מלון דה לה מר ברוח הפנג-שוואי
בניין הבאוהאוס משנות ה-20 ברחוב הירקון שופץ והפך למלון שבו שורים איזון והרמוניה בין אדם לאדם ובינו לסביבה, אפילו עם מתלה המגבות
הגענו לתל אביב לסופשבוע מקומי כזה, וציפינו ללובי עם רעשים, מעלית עם מוסיקת רקע וקפה מלון נטול נוכחות. אבל שלוש הפתעות חיכו לנו במלון דה לה מר ברחוב הירקון: המחיר, השירות והפנג-שוואי. במקום חלון הוצב בכניסה למלון הקטן אקווריום ענק עם שמונה דגי זהב ומים זורמים. היה שם מהתחלה איזה רוגע ביתי בטעם קצת אירופי: תמונות השמן הבהירות של עמוס אריכא, השימוש הרב בעץ מדיף ריח טבעי, כיסויי המיטה הרכים, המון צבעי חול, ים ושמים וסידור פרחים בחדר ובמסדרון, שלמרות שהיו מלאכותיים שפעו הרמוניה שיד מיומנת ארגה אותה.
ואז הגיח אלינו ממשרדו דוד שטויר, מין תואם דבל'ה גליקמן, וסיפר שסבא שלו קנה את הבית הזה בשנות ה-20 ושזה בכלל מבנה באוהאוס שנכלל במסגרת שימור מבנים היסטוריים בתל אביב, ושהוא ושני ילדיו מנהלים את 27 חדריו, שעוצבו לפי תורת הפנג-שוואי. וכיוון שהוא איש כל-כך מצחיק בלי להתכוון, לרגע סברנו שהוא נותן איזה קטע, עד שנכנסנו לחדר ועלתה בנו תחושה נעימה של בית.
וזאת לדעת: אמנות הפנג-שוואי, שהיא מסורת סינית בת אלפי שנים, מתמקדת ביצירת איזון והרמוניה בין אדם לסביבתו, כשהנחת היסוד היא, כי להרמוניה זו השפעה חיובית ישירה על הבריאות, על הנפש ועל השגשוג הכלכלי. לעומת המערב, הרואה בבית מבצר המגן מפני החוץ, בפנג-שוואי תופשים את הבית כפינה חמה המשתלבת בהרמוניה עם הטבע וזורמת אל העולם בחוץ.
עמי, מהנדס אזרחי, קבע שכל פרט בדירת המלון מתוכנן ומלא מחשבה, אפילו האריח היחיד הכחול באמצע הרצפה הלבנה של האמבטיה (ז לא פשוט לקבוע כזו בלטה, קבע ע.) ואפילו כלי-הסבון ומיתלה המגבות.
ארוחת הבוקר, ביתית ועשירה, הוגשה מידיה של שטויר הצעירה והתמירה על המרפסת הצופה לגלים. אגב, הספא הממוקם בקומה הרביעית מציע עיסויים מידיו של מעסה ותיק וידוע מאוד בקהילת השיאצו.כך, באווירה מוגנת, כשהצ'י המיטיב זורם אלינו ברכות, טבועים בסולם צבעי חום אדמדם ובז' ידידותי, בנינו נדבך נוסף לזוגיות וחשבנו שאולי נעבור באמת לפנג-שוואי.
המחיר: 450 שקל לזוג כולל ארוחת בוקר, שתייה קלה לאורך השהייה וקפוצ'ינו כמו באיטליה. שורה תחתונה: אנרגיה חיובית. ציון: 10