אופק מוותרת על התחרות בבזק ומפטרת את רוב עובדיה
המנכ"ל, ראובן סגן-כהן, כינס בדקות אלה את העובדים והודיע להם כי בעקבות כישלון ההסכם עם סלקום, החברה מחזירה למשרד התקשורת את רישיון המפ"א וכשני שליש מעובדי החברה (כ-110 עובדים) יפוטרו; יו"ר יורקום, שאול אלוביץ': מדובר בהחלטה קשה מנשוא
אופק, החברה הבת של יורוקום, החליטה להחזיר למשרד התקשורת את רישיון המפ"א שקיבלה ולא להכנס לשוק התקשורת הנייחת הפנים-ארצי. החברה תפטר כשני שליש מעובדיה, שמנו עד היום כ-170 עובדים. זאת, בעקבות כשלון המו"מ להקמת חברה משותפת עם סלקום שתתחרה בבזק בתחום התקשורת הפנים-ארצית. מנכ"ל החברה, ראובן סגן-כהן, כינס בדקות אלה העובדים והודיע להם על המהלכים האחרונים שהובילו להחלטה.
בעלי המניות ביורוקום החליטו במהלך סוף השבוע כי אם לא יתחדש המו"מ עם סלקום עד היום, החברה תוותר על ההתמודדות בשלב זה.
קבוצת יורוקום השקיעה במיזם אופק, ב-3 השנים האחרונות, כ-33 מיליון דולר. בחברה הצטבר ידע רב ואחת הסיבות לאי סגירת החברה היא לשמור ידע זה זמין.
"החלטה קשה מנשוא"
שאול אלוביץ, יו"ר קבוצת יורוקום, אמר היום, כי ההחלטה להקפיא את פעילותה של חברת אופק בישראל הייתה קשה מנשוא. "תמיד האמנו ועדיין אנו מאמינים כי יש מקום לחברה כזו בישראל. יורוקום תמשיך ותפתח את כל פעילויותיה הרבות והמגוונות בשוק התקשורת הישראלי ולא תהסס בעתיד, כשהתנאים יאפשרו זאת, להשתלב בתחום שירותי התקשורת הפנים ארציים בישראל. במצב הנוכחי, האחריות המוטלת עלי לא הותירה לי ברירה אחרת, אלא להמליץ לפני דירקטוריון החברה לקבל החלטה קשה זו".
ראובן סגן-כהן, מנכ"ל החברה אמר, כי "אופק הוקמה מתוך אמונה בהיתכנות התחרות בשוק התקשורת הפנים-ארצית בישראל. אופק נערכה במשך כ-3 שנים לפתיחת השוק לתחרות, והקימה צוות של טובי אנשי המקצוע. בתקופה האחרונה, עקב שינויים שחלו בסביבה העסקית בארץ ובעולם והפגיעה הקשה בשוק התקשורת, ברור היה כי בכדי לקיים את התכנית, אף מצומצמת יותר, קיים צורך באיחוד כוחות. זאת גם מתוך ההבנה כי לא תתכן, כלכלית, תחרות רווית מתחרים בשוק התקשורת המקומי. לצערנו, הסכם השותפות עם חברת סלקום לא צלח ברגע האחרון, וזאת למרות רצונן ומאמציהן המשותפים של שתי החברות להקים השותפות ביניהן".
סלקום ביטלה ההסכם
ביום חמישי האחרון הודיעה סלקום למנכ"ל משרד התקשורת, אורי אולניק, כי השותפות שהייתה אמורה לקום בין סלקום ואופק, כדי להתמודד במכרז לקבלת רשיון תקשורת נייחת פנים ארצית, לא תצא לפועל.
מחברת סלקום נמסר, כי היא ממתינה להבהרות ממשרד התקשורת לגבי דרישות הנוגעות לתנאי המכרז, ולאחר שיתקבלו הבהרות אלו תחליט סלקום על צעדיה הבאים. בסלקום סירבו למסור פרטים על הסיבה שהביאה לפיצוץ ההסכם. מחברת אופק סירבו להגיב לידיעה.
הסיבה לביטול ההסכם נעוצה בחילוקי דעות שנתגלעו בין בעלי המניות בסלקום: מצד אחד קבוצת ספרא וקבוצת דסק"ש, ומנגד חברת בל סאות', המחזיקה בשליש ממניות סלקום.
לאחרונה הצהירה בל סאות' כי היא מתכוונת להתמקד בהשקעותיה בדרום אמריקה ובארה"ב, לפיכך היא דרשה שהחברה העתידית, שאמורה היתה לקום, תוגבל לעיסוק בתחומים שייכללו בבקשה לרישיון מפ"א (מפעיל פנים ארצי) בלבד. בכך מעוניינת, ככל הנראה, בל סאות' להקטין את חשיפתה להשקעות. סלקום ושאר בעלי מניותיה התנגדו למגבלה כזו בהסכם, שתמנע מהחברה בעתיד להיכנס לתחומי עיסוק חדשים, ועל רקע מחלוקת זו, כאמור, פוצץ ההסכם עם אופק.