שתף קטע נבחר
 

לחם בטטה: כמעט עוגה

מצד אחד זה מתוק, מצד שני אפשר למרוח עליו חמאה וגבינות. לחם בטטה הוא כמעט עוגה מתוקה עם צימוקים, אבל גם מאה אחוז לחם ביתי עשיר בטעמים, מלא ניחוחות אפייה נעימים

הלחם הזה יישמר בארון במשך שבוע. אפשר לחמם אותו, ואם הוא מתייבש תוכלו להכין ממנו טוסטים או קרוטונים. לדעתי הוא הולך הכי טוב עם חמאת בוטנים.
הבטטות מתוקות מטבען ולכן לא נוסיף הרבה סוכר. אני מתבל את הלחם בקינמון ואגוז מוסקט, אבל אם אתם לא אוהבים אפשר לוותר. אם תרצו אפשר לזרות מעליו, לפני האפייה, קצת גרעיני חמנייה, סתם בשביל היופי.

לחם בטטה וצימוקים



חומרים:

¾ 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כפית קינמון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
1/3 כוס שמנת מתוקה
450 גרם בטטות מבושלות, קלופות ומעוכות.
½ כוס סוכר חום
2 כפות סוכר רגיל
120 גרם חמאה מומסת אך לא חמה
3 ביצים
½ כוס צימוקים שחורים ללא גרעינים

כלים:

שתי תבניות אינגליש קייק, או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת

הכנה:

1. בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח הקינמון ואגוז המוסקט.
2. במיקסר, מקציפים את מחית הבטטות, השמת והסוכר החום והלבן במשך 3 דקות. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים להקציף. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בהפרשי זמן של ½ דקה בין אחת לשנייה. ממשיכים להקציף רק עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הצימוקים ותערובת הקמח בהדרגה. מקפלים בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות צלזיוס במשך 60-70 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
5. מצננים, פורסים ואוכלים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאור אדרי
בטטות. מתוקות מטבען
מומלצים