שתף קטע נבחר
 

על סף 2002. אלה הספרים שבדרך

בין ספרי המקור: יצירות חדשות של דויד גרוסמן, עמוס עוז ומאיר שלו

הוצאות הספרים נערכות לקראת השנה האזרחית החדשה. להלן שמותיהם של ספרים נבחרים שהומלצו על ידיהן.

בבל, היסטוריה וטרזן

"היסטוריות, לקראת דיאלוג עם האתמול" מאת אייל נווה ואסתר יוגב: ספר העוקב אחר התמורות שחלו בנאראטיב ההיסטורי ובדרך הנחלתו במערכת החינוך בשנות קיומה של המדינה. "מטרזן ועד זבנג" מאת אלי אשד: סקירה של הספרות העברית הלא תיקנית מאז ימי המנדט והשפעתה על חיינו. בין גיבוריה טרזן, חסמב"ה, קופיקו וצ'יפופו. "מיכאל' קולהאס" מאת היינריך פון קלייסט: תרגום חדש של היצירה הקלאסית על חתירתו הנואשת והאלימה של הגיבור לצדק בתוך סדר חברתי ׀פוליטי מתפורר.

גוונים. רופאה מצרית והאשק

"הסיוט" מאת ענת פרי: נובלה המביאה מונולוג מסויט ומשעשע של אשה רדופת זיכרונות מעיקים על אלימות גברית. "אשה בנקודת אפס" מאת נאוואל א-סאדאווי: ספר נוסף בעברית של הרופאה המצרית הפמיניסטית, שעניינו מעמדה ומאבקה של האשה בעולם הערבי. קובץ סיפורים של ירוסלאב האשק, מחבר "החייל האמיץ שווייק".

הקיבוץ המאוחד. גרוסמן וגורי

נובלה ואולי שתיים של דויד גרוסמן (הספריה החדשה). "צריך לצלצל פעמיים": מיבחר שירי הזמר של נתן אלתרמן עם רישומים של מנשה קדישמן בעריכת גלעד בן ש"ך ורפי אילן. אלבום משיריו של חיים גורי (בשיתוף דניאלה דינור). "דיאלוג עם המקרא" בעריכת פרופ' יאיר זקוביץ', פרופ' גרשון שקד ופרופ עוזי שביט: פרשנות לסיפורים מקראיים מאת טובי הסופרים בארץ.

זמורה-ביתן ודביר. נאיפול ושלינק

סדרה קלאסית חדשה ממיטב יצירות הספרות העולמית במאות ה-19 וה-20, שהופיעו בעבר בהוצאות אלו וייצאו בפורמט חדש ובתרגומים מעודכנים, ביניהם "בית למר ביזואז" של .ו .ס. נאיפול, "הספר אשר לאמי" של אלבר כהן, ו"רגטיים" של .א .ל. דוקטורוב. "אהבות מוברחות" מאת ברנהרד שלינק: קובץ סיפורים קצרים של מחבר "נער קריאה" על אהבות שונות ומשונות. "להיות אשת איש, ההיסטוריה של הרעיה" מאת מרלין ילום: סקירה היסטורית על תפקיד האשה במוסד הנישואים מהתקופה העתיקה עד ימינו.

ידיעות אחרונות. אפלטון וסילביה פלאת

סדרת "פרוזה: פילוסופיה" בשיתוף ספרי עליית הגג: אפלטון, "פיידון ומנון"; "הנחת יסוד למטאפיזיקה של המידות" של עמנואל קאנט; "צדק כהוגנות" של ג'ון רולס; "המבנה של מהפכות מדעיות" של תומס קון. "יומני סילביה פלאת" מאת סילביה פלאת: יומניה של המשוררת והסופרת שהתאבדה בגיל 30. דיוקן שפלאת עצמו הגדירה אותו כ"מסיכת גיר שמאחוריה מפעפע ארס יבש כמוות". "דור הפרוזאק" מאת אליזבת וורצל: סיפורה של בת דור האיקס, החולה בדיכאון ומתארת את דרכה אליו ובחזרה.

כנרת. קסטל-בלום וטרויה

"חלקים אנושיים" מאת אורלי קסטל-בלום: שישה גיבורים בני מעמדות ועדות שונות בישראל, הנעים בין פיגועים עוני וכותרות שחוקות באמצעי התיקשורת, תוך התעמתות עם השקרים והאמיתות של חייהם. "המתנקש העיוור" מאת מרגרט אטווד: רומאן שבמרכזו שתי אחיות. האחת מנסה לפענח את סוד חייה ומותה של האחרת. "רספוטין" מאת אנרי טרויה: ביוגרפיה של טרויה על איש הכנסיה הרוסי.

