שתף קטע נבחר

 

דגו: "במקום לפתור בעיות מטילים כתם על האתיופים"

ברוך דגו, מהספורטאים המצליחים ביותר שהוציאה העדה האתיופית בישראל, זועם על דבריו של ראש המינהלת לספורט הישגי: "אני מתפלא שמישהו בכלל אומר דברים כאלו". איש יחסי הציבור של הוועד האולימפי: "סנדלר התכוון בדבריו לחוסר המודעות לספורט של העדה". דוברת הוועד פרסמה הודעת תמיכה בספורטאים העולים

"לספורטאים הצעירים מאתיופיה יש בעיה מנטאלית ובעיית אינטגרציה. הם לא מגיעים כי ההורים שלהם לא מודעים. אם הספורטאי היה ישראלי או רוסי אבא שלו היה מביא אותו להדר יוסף. האבא האתיופי בקושי יודע איך עולים לאוטובוס. אין להם את התמיכה המשפחתית וקיים פער בין הפוטנציאל לבין מה שממצים ממנו".
את הדברים הללו, כפי שהתפרסמו הבוקר (ג') ב'ידיעות אחרונות', אמר אתמול ראש המינהלת לספורט הישגי, יעקב סנדלר, אשר הצליח בכך להרגיז אנשים רבים. אחד מהם הוא ברוך דגו, שחקן קבוצת הכדורגל של מכבי תל אביב ומי שנמנה בעבר על סגל הנבחרת האולימפית של ישראל, הנחשב לאחד הספורטאים אשר מייצגים בהצלחה לא מבוטלת את העדה האתיופית.
"באמת שלא מעניין אותי לענות לבן אדם שמדבר שטויות כאלו", אמר הבוקר דגו ל-ynet. "אני מתפלא שמישהו עוד בכלל אומר דברים כאלו. נכון שיש לחלק מההורים האתיופים בעיה כלכלית שלא מאפשרת להם לעזור לילדיהם כפי שהיו רוצים, אבל במקום לנסות ולפתור את הבעיה הזו הוא (סנדלר) מטיל כתם על כל האתיופים ועושה הכללות. יש הרבה מאיתנו שכן הצליחו בספורט".

יחצ"ן הוועד האולימפי: "ההבדל העיקרי בין האתיופים לרוסים הוא במודעות לספורט"

מי שנכח בכנס בו נאמרו הדברים אתמול היה איש חיסי הציבור של הוועד האולימפי, יצחק אשל, אשר ניסה להבהיר את כוונתו של סנדלר. "מה שיעקב ניסה בסך הכל לומר זה שיש פער עצום בגישה לספורט בין העולים הרוסים לבין העולים מאתיופיה. העולים הרוסים, שרבים מהם עסקו בענפי ספורט שונים בארץ מולדתם, מגיעים לישראל עם תרבות ספורט, ציוד מתאים, ועוד לפני שנחתו הם ישר מבררים מי יוכל לעזור להם בתחום בו הם מתמחים, איך מגיעים למאמנים הנכונים ואיפה אפשר להתפתח בספורט.
"האתיופים, לפני שעלו ארצה, לא עסקו באופן מקצועני בספורט משום שלא הייתה להם באתיופיה מסורת של ספורט. רובם מתחרים בריצות ארוכות משום שזה מה שהם היו עושים באתיופיה כחלק משיגרת החיים. במקומות בהם הם גרו לא היו רכבות או אוטובוסים והם היו רצים כדי להגיע ממקום למקום.
כשהם הגיעו ארצה לא הייתה להם את המודעות לבוא ולדחוף את עצמם לספורט המקצועי, והתפקיד של המדינה היה לחפש אותם. זאת, בניגוד לספורטאים שעלו מרוסיה - להם היה אבא שידחוף אותם, יביא אותם לאימונים וידרבן אותם לעסוק בענף".

הוועד האולימפי: "מגנים בתקוף התבטאויות מסוג זה"

היום בצהריים פרסמה דוברת הוועד האולימפי, עירית צח, הודעה רשמית בה נאמר: "במידה וציטוט דבריו של יו"ר מנהלת הספורט ההישגי בעניין הספורטאים האתיופים הינה נכונה, הננו להבהיר כי הוועד האולימפי בישראל מגנה בתוקף התבטאויות מסוג זה.
"התבטאויות מעין אלה עומדות בניגוד מוחלט לאמונתו של הוועד האולימפי בישראל, המשתייך למשפחה האולימפית הדוגלת בשוויון מלא בין המינים והגזעים ובמתן שוויון הזדמנויות לכל...אנו מסייעים ככל שביכולתנו לספורטאים ולמאמנים ישראלים או עולים, תוך התחשבות בצרכים המיוחדים של העולים ומתוך רצון לסייע בקליטתם בארץ ובשילובים בחברה הישראלית.
"(יעקב) סנדלר מונה על ידי שר הספורט אך מינויו הותנה באישור הוועד האולימפי בישראל. לפיכך, במידה והדברים המצוטטים בעיתון יתבררו כנכונים, ייפגשו ראשי הוועד האולימפי עם שר הספורט על מנת לדון בצעדים שיש לנקוט בעקבות אמירה חמורה זו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
דגו. דוגמה מוצלחת
צילום: אורן אגמון
מומלצים