כתב אישום נגד מפיצי הווירוס Goner
הוגש כתב אישום נגד נערים מנהריה שהפיצו את וירוס המחשבים, שהשתולל באינטרנט בסוף השנה שעברה. העונש המרבי על הפצת וירוס הוא חמש שנות מאסר
פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית משפט השלום לנוער בחיפה כתב אישום נגד חמישה נערים תושבי נהריה, המואשמים בהפצת וירוס המחשבים GONER בסוף השנה שעברה.
על פי כתב האישום, אחד הנאשמים פיתח את הווירוס Goner על בסיס וירוס המחשבים "מליסה" בדצמבר, 2001 וחבריו סייעו לו בהפצתו. הווירוס גרם נזק רב למחשבי החברות הישראליות רד'וויזן וסיידור, וכן פגע במחשבי המרכז הבינתחומי בהרצליה ובמחשבים של משתמשים פרטיים ברחבי העולם, חברות ומוסדות כגון נאס"א, סוכנות החלל האמריקנית. על פי הערכות, הווירוס פגע במאות אלפי מחשבים.
לאחר ששלושה מהנאשמים למדו מהתקשורת על היקף הנזק שגרמו, הם מחקו קבצים שונים במחשבים שלהם, במטרה למנוע את השימוש בהם כראיות, נטען בכתב האישום.
מאחר שגיל הנאשמים כיום הוא מתחת ל-18, החמישה יעמדו לדין בבית משפט לנוער. כל הנאשמים מואשמים בהפרה של סעיף 6 בחוק המחשבים ("העורך תוכנה… כדי לגרום שלא כדין נזק או שיבוש למחשב או לחומר מחשב… דינו - מאסר שלוש שנים. ב. המעביר לאחר או המחדיר למחשב של אחר תוכנה…כאמור בסעיף…א…כדי לגרום שלא כדין נזק או שיבוש כאמור, דינו - מאסר חמש שנים"), ושלושה מהם מואשמים גם בהשמדת ראיה.
וירוס Goner מתחזה לקובץ שומר מסך ומופץ דרך מחשבים בהם פועלת תוכנות "אאוטלוק" או "אאוטלוק אקספרס". הקובץ נשלח בהודעת דואר אלקטרוני שכותרתה היא "Hi".
הווירוס מוחק קובצי מערכת, שולח עצמו למשתמשים המופיעים בפנקס הכתובות במחשב, משתלט על תוכנת המסרים המיידיים ICQ ומנטרל את תוכנת האנטי וירוס שפעילה במחשב. אם תוכנת הצ'טים MIRC מותקנת במחשב, הווירוס מנסה להתקין סקריפטים מזיקים בתוכנה זו, שמאפשרים לו להשיק מתקפות שלילת שירות מבוזרות נגד שרתי אינטרנט ברשת ה-IRC.
הווירוס הופץ בעקבות ויכוח בין שתי קבוצות נערים באינטרנט. נער מאחת הקבוצות, שמתמחה בתכנות, החליט לתכנת את הווירוס כדי לפגוע בבני הקבוצה היריבה. המתכנת וחבריו עודדו את חברי הקבוצה השנייה להוריד את הווירוס מהאינטרנט באמצעות הודעות מטעות שהשאירו בפורומים של וואלה, נענע ואתר Fresh.co.il. אולם, גם גולשים אחרים, שחשבו כי מדובר בשומר מסך תמים, הורידו את הווירוס, והוא התפשט רחבי העולם במהירות בחודש דצמבר, 2001.
חוקרי מפלג עבירות מחשב ביחידה הארצית לחקירות הונאה עצרו ארבעה מהנערים הנאשמים בהפצת הווירוס בתחילת דצמבר, 2001. על פי המשטרה, בחקירה הודו הנערים בכך שהפיצו את הוירוס והביעו חרטה על מעשיהם.
למרות קצב התפשטותו המהיר של הווירוס והנזק החמור שגרם למחשבים שהדביק, מרכז "קרלסבד" מעריך כי נזקיו הכלכליים נמוכים, יחסית, ומסתכמים בכחמישה מיליון דולר. לשם השוואה, וירוס האהבה התקבל בכ-40 מיליון מחשבים בעולם, הדביק כ-4.5 מיליון מהם, וגרם נזק בשיעור של 8.75 מיליארד דולר.