למרות המחאות: התקיימה החתונה האזרחית הראשונה במועצה
למרות התנגדות היועץ המשפטי לממשלה, ומחאות גורמים חרדיים ודתיים, התקיימה היום החתונה האזרחית הראשונה בישראל בשוהם. סגנית יו"ר המועצה, עו"ד אירית רוזנבלום, השיאה את בני הזוג, עולים חדשים. הרב הראשי לישראל: "לא הקמנו מדינה יהודית כדי לקיים בה נישואי תערובת"
לקול מחאות מספר תושבים, ובנוכחות עשרות כתבים וצלמים, נערכה אחר הצהריים (א') החתונה האזרחית הראשונה בישראל. בגן הסמוך לבניין המועצה המקומית שוהם הוקמה חופה מאולתרת. למרות התנגדות היועץ המשפטי למממשלה, ומחאת גורמים חרדיים, החליטה סגנית ראש המועצה, עו"ד אירית רוזנבלום, להשיא את בני הזוג, עולים חדשים, שהרבנות סירבה לחתן. עם זאת, לחתונה שעליה פורסם לראשונה ב-ynet אין תוקף חוקי.
אברהם האנה, תושב שוהם, מחה בקול לפני תחילת הטקס. "אתם לא יהודים. מה אתם באים לכאן להטריד? תעזבו את העם היהודי. הוא במצוקה". לעבר עו"ד רוזנבלום, העומדת גם בראש ארגון משפחה חדשה, קרא: "את רוצה פרסומת, את עושה פרובוקציות. את לא מעריכה את העם היהודי, והוא לא יעריך אותך. לכי תעשי את החתונה ביער, לא כאן, ליד המועצה איפה שיש עיתונאים".
לבסוף הצליחו כמה אנשים להשתלט על האנה, ועו"ד רוזנבלום התחילה את הטקס. "התבקשתי על ידי היועץ המשפטי לא לערוך את הטקס בבניין המועצה, ואני מכבדת את בקשתו", פתחה. "ברבנות מטילים ספק ביהדותו של מקסים, אבל אנחנו חייבים לכבד את העולים, הם חלק מהמרקם של החברה הישראלית. אין לנו שום כוונה להכעיס, אלא לעלות את הבעיה של העולים לסדר היום הציבורי".
לאחר מכן חתמה עו"ד רוזנבלום על מסמך, בני הזוג החליפו טבעות, ונשיקה צנועה חתמה את הטקס. הנוכחים מחאו כפיים, ורק האנה המשיך לקרוא קריאות מחאה.
"אנחנו לא רוצים להרגיז אף אחד", הסבירה אלה. "אנחנו רוצים להתחתן בארץ. אנחנו חיים כאן. למה אני צריכה לנסוע לחו"ל כדי להתחתן?". "אני קצת נבוך", אמר מקסים, "לא ציפיתי לתגובה הזאת. אבל אני מאושר".
הרב אורי רגב, ראש המרכז לפלורזלים יהודי מסר בתגובה: "עצוב שאזרחי מדינת ישראל נזקקים לחסדי מדינות זרות, ולתשלום כסף רב למדינות זרות, כדי לממש זכות אדם בסיסית שמדינת ישראל שוללת מהם בשל כפייה דתית. כפי שאנו נאבקים להכרה בנישואים הנערכים על ידי רבנים רפורמיים וקונסרבטיביים, כך גם ניאבק למען נישואים אזרחיים במדינת ישראל: אם בעיריות ואם על ידי רשויות שיוסמכו לכך".
הרב הראשי לישראל, ישראל מאיר לאו, מסר בתגובה: "לא הקמנו מדינה יהודית, כדי שיתקיימו בה נישואי תערובת בין בני כל האומות והדתות - ללא אבחנה. כשם שתיבת נוח היוותה מחסה מפני המבול, כך על המדינה לשמש תיבת נוח מפני מבול ההתבוללות המאיים על קיומו של העם היהודי. יש למצוא פתרון מינהלי שיאפשר לאלה שאינם יהודים להינשא, ככל בני המיעוטים האחרים, אולם נישואי תערובת הם מתכון בטוח לכרסום בכושר ההישרדות של עם ישראל".