כרמל רילקה ודוסטויבסקי

"ג'וד האלמוני" מאת תומס הארדי: רומאן רחב יריעה על החברה הוויקטוריאנית, הנורמות שלה והיחסים החברתיים והמיניים. "רשימותיו של מלטה לאורידס בריגה" מאת ריינר מריה רילקה: ספר הפרוזה היחיד של אחד מגדולי המשוררים במאה העשרים, המתאר את לבטיו של איש צעיר בפאריס. "שדים" של .פ .מ. דוסטויבסקי: במרכזו קבוצת מהפכנים ומלחמתה להשגת מטרותיה הפוליטיות.

כתר. עוז וברנשטיין

רומאן חדש של עמוס עוז. "הדמעות המרות של לילה ב" מאת אלונה קמחי: בודק את היחסים בין יצירה ואהבה באמצעות קורותיה של אמנית העוברת את משבר גיל הארבעים. "ספק חיים" מאת אורי ברנשטיין: רומאן ראשון של המשורר, שבמרכזו היסטוריון המנסה לתעד את שנות התבגרותו בשנות החמישים בארץ. "השעות" מאת מייקל קניגהם: ברומאן שזכה בפרסי פוליצר, פוקנר ופרסים אחרים, עוקב המחבר אחר הביוגרפיה של וירג'יניה וולף באמצעות הדמויות מספרה "מרת דאלווי", המועברות לניו-יורק של שנות התשעים.

מודן קשוע וליברמנש

"ערבים רוקדים" מאת סייד קשוע: סיפור התבגרות של נער ערבי-ישראלי מילדותו בטירה, נעוריו בפנימייה יהודית והידרדרותו לעולם הפאבים של העיר הגדולה. המחבר הוא עיתונאי ומבקר טלוויזיה. "חיים כמעט מתוקים" מאת רונית ליברמנש: רומאן ראשון למחברת, שגיבוריו הם אם קשישה, בתה המזדקנת ומשורר המחפש את זהותו. "בן הקרקס" מאת ג'ון אירווינג: הרומאן השמיני של מחבר "העולם על פי גארפ", המתרחש על רקע נופיה ודמויותיה של הודו, ובמרכזו גבר תלוש בן 59, החסר תחושת שייכות לבית, למדינה ולתרבות.

ספרית פועלים. אריסטו וסארטר

"הרטוריקה" מאת אריסטו: על תורת הנאום עם מבוא מקיף של גבריאל צורן. "המילים" מאת ז'אן פול סארטר: תרגום חדש של משה מרון לרומאן האוטוביוגרפי של אחד האינטלקטואלים הבולטים במאה העשרים. "'מיסטר ג'ונסון" מאת ג'ויס קארי: רומאן על הדרך שבה דורסת הקידמה שהביא הקולוניאליזם אל היבשת השחורה את הרוח החופשית. עלילתו מתרחשת בניגריה תחת השלטון הבריטי.

עם עובד. מאיר שלו ובשביס-זינגר

"פונטנלה" מאת מאיר שלו (ספריה לעם): רומאן על אהבה בין ילד לבין אשה שהצילה אותו ממוות. שני תרגומים חדשים מהספרות הקלאסית: "המהמר" מאת .פ .מ דוסטויבסקי (בתרגום נילי מירסקי), המוכר בשמו הקודם "הקוביוסטוס" ו"העבד" של יצחק בשביס-זינגר (בתרגום אברהם יבין). "פיצוח הגנום" מאת קווין דייוויס: על ההיבט המדעי של תולדות התפתחות חקר הגנום והפוליטיקה העסקית והמסחרית סביב הנושא המרתק. הכספים שהושקעו בפיתוח, המחקר, התחרויות ומאבקי האינטרסים.

שוקן ,אצ"ג, סין ויפאן

"דמע ונוגה, דם וזהב" מאת ישראל אלדד; עיונים בשירת אורי צבי גרינברג על סמך סדרת הרצאות שניתנה בשנות השבעים והשמונים. "בינתיים" מאת הא ג'ין: רומאן עטור פרסים של סופר סיני על סין של שנות השישים. רופא משכיל העובד בבית חולים צבאי מודרני, אשתו חסרת ההשכלה, בתו ואהובתו העובדת כאחות. "ספינות טרופות" מאת אקירה יושימורה: רומאן של סופר יפאני, שבמרכזו נער צעיר המתגורר בכפר דייגים נידח. אביו מוכר עצמו לעבדות כדי לקיים את המשפחה, ועליו ועל אמו מוטל לדאוג לשלושת אחיו הצעירים.
מתוך מוסף הספרות של "ידיעות אחרונות"

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איציק בירן
עוז. רומן חדש
צילום: איציק בירן
גרוסמן. נובלה חדשה
שאולי שם-טוב
שלו. פונטנלה
שאולי שם-טוב
לאתר ההטבות
מומלצים