שתף קטע נבחר

 

מתקן מים מינרליים או מטהר מים?

היתרונות והחסרונות של שני המתקנים

"מים מינרליים, מבחינה בריאותית, עדיפים" - אומר ד"ר צבי קרן, ראש המעבדה לכימיה וטקסטיל של מכון התקנים. הם המים האידיאליים המגיעים מן הטבע ללא מגע יד אדם, באיכות הגבוהה ביותר, בתנאי שנלקחו ממעיין ראוי. הם נטולי כימיקלים ומכילים את מה שצריך.
מים ממתקן, לעומת זאת, הם מים מטוהרים. כלומר, מים של מקורות שעברו כבר טיפול במערכת המים של המדינה, ואחר-כך באמצעות מטהר המים הביתי.
המים המינרליים גם טעימים יותר. יתרה מזאת, במטהרים הפועלים על-פי שיטת האוסמוזה ההפוכה, הנחשבת יעילה יותר בטיפול בחיידקים לדוגמה, המים הופכים תפלים.
עוד יתרון למתקן המים המינרליים: אין צורך בעבודות קידוח בארונות המטבח או בקרמיקה. ניתן להציבו בכל מקום, צריך רק שקע חשמלי, ואפשר לקבל מים חמים וקרים (במתקנים המתאימים).
מטהרי המים נהנים מהיתרון של קלות השימוש: אחרי שהורכבו, אין צורך בכל הלוגיסטיקה של הזמנת כדים והחלפתם. והיתרון העיקרי - העלות. במתקני מים מינרליים יש להביא בחשבון הוצאה שנתית של כ-3,600-1,600 שקל, תלוי בהיקף הצריכה. בגלל העלויות הגבוהות, גם לא כדאי כל-כך להשתמש במים לבישול. במטהרי מים, לעומת זאת, יש הוצאה חד-פעמית של כ-3,000-1,500 שקל ברכישה, תלוי בסוג המטהר, וההוצאה השנתית מסתכמת בכ-350 שקל על החלפת פילטרים ומנורות אולטרה סגולות, תלוי בשיטת הטיהור.
חשוב לזכור שגם מטהר מים וגם מתקן מים מינרליים מחייבים תחזוקה של החלפת פילטר או שמירה על ניקיון, אחרת הם יכולים להוות קרקע לצמיחת חיידקים בכמויות גדולות.
כדאי לחשוב על הברירה השלישית: מים מינרליים בבקבוקים. אפשר לשלוט טוב יותר על ההוצאה החודשית, ויש מגוון יצרנים, כל אחד ומבצעיו, ואפשר להחליף. קניית מתקן קושרת אתכם ליצרן מסוים, בדרך-כלל לשנתיים, וכנ"ל גם קניית מטהר.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מים מינרליים. המים האידיאליים המגיעים מן הטבע
מומלצים