"הפלסטינים הביעו אי אמון בערפאת ובדרכו"
כך אומר ראש אמ"ן בעקבות תבוסתו של ערפאת במועצה המחוקקת הפלסטינית. ערפאת נאלץ להודיע על התפטרות שרי הקבינט שבחר משום שעמדו בפני הדחה משפילה
בישראל מגיבים הערב (יום ד') בסיפוק בעקבות כשלונו של יאסר ערפאת להעביר את הקבינט החדש במועצה המחוקקת הפלסטינית.
ראש אגף המודיעין בצה"ל, האלוף אהרון זאבי פרקש, אמר כי ה-11 בספטמבר הוא יום היסטורי, לא רק בשל היותו יום השנה לאסון התאומים, אלא גם כי ראשונה הביעה המועצה המחוקקת הפלסטינית אי אמון ביו"ר הרשות יאסר ערפאת. לדבריו, "עוברת על הרשות הפלסטינית רעידת אדמה. הציבור הפלסטיני לא איתם, 51 מתוך 85 חברי הפרלמנט הפלסטיני הפעילים הביעו אי-אמון בערפאת ובדרכו".
גם שר הביטחון בנימין בן-אליעזר התייחס הערב לסוגיה ואמר כי הפלסטינים הגיעו לסף הכרעה, וזו ההוכחה לכך ש"המדיניות הישראלית, ובראשה המלחמה הבלתי מתפשרת של צה"ל וזרועות הביטחון בטרור, הצליחה להבהיר לפלסטינים כי בטרור הם לא ישיגו את יעדיהם הלאומיים".
מבוכה ברשות: אין ממשלה
הממשלה שייעד יו"ר הרשות יאסר ערפאת התפטרה אחר הצהריים מחשש שתודח על ידי חברי המועצה המחוקקת המכונסים ברמאללה. מזכיר הנשיאות הפלסטינית, טייב עבד אל רחים, הגיש למועצה המחוקקת הפלסטינית את הודעת ההתפטרות, שעה קלה לפני שהמועצה הייתה אמורה להצביע אמון בממשלה. בלשכת ערפאת חששו שהממשלה תיפול בהצבעה ולכן בחר ערפאת לנקוט בצעד הזה.
ערפאת ירכיב בתוך 14 יום ממשלה חדשה, שתכהן כממשלת מעבר עד לבחירות לפרלמנט שיתקיימו ב- 20 לינואר 2003.
קודם לכן הסתמנה תבוסה לערפאת: המועצה החליטה ברוב גדול, ובניגוד לעמדתו, כי השינוי שערך ערפאת בממשלה בחודש יוני ייחשב כהרכבת ממשלה חדשה, ולפיכך יש לאשר את מינויו של כל שר בנפרד. ההחלטה התקבלה ברוב של 51 מול 17 ושני נמנעים.
מקורבי ערפאת הפעילו לחצים כבדים כדי למנוע את התבוסה, וערפאת אף זימן ללשכתו את חברי הפתח במועצה - ואולם הלחצים לא עזרו.
במהלך הדיונים פרץ ויכוח בין יו"ר המועצה אבו עלא לבין נציגי המועצה מעזה, שהשתתפו בדיונים באמצעות שידור לוויני. זאת, לאחר שאחד מחברי המועצה מעזה האשים את אבו עלא בכך שמי שמנהלים את הישיבה הם למעשה הישראלים ושליחיהם. אבו עלא הזועם עזב במחאה את הישיבה אבל מאוחר יותר התרצה והסכים לחזור.
ערפאת הודיע כצעד מנע, עוד לפני ההצבעה, כי ייערכו בחירות חדשות למועצה המחוקקת ב-20 לינואר. משמעות הדבר הוא שהממשלה הנוכחית תמשיך לכהן גם אם היא תפוזר על ידי המועצה אולם מעמדה יהיה של ממשלת מעבר.