שתף קטע נבחר

 

המלצה: להאריך את הסטאז' לעריכת דין לשנה וחצי

כך ממליצה ועדה ציבורית שמונתה לבדוק את נושא ההתמחות. יו"ר מועצת הסטודנטים למשפטים באוניברסיטת ת"א: במתכונת הנוכחית - חצי השנה הנוספת לא תוסיף כלום

הוועדה הציבורית שמונתה לבדוק את נושא ההתמחות בעריכת דין ובחינות ההסמכה בעריכת דין, הגישה היום (ב') את מסקנותיה לשר המשפטים, מאיר שטרית.
בין השאר ממליצה הוועדה להאריך את תקופת ההתמחות משנה לשנה וחצי ולבטל את הבחינה בע"פ הנערכת במסגרת בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין.
עוד ממליצה הוועדה לצמצם את היקפו של המבחן האמריקני המתקיים כיום בתום ההתמחות. הוועדה סבורה כי יש לערוך את המבחן בתום מחצית השנה הראשונה של ההתמחות, לאחר ההשתתפות בקורס מעשי. בסיום ההתמחות תיערך למתמחים בחינת ניתוח מקרה, שתהיה הבחינה המסכמת. הוועדה גם קוראת להגביר את הפיקוח על ההתמחות ותנאיה.
הוועדה ממליצה כי המלצותיה ייושמו כמקשה אחת, ומרגע יישומן - ויחולו על מי שטרם החל את לימודי המשפטים באותה עת.
הוועדה מונתה על ידי שר המשטפים הקודם, יוסי ביילין. בראשותה עומדת שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, הילה גרסטל וחברים בה נציגים ממשרד המשפטים, מלשכת עורכי הדין ומן האקדמיה. שר המשפטים מאיר שטרית קיבל את המלצות הוועדה ואמר כי יבחן אותן.

"הארכת ההתמחות לא תוסיף דבר"

בתגובה אמר תומר דויטש, יו"ר מועצת הסטודנטים למשפטים באוניברסיטת ת"א: "חצי השנה הנוספת לתקופת ההתמחות לא תוסיף דבר. אולי היה ראוי להמליץ על שתי תקופות התמחות בתחומים שונים במקום הארכת ההתמחות במתכונת הנוכחית. המתמחים עובדים, בדרך כלל, בתנאים בעייתים הכוללים שעות ארוכות ושכר נמוך. חשוב להם לעבור את תקופת ההתמחות בשלום ולקבל מהמשרדים את מכתב ההמלצה ולכם הם מסכימים לתנאים אלה. הארכת התקופה עשויה לגרום להמשך ניצולם".
"יש כאן גם פגיעה כלכלית במתמחים. רוב המשרדים הגדולים נמצאים בתל אביב והמתמחים נאלצים לגור במרכז בשכירות גבוהה. תקופת ההתמחות אינה מאפשרת למתמחים להתקיים בכבוד בדיוק בשלב בו הם על סף יציאתם לעצמאות כלכלית".
דויטש סבור שיש צדק בביטול הבחינה בע"פ שכן לבחינה זו לא היו קריטריונים מוגדרים. "כל בוחן היה שואל שאלות בדרגות קושי שונות ובכך הייתה פגיעה בעיקרון השיוויון". דויטש הוסיף ואמר שהוא סבור שהיה ראוי להמליץ גם על ביטול המבחן האמריקני. "בבחינה זו שואלים על חוקים ותקנות ספציפיות, שמופיעים בספר החוקים וגם עורכי דין מנוסים לא זוכרים ממילא בע"פ. יכולותיו של פרקליט מוכשר הם בהכרת התקדימים וההלכות החדשות - לא בשינון פרטים קטנים. פעם היה קושי רב בשליטה בחומר. היום קיימים כלים טכנולוגיים לצורך עיון בחוקים והשינון מיותר".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום לע"מ
להאריך את תקופת ההתמחות. עורכי דין (אילוסטרציה)
צילום לע"מ
מומלצים