שתף קטע נבחר

 

14 טיפים חשובים לחיפוש בגוגל

"גוגל" הופך בהדרגה למפלצת של מידע. אפשר לנצל את מנוע העל הרבה יותר טוב ממה שאתם חושבים

לאט לאט אך בהתמדה הופך "גוגל" למפלצת של מידע ששולחת זרועות לכל הרשת. בחודשים האחרונים התרחבה המפלצת והוסיפה תמיכה במספר סוגי קבצים, בהם קובצי אדובי, לוטוס, אקסל, וורד, rtf, מסוג txt, מסוג WordPro, מסוג MacWrite או Powerpoint ועוד.

1. חיפוש קובצי doc ,ppt ,pdf ואחרים ב"גוגל"

כדי לחפש גם אחר מסמכים שאינם HTML ב"גוגל" - די לערוך חיפוש רגיל היישר מחלון החיפוש של google.co.il או Google.com.
הקבצים שאינם HTML יופיעו ברשימת התוצאות עם תחילית כחולה, שזהה לסוג הקובץ – למשל, doc למסמכי Word, או pdf למסמכי אדובי וכו'.
כדי לחפש קבצים בפורמט מסוים בלבד, יש לעבור לדף החיפוש המתקדם ב-Google.co.il ולבחור בסוג המתאים בשדה "סוג הקובץ". יש לבחור באפשרות "החזר תוצאות רק עבור סוג קובץ...".
כדי לחפש מסמכים בעברית בלבד יש לבחור באפשרות "הצג דפים כתובים בעברית" בדף /החיפוש המתקדם.
הקלקה על כל אחד מהקבצים שאינם HTML בדף התוצאות תביא להצגתם בתוכנה המתאימה. אם אין ברשותכם התוכנה להפעלת סוג הקובץ המסוים, עדיין תוכלו לצפות בו באמצעות תכונת ההמרה ל-HTML ב"גוגל".

2. המרת קובצי pdf ,ppt ,doc ואחרים לHTML

אפשר להמיר כל סוג קובץ ב"גוגל" למסמך HTML באמצעות התכונה "גירסת HTML", שמופיעה כקישור לצד המסמך בדף התוצאות. הקלקה על קישור זה תמיר את הקובץ ל-HTML. תכונה חשובה זו מייתרת את סוגי הקבצים שאינם HTML ופוטרת את רוב המשתמשי םמהצורך להשתמש בתוכנות נוספות מלבד דפדפן האינטרנט.
למרות שתכונה זו מופיעה גם בגירסה העברית של "גוגל", יש לציין כי ככל הנראה תכונה זו אינה תומכת בהמרת קובצי Word, פאוארפוינט וקבצים אחרים שכתובים עברית ל-HTML, והפעלתה בגירסה העברית של "גוגל" בעייתית בשלב זה. לחילופין, אפשר להשתמש בתכונה זו (View As Html באנגלית) ב-Google.com.

3. איך לצאת מגוגל?

אם פירסמתם בעבר הודעות בפורומים או קבוצת דיון, הגשתם עבודות אקדמיות דרך הרשת, הגבתם לכתבות בשמכם המלא או הותרתם אחריכם ברשת עדויות בלתי מחיקות אחרות, קיים סיכוי סביר ש"גוגל" סימן גם את הפעילות המקוונת שלכם.
להיקף הכיסוי של "גוגל" ולקלות הגישה אל המידע באמצעותו יש גם צד שלילי. חיפוש זריז מגלה עותקי מבחנים של האוניברסיטאות בישראל, עותקים של בחינות בגרות, מכרזים של משטרת ישראל, ציונים של סטודנטים, מכתבים אישיים ומסמכים מעניינים נוספים. לא נמצאו בינתיים מסמכים מסווגים או סודיים.
מי שהציב מסמך ברשת, ולא חסם את שרתי האתר מפני הספיידרים, התוכנות המשוטטות של גוגל שמגששות ברשת אחר דפים חדשים כדי להוסיפם למנוע החיפוש, צריך לדעת כי הזמן שבו יגיע המידע הזה לכל דורש מתקצר והולך.
גוגל מאפשר לבעלי אתרים לפנות אליו ולדרוש להסיר עצמם ממנוע החיפוש ("הסר אתרך מ'גוגל'" - קישור בצד ימין).

4. זהירות - וירוסים

סוגי הקבצים החדשים ב"גוגל" חושפים את מחשבי הגולשים לסכנת הידבקות בווירוסים. מאחר ש"גוגל" לא מציע לגולשים לבדוק את הקבצים שנמצאים בבדיקת וירוסים מקוונת, כדאי לבדוק כל קובץ שמאותר ב"גוגל" עם תוכנת אנטי וירוס לפני פתיחתו. במקום זאת, אפשר להשתמש בתכונה View As HTML (גירסת HTML ב"גוגל" הישראלי).

