שתף קטע נבחר

 

"ברק או קלינטון פעלו לחון את ריץ' כדי לקבל תמורה כספית"

- קובעת ועדת הרפורמות של בית-הנבחרים האמריקני, שבחנה את החנינות שנתן קלינטון למיליארדר האמריקני. ברק: כבר העברתי את תגובתי לוועדה

ועדת הרפורמות של בית הנבחרים, שחקרה במשך חודשים אם החנינות שנתן קלינטון בשלהי כהונתו היו ממניעים לא ענייניים, הגיעה לממצאים קשים הקשורים גם במנהיגים ישראליים.
בדו"ח, שהוגש אתמול למליאת בית הנבחרים, נאמר על ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, בהקשר לחנינה שנתן הנשיא קלינטון למיליארדר מארק ריץ': "אהוד ברק דיבר שלוש פעמים עם הנשיא קלינטון על מתן חנינה לריץ'... ברק נפגש אישית עם מארק ריץ' ולאחר מכן אמר לקלינטון כי חנינה לריץ' יכולה להיות חשובה... לא רק כספית. הוא גם עזר למוסד יותר מפעם אחת".
הדו"ח גם קובע כי ישנה אפשרות כי ברק או קלינטון פעלו למען ריץ' בעבור תמורה כספית עתידית. קלינטון עצמו אמר כי "דברי ברק היוו גורם מכריע בהחלטתו לחון את ריץ'".

מכתבים מבן עמי ואולמרט

הפרשה פורסמה לראשונה ב"ידיעות אחרונות". הדו"ח מציין כי כתבת התחקיר בנושא, שנכתבה על ידי ערן טיפנבורן ומודי קרייטמן, מהווה מוצג הנספח לדו"ח.
עוד קבעה הוועדה, כי גם שלמה בן-עמי, שהיה שר החוץ, וכן השר לביטחון פנים, פנו לקלינטון במכתב בבקשה לחון את ריץ'. הדו"ח אינו מציין מה היו מניעיו של בן-עמי.
באשר לראש עיריית ירושלים, אהוד אולמרט, קובע הדו"ח, כי אולמרט שלח מכתב לקלינטון ב-27 בנובמבר 2000, ובו ביקש לחון את ריץ'. הוועדה מציינת כי על פי פירסום ב"ניו יורק טיימס" תרם ריץ' ב-1993 למסע הבחירות של אולמרט 25 אלף דולר.
כתבתנו נחמה דואק מוסרת: מלשכת ברק נמסר בתגובה כי "עמדת הוועדה כבר נמסרה בעבר, ואין בה כל חדש. ברק העביר את עמדתו לוועדה כשנדרש".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
לדברי ברק, "עזר למוסד לא פעם אחת". מארק ריץ'
צילום איי פי
צילום: רויטרס
"דברי ברק היו גורם מכריע". קלינטון
צילום: רויטרס
מומלצים