אסד נקבר בכפר הולדתו
הארון הגיע הערב לתחנתו האחרונה: הכפר קרדאחה
ארונו של חאפז אל אסד, נטמן הערב בכפרו קרדאחה. באשר, הבן והיורש, ניצב סמוך לקבר בפנים חתומות, כשסביבו בכירי השלטון והצבא.
במשך היום הוצב הארון בארמון העם בדמשק, ומאות רבות של מוזמנים עברו על פניו. בין החולקים כבוד אחרון לאסד היו עשרות מנהיגים מהעולם הערבי, ביניהם נשיא מצרים, חוסני מובארק, עבדאללה מלך ירדן, נשיא איראן, מוחמד חאתמי, ראש ממשלת לבנון, סלים אל-חוס ויו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. הנשיא חוסני מובראק, בראשות משלחת מצרית גדולה, שוחח ארוכות עם בשאר אסד, שקיבל את פני הבאים לארמון. גם ערפאת שוחח במשך מספר דקות עם בשאר אסד בחדר סמוך. הפגישה בין השניים סימלה את קיצו של סיכסוך היסטורי בין אסד האב לערפאת, אולם לא ברור אם מדובר בדף חדש במערכת היחסים בין שני הצדדים.
האתגר מצד הדוד
ריפעת אסד, אחיו של נשיא סוריה המנוח חאפז אסד, החליט להגיע לדמשק "בזמן המתאים", על מנת לקרוא תיגר על מנהיגותו של בשאר אסד.
"תוקם תנועת תיקון חדשה, שתחל בדרך חדשה - בפוליטיקה, בחברה ובכלכלה", מסר ריפעת אסד בהודעה מטעמו ששודרה ברשת הטלוויזיה אי.אן.אן שבבעלות בנו. כמו כן טען ריפעת שהוא מתחייב לדמוקרטיה בסוריה, ואמר שהאזרחים "יזכו למלא את חלקם בבניין המולדת ובבחירת נציגיהם". דבריו של ריפעת הסתיימו בקריאה לאחיו המנוח: "אחי, לו היית בחיים, האם היית מסכים כי לא אפול על צווארך בשעתך האחרונה? וכאילו אני שומע את תשובתך: לא, לא, ריפעת".
ריפעת רואה עצמו כ"יורשו הלגיטימי" של אחיו, מסר דובר מטעמו. "ריפעת אסד מייצג את הלגיטימיות האמיתית, והוא מוכן ליטול על עצמו את האחריות לשלטון בכל עת", הוא ציין. לדבריו, מעוניין ריפעת לפעול באופן בלתי אלים ולהימנע משפיכות דמים. "אין הוא רוצה להטביע את סוריה בדם", אמר הדובר, "אבל הוא מאמין שהלגיטימיות שלו תנצח".
אחיו הצעיר של הנשיא המנוח, בן 63, גולה בצרפת ובספרד שלאחר שנכשל ניסיונו להדיח את חאפז אסד ב-1984.