בשורה לשמנים: ה"רדוקטיל" הגיעה לארץ
התרופה החדשה פועלת במערכת העצבים ומפחיתה את התיאבון של המטופל. ועדיין אומרים המשווקים: זו לא תרופת קסם
"רדוקטיל" - תרופה חדשה לסובלים מהשמנת יתר, נכנסה השבוע לשימוש גם בישראל. בתרופה, שהושקה לראשונה בארצות הברית לפני שנתיים, משתמשים כבר יותר משלושה מיליון אנשים ברחבי העולם הסובלים ממשקל עודף.
בניגוד לתרופות שנמכרו עד כה נגד השמנה ופעלו לוויסות ספיגת המזון בגוף, התרופה החדשה פועלת במערכת העצבים ומפחיתה את התיאבון.
החומר הפעיל ב"רדוקטיל" הוא סיבוטרמין, הפועל במוח לדיכוי הספיגה החוזרת של החומרים – נוראדרנלין וסרוטונין. הפעולה הכימית הזו מביאה לתחושת שובע ומגבירה את שריפת האנרגיה על ידי הגברת הפעילות הפיזיולוגית השוטפת של המטופל.
לא תרופת קסם
התרופה החדשה כבר אושרה לשימוש ב-35 מדינות וב-25 מהן כבר החלו לטפל באמצעותה. למרות הציפיות של אוכלוסיית השמנים, אין מדובר בפתרון קסם ואת המסר הזה מחדדים גם בחברת "טבע" שתשווק את המוצר בישראל. "אין כדור פלא, זה לא כדור שלוקחים בלילה וקמים בבוקר רזים", אומרת דפנה צימרמן, מנהלת המוצר בחברה, "יש צורך בטיפול משולב, אכילה נכונה, פעילות גופנית ושינוי כולל של אורח החיים".
"רדוקטיל" משווקת עם מירשם רופא בלבד ומיועדת לאנשים הסובלים מהשמנת יתר קיצונית.
"צריכים להזכיר לי מתי לאכול"
"אני הרבה פחות רעבה", מספרת לי בר-נתן, בת 68, המטופלת בגלולות "רדוקטיל" בתשעת השבועות האחרונים.
בר-נתן הסובלת מסוכרת ומטופלת באינסולין המגביר את התיאבון, הפחיתה תשעה ק"ג במשקלה מתחילת הטיפול. "לפני הטיפול היה לי תיאבון מופרז. כתוצאה מהטיפולים שאני עוברת יכולתי לאכול את המקרר. עכשיו אני הרבה פחות רעבה ולפעמים צריך אפילו להזכיר לי מתי לאכול".
מספרם של השמנים עולה משנה לשנה
ארגון הבריאות העולמי כבר הכריז כי השמנת יתר היא מחלה. ומספרם של השמנים בעולם עולה משנה לשנה.
"רוב האוכלוסיה בעולם סובלת מעודף משקל", כך אמר היום פרופסור אדי קרניאלי, מנהל המחלקה האנדוקרינולוגית בבית החולים רמב"ם, "בארצות הברית 30% מהנשים ו-25% מהגברים נחשבים לשמנים ובישראל אחוזי ההשמנה מאוד דומים. צריך לזכור שיש קשר בין מחלות להשמנה. הנושא הגנטי ואורח החיים יוצרים יחד את עודף המשקל".
למרות שהשמנת יתר אינה אסתטית, כל אדם שני נחשב שמן. "השומן באוכל וחוסר הצורך בפעילות גופנית בעידן שבו כל דבר כמעט נעשה בלחיצת כפתור גורמים לנו להשמין", טוענת פרופסור טובה חצ'ק שאול, מנהלת המחלקה הפנימית בהדסה הר הצופים. "מאז המהפיכה התעשייתית משקלה את האוכלוסייה עולה וכן גם אחוז השמנים בתוכה".