הכנסת הגבילה את החקיקה הפרטית
על פי החוק החדש חברי כנסת יוכלו להביא להצבעה, ללא תמיכת הממשלה, רק הצעות חוק שעלותם פחות מחמישה מיליון שקלים. החוק יהיה תקף שנה בלבד
הכנסת אישרה הערב (ב') ברוב גדול את החוק המגביל את החקיקה הפרטית של חברי הכנסת.
החוק החדש קובע שחוקים פרטיים שיציעו חברי הכנסת, שעלותם למדינה יותר מחמישה מיליון שקלים, יוכלו לעלות להצבעה רק בתמיכת הממשלה או בתמיכת יותר מ-50 חברי כנסת. החוק הוגבל בדרך יוצאת דופן להוראת שעה למשך שנה בלבד.
אחר הצהריים כינס ראש הממשלה את ראשי כל סיעות הקואליציה והבהיר להם שמדובר בהצעת חוק שתציל את המשק מחוקים בזבזניים ששוברים את יעדי הגירעון של האוצר. "מדובר בחוק בעל חשיבות ממדרגה עליונה ואין סיבה להתנגד", אמר שרון בתקיפות. הלחץ פעל וחברי כנסת אפילו מש"ס והמפד"ל הרימו את היד נגד החקיקה הפרטית ולמעשה, נגד חופש החקיקה של כל אחד מהם. בהצבעה במליאת הכנסת תמכו בהצעת החוק 53 חברי כנסת, 29 התנגדו ושישה נמנעו.
ח"כ פינס: "חקיקה היא לא עסק פרטי"
יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט, ח"כ אופיר פינס: "חקיקה היא לא עסק פרטי של חברי הכנסת, כאשר הכלכלה מתמוטטת. כל חוק שעובר בכנסת פירושו קיצוץ על חשבון הציבור במקום אחר. אני מקווה שבעוד שנה דברים יראו אחרת. כרגע יש כאן קואליציה ענקית של יותר משמונים חברי כנסת שנופלת בכל הצבעה".
מי שלא אהבו את החוק המעקר חלק מתפקידי חברי הכנסת היו חברי סיעת שינוי, האיחוד הלאומי-ישראל ביתנו, מר"צ והסיעות הערביות. "זו חוכמה קטנה להגביל את החקיקה שלנו אחרי שהממשלה הזו אישרה חוקים יקרים כמו חוק הלפרט וחוק הנגב", אמר ח"כ יוסי פריצקי לאחר ההצבעה.
בסיעת האיחוד הלאומי-ישראל ביתנו זעמו. "הגבלת החקיקה הפרטית היא תרגיל מסריח וחיבור ברור בין חוק זה לחוק טל. התירוץ הכספי יעמוד עכשיו כנגד כל יוזמת חקיקה חברתית". הסיעה הודיעה כי תגיש הצעה לביטול החוק שהתקבל.
לעומתם הביע יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב בוים, הביע סיפוק. "התגייסות הקואליציה למניעת החקיקה הפופוליסטית מהווה תעודת כבוד לכנסת ולקול השפוי, אשר משדר הערב כלפי הציבור בישראל כי במצב כלכלי כזה האחריות חייבת תחילה לבוא מלמעלה".