שתף קטע נבחר

 

מקורבי שרון: הוא לא ניהל מו"מ מדיני עם הפלסטינים

גורמים מדיניים אומרים היום כי פגישותיו של שרון עם הבכירים הפלסטינים נועדו להציג להם דרישות ביטחוניות וכדי לשמוע את דרישותיהם ללא תיווך. לדבריהם, "שרון החל במגעים כדי להראות לבוש שיש לו אופק מדיני וכדי לא להפקיר את הזירה לפרס ובן אליעזר". מקורות פלסטיניים: השיחות שניהלנו עם שרון לא הביאו לשום התקדמות

הממשלה דנה הבוקר (יום א') בשיחות שמנהל ראש הממשלה אריאל שרון עם בכירי הרשות הפלסטינית.
שרון מעדכן את שרי הממשלה בפגישות שקיים ביום רביעי בירושלים עם שלושת הבכירים הפלסטינים. גורמים מדיניים מכחישים כי ראש הממשלה ניהל משא ומתן מדיני בפגישות ומבהירים כי הפגישה עם הפלסטינים נועדה להציג להם את הדרישות הביטחוניות של ישראל ולהקשיב ללא תיווך של צד שלישי לדרישות שלהם.
בתגובה לפרסומים על ההסכם המתגבש בין השר פרס לאבו עלא, על פיו תוענק לפלסטינים מדינה על 42% מהשטח כנקודת מוצא למשא ומתן, הבהירו הבוקר מקורבי שרון כי התוכנית אינה מקובלת על ראש הממשלה וכי הוא תומך בהסכם ביניים ארוך טווח שההתקדמות בתוכו תהיה על פי ההתפתחויות בשטח.

הפגישה בירושלים

שרון נועד ביום רביעי בירושלים עם יו"ר המועצה המחוקקת הפלסטינית אבו עלא, עם מזכיר הוועד הפועל של אש"ף אבו מאזן, ועם יועצו הכלכלי הקרוב של ערפאת, מוחמד ראשיד. בפגישה השתתפו גם בנו של ראש הממשלה, עמרי שרון, ומזכירו הצבאי, האלוף משה קפלינסקי. היא ארכה שלוש שעות וחצי. בשבוע הבא, לאחר ששרון יחזור מסיור בארה"ב, צפויה פגישה נוספת.
במפגש העביר ראש הממשלה, לראשונה באופן ישיר, את התביעות הביטחוניות של ישראל מהפלסטינים. בין היתר דרש ראש הממשלה בפגישה כי ייעצרו מבוקשים, ייחקרו ויועמדו לדין, וכן את פירוק ארגוני הטרור בהם התנזים וכוח 17, איסוף הנשק הבלתי חוקי ופעולה ממשית שנועדה לסכל פיגועים ולהפסיק את ההסתה.
הבכירים הפלסטינים דרשו מישראל להפסיק את מדיניות החיסול הממוקד, להפסיק את כניסת כוחות צה"ל לשטחי A, לפתוח את הסגרים ולהפסיק את המצור סביב ערפאת ברמאללה.
גורמים מדיניים מציינים שהפגישה שקיים ראש הממשלה עם הפלסטינים קשורה לנסיעתו הצפויה לארה"ב לפגישה עם הנשיא בוש "שצריך להראות לו שיש לנו אופק מדיני" - וכן לפגישות שמנהלים פרס ובנימין בן-אליעזר עם בכירים פלסטינים וגורמים בעולם הערבי. גורמים פוליטיים מציינים כי ראש הממשלה לא רוצה להפקיר לפרס ובנימין בן-אליעזר את הזירה המדינית. "שרון רוצה להצטייר כמי שמוביל את המהלך המדיני ולא נגרר אליו, ולהראות שהוא מחזיק את המושכות", אמרו.

גינוסר תיווך

מקורות פלסטינים מסרו כי בפגישה ביום ד' השתתף גם יוסי גינוסר, שהפך באחרונה לשליח העיקרי של שרון ובנימין בן-אליעזר לערפאת. גינוסר שימש כשליח מיוחד גם בתקופת רבין, פרס וברק. גינוסר נפגש באותו היום גם עם מפקד מנגנון הביטחון המסכל בגדה, ג'יבריל רג'וב.
מקורות פלסטיניים מסרו ל-ynet כי יום קודם לכן, ביום שלישי, נועד עמרי שרון עם יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, ברמאללה. בלשכת ראש הממשלה סירבו לאשר את הידיעה.

ערפאת: אני אישרתי

יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, אמר בשבת בצהריים לעיתונאים ברמאללה כי הוא אישר את פגישת בכירי הרשות הפלסטינית עם ראש הממשלה שרון. ערפאת אמר: "כפי שכבר אמרתי, נתתי הוראה להמשיך בכל המאמצים לשמור על קשר עם הישראלים בכל הרמות ובכל האמצעים".
באשר לפגישת עמרי שרון וערפאת, גורמים פלסטיניים אמרו כי הפגישה עסקה במאמצי הרשות להילחם בטרור ובהקלות אפשריות לאוכלוסיה הפלסטינית. השניים דנו בין היתר ברשימת המבוקשים שישראל העבירה לרשות ובאפשרות שצה"ל יסיר מחסומים, בעיקר באיזור רמאללה. עמרי שרון הבהיר לערפאת כי לישראל אין כל כוונה לפגוע בו אישית. נושא נוסף שעלה היה האפשרות שערפאת ייצא לפסגה הערבית שתתקיים במארס בביירות.
המקורות הפלסטיניים ציינו כי המגעים בין לשכת ראש הממשלה לבין אישים פלסטינים מעולם לא נפסקו. עם זאת, הבהירו המקורות כי "הפערים בין הצדדים נותרו גדולים, משום שהפלסטינים עומדים על כך שתוקם מדינה פלסטינית שגבולה יהיה בקו הירוק".
לדברי המקורות הפלסטינים, הפגישות האחרונות "לא היו יותר מאשר שיח חירשים". לדבריהם, שרון הציע להגיע למצב של אי לוחמה, לקראת חידוש המשא ומתן על הסדר ביניים ארוך טווח. הפלסטינים דחו את ההצעה.

החלו גם מגעים ביטחוניים

ישראל העבירה לפלסטינים רשימת שמות של פעילי טרור, על מנת שאלה ייעצרו על ידי הרשות. כך אמר ל-ynet גורם ביטחוני.
הרשימה הועברה בפגישה ביטחונית שהתקיימה ביום שישי בבוקר בירושלים בהשתתפות ראש השב"כ אבי דיכטר וראש אגף התיכנון גיורא איילנד מן הצד הישראלי - וראשי מנגנוני הביטחון הפלסטינים. לדברי הגורם הביטחוני, לא מדובר ברשימה חדשה לחלוטין, אלא בשמות שנותרו מן הרשימות הקודמות.
"בעקבות הפגישות של ראש הממשלה עם אבו עלא ואבו מאזן הוחלט לנסות ולחדש גם את הדו שיח הביטחוני", אמר גורם ביטחוני, "פגישות כאלה לא התקיימו כבר שבועות ארוכים. האוירה היתה טובה, ועכשיו נותר רק לעצור את האנשים ברשימות שהעברנו, אם כי הנסיון שלנו בעניין אינו אופטימי במיוחד".

בכתיבת הידיעה השתתף פליקס פריש

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
נפגש עם בכירי הרשות. שרון
צילום רויטרס
צילום איי פי
אבו עלא ופרס
צילום איי פי
מומלצים