אורי ענבר - זוכה פסטיבל חיפה
"בית"ר פרובנס" זכה במקום הראשון בתחרות הסרט העלילתי. בפרס השני זכה "זמזום" של יגאל בורשטיין. "דרומה" של דורון צברי וג'ולי שלז זכה בפרס הסרט התיעודי, יחד עם "יומן חסידה" של אוהד אופז
הסרט "בית"ר פרובנס" של אורי ענבר, על-פי תסריט של יובל פרידמן ובהפקת אורי סבג ועינת ביקל, זכה במקום הראשון בתחרות הקולנוע הישראלי העלילתי בפסטיבל חיפה לקולנוע, שננעל אמש. הפרס, בסך 70 אלף שקל, הוענק על-ידי צוות השופטים - הפרופ' עמנואל לוי, עידית שחורי, עודד קוטלר, אמנון רובינשטיין ואמיר קמינר, שנימקו: "הסרט מתכתב עם העיסוק העכשווי של התרבות הישראלית בפריפריה, עשוי ברהיטות קולנועית ומביא למסך את חלומה של קבוצת שחקני כדורגל מעיירה נידחת המבקשים לממש חלום ולו רק באמצעות הבקעת גול אחד בשער היריב. המשחק של זאב רווח הוותיק מצד אחד וקבוצת שחקנים צעירה מאידך טוב ומשכנע".
במקום השני ובפרס בסך 40 אלף שקל זכה הסרט "זמזום" של יגאל בורשטיין בהפקת אייל שיראי. בנימוקי חבר השופטים נכתב: "יגאל בורשטיין מעלה אפשרות של סיפור קולנועי מקורי, המיטיב להלך על הגבול הדק שבין פנטזיה, מיסטיקה וריאליזם, המתלכדים לכדי אמירה על החברה הישראלית ומשקפים את פחדיה הקיומיים".
פסטיבל הסרטים הבינ"ל ה-18 בחיפה ננעל אמש (מוצ"ש) בטקס חגיגי בהשתתפות ראש עיריית חיפה עמרם מצנע, יוצרי קולנוע רבים והמועמדים לפרסים בשבע הקטגוריות השונות. במהלך הפסטיבל הוקרנו 132 סרטים בהם צפו כ-40 אלף איש.
פרס "עוגן הזהב"
פרס "עוגן הזהב" לקולנוע ים תיכוני הוענק לסרט "מחלקת הקצינים", הפקה צרפתית בבימויו של פרנסואה דופירון. חבר השופטים - שכלל את הפרופסור מיכל פרידמן, הבמאית ההונגריה איבולה פקטה, הבמאית הקרואטית ברנקה סומן, הסופר סלמן נאטור והבמאי והשחקן אילן תורן - נימק, בין היתר: "חבר השופטים התרשם מעומק הסרט בטיפול בערכים מסורתיים כמו יופי הטבע האנושי והיכולת האנושית לשמור על צלם אנוש אפילו בנסיבות האכזריות ביותר של מלחמות באשר הן". חבר השופטים העניק ציון לשבח לסרטים "בטי פישר וסיפורים אחרים" - קופרודוקציה צרפתית-קנדית בבימויו של קלוד מילר, ו"סרט מדרכות", הפקה ספרדית בבמויו של רמון סלזר.
פרסים נוספים
צוות השופטים בתחרות הקולנוע התיעודי הישראלי הורכב השנה מפיני שץ, יולי גרשטל, וירון שמיר. חבר השופטים בחר לחלק את הפרס הראשון בין שתי הפקות והמליץ לפצל את הפרס, החל מהשנה הבאה, לשתי קטגוריות - סדרות תעודה וסרטים. פרס בסך 20 אלף שקל הוענק לסרטם של ג'ולי שלז ודורון צברי "דרומה". בנימוקי השופטים נכתב: "הסדרה היא מסמך חברתי חשוב ומרגש. החיבור בין עשייה טלוויזיונית תיעודית לשפה קולנועית עשירה וקולחת יוצר רובד אמנותי בנוסף לאמירה חברתית חשובה".
20 אלף שקל הוענקו במקביל לסרט "יומן חסידה" בבימוי אוהד אופז ובהפקת איתי קן-תור. בנימוקי השופטים נכתב: "הסרט מוליך את הצופה לשאלות חשובות כמו אמהות, ישראליות, הגירה ומשפחה. הסרט נעשה באהבה ורגישות גדולים שמגיעים גם לצופים בסרט".
בציון לשבח זכתה הסדרה התיעודית "ל" בבמויו של אבנר מצליח חנוך ובהפקת עדנה קוברסקי. מנימוקי חבר השופטים: "הסדרה מצליחה ליצור מעורבות והזדהות של הצופה עם הדמויות באמצעות גישה הומוריסטית אמפטית ואוהבת".
את מענק הקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה לפיתוח סרט תיעודי ישראלי חדש, בסכום של 20 אלף שקל, החליט חבר השופטים להעניק ליוצר הסרט "שמעת על הפנתרים", ניסים מוסק. בנימוקי חבר השופטים נכתב: "הסרט לוקח את הצופה למשא אישי מרתק ועצוב אל עומק השבר החברתי שהחל במדינת ישראל בשנת ה-50 ומלווה את החברה הישראלית עד היום".
מענק קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה, ע"ש הבמאי המנוח שרון עמרמי, לדרמת טלוויזיה ישראלית, בסכום של 30 אלף שקל, הוענק לדרמה "חצאית דמעות" בבמוי תמר ירום ובהפקת גלית בנגלס ועידו צוקרמן. בנימוקי חבר השופטים נכתב: "יוצרת הסרט הצליחה לעצב יצירה פילמאית מגובשת, מצולמת ומשוחקת להפליא, המביאה ברגישות רבה את סיפורה של קבוצת חיילים".
פרס הסרט הקצר ע"ש אלי גלפנד, בסכום של 10,000 שקל, חולק השנה בין שתי הפקות. צוות השופטים, שכלל את ד"ר גילה שחר, אריאל פרידמן ודודו שליטא, העניק את הפרס ל"הרוג מלכות" בבימויו של ידין דלויה, ול"חלודה", סרט אנימציה בבימויו של אורי אשי. בציונים לשבח בקטיגוריה זו זכו הסרטים "אליוקים" בבימויה של מירי בוקר, וסרט האנימציה "מרק טהור" בבימויה של דלית בