו לגביה.

שביעות רצון פלסטינית

שר התקשורת הפלסטיני, עימאד אל-פאלוג'י אומר ל-ynet שדבריו של הנשיא בוש הם "התפתחות חיובית מאוד ונכונה מאוד". יחד עם זאת אומר פאלוג'י שההנהגה הפלסטינית חייבת לקבל יותר פרטים לגבי סוג המדינה אליה התכוון בוש.
"אנו מקווים שבוש וארה"ב יודיעו שהם תומכים במדינה על בסיס החלטות האו"ם ועל בסיס נסיגת ישראל לקווי 67'" אמר פאלוג'י והוסיף כי "המדינות הערביות והמוסלמיות המליצו לארה"ב לפעול, במסגרת מלחמתה בטרור, לפיתרון צודק של הבעיה הפלסטינית ואנו תקוה שההנהגה האמריקנית פועלת בהתאם להמלצות אלה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
קולין פאוול. הנאום שלא היה
צילום רויטרס
מומלצים