5. חיפוש תמונות בעברית

נכנסים לדף החיפוש המתקדם באתר google.co.il ומקלידים את התמונה המבוקשת בשדה "חיפוש תמונות וגרפיקה".

6. חיפוש גרפי מתקדם

"גוגל" הוסיף לאחרונה אפשרויות חיפוש מתקדמות במנוע התמונות שלו. בדף החיפוש המתקדם במנוע התמונות של Google.com ניתן להגביל מראש את גודל התמונה המבוקשת (סמל גרפי, תמונה קטנה, תמונה גדולה, תמונה מאוד גדולה, תמונה בגודל טפט), לחפש אחר סוג קובץ מסוים (החיפוש מוגבל לקובצי jpg או gif בלבד) ולחפש אחר תמונה בצבע מסוים (שחור ולבן, גווני אפור או צבע מלא). כמו כן, בדף זה ניתן גם להגביל את החיפוש לאתר אינטרנט מסוים.

7. צפייה במניות

כדי לאתר ציטוטי מניות ב"גוגל" צריך להזין את סימול המניה או את שם החברה המבוקשת. למשל, אם מזינים microsoft ב"גוגל", יוצג הקישור Stock quotes: MSFT מתחת לאתר הרשמי של החברה, שמופיע בראש רשימת התוצאות. אם מקלידים NASDAQ בחלון החיפוש, יוצגו בראש רשימת התוצאות קישורים לחדשות כלכליות מהנאסדק.

8. הגבלת החיפוש לאתר מסוים

"גוגל" מאפשר לכם "ליצור" מנוע חיפוש לכל אתר. הקלדת המלה site ולאחריה נקודותיים וכתובת אינטרנט מסוימת בחלון החיפוש של "גוגל" מגבילה את החיפוש לאתר אינטרנט מסוים ומציגה את כל התוצאות האפשריות מתוך אתר זה.
למשל, הקלדת מחרוזת החיפוש site:cnn.com Bin+Laden ב"גוגל" תניב רשימה של כל הכתבות ב"סי אן אן" שעוסקות בארכי-טרוריסט. תכונה זו פועלת גם בעברית - הזנת
"site:ynet.co.il בין לאדן" (ללא המרכאות) תניב את כל הדפים בהם מוזכר בין לאדן באתר ynet.

9. מילון אנגלי-אנגלי ב"גוגל"

כדי לאתר הגדרות מלים ב"גוגל", יש להזין את המלה או המלים המבוקשות בתוך חלון החיפוש. המלים ש"גוגל" מצא עבורן הגדרות יופיעו עם קו תחתי בתוך הפס הכחול בראש רשימת התוצאות. הקלקה על המילה תוביל לדף ובו הגדרת המלה.

10. מי מפנה לאתר מסוים?

כדי לקבל את כל רשימת האתרים שאסף "גוגל" ואשר מקשרים לדף או לאתר מסוים, יש להקליד את המלה link: ולאחריה כתובת האתר. למשל, הזנת link:www.ynet.co.il ב"גוגל" תציג ברשימת התוצאות את כל האתרים שמפנים ל-ynet.

11. תרגום אוטומטי של מסמכים

תכונת התרגום האוטומטי של "גוגל" שוברת את מחסום השפה בין דוברי שפות שונות ומאפשרת לתרגם לאנגלית מסמכים באיטלקית, צרפתית, ספרדית, גרמנית או פורטוגזית. אם "גוגל" מאתר מסמכים באחת השפות שהתרגום האוטומטי חל עליהן, יופיע הקישור "Translate this page" לאחר כותרת המסמך ברשימת התוצאות.
התרגום האוטומטי אינו מדויק, אך הוא מאפשר להבין באופן כללי במה עוסק מסמך מסוים.

12. האינדקס של "גוגל"

אינדקס האתרים של "גוגל" מסתתר בצלו של מנוע החיפוש האגדי וחבל, כי מדובר באינדקס מצוין. הפניות לקטיגוריות מהאינדקס מופיעות בראש רשימת התוצאות. לחילופין, אפשר לגשת לאינדקס של "גוגל" ישירות מהדף הראשי של Google.com.

13. עותקים של דפים ואתרים

"גוגל" שומר עותק של דפים ואתרים רבים, כשירות לגולשים למקרים שבהם האתר המקורי אינו זמין עוד. אם האתר המבוקש אינו נגיש יש להקליק על הקישור Cached ברשימת התוצאות ("מטמון" בגירסה הישראלית).

14. הוספת מלים נפוצות למחרוזת החיפוש

"גוגל" מסיר ממחרוזת החיפוש מלים נפוצות כמו Why ,Who או I. כדי להורות ל"גוגל" לכלול בחיפוש מלים כאלה יש להוסיף סימן + לפני כל מלה. למשל, כדי לחפש מידע על הפרק הראשון בסדרת הסרטים "מלחמת הכוכבים" יש להקליד ב"גוגל":
Star Wars Episode +I (חשוב להוסיף רווח לפני ה+).

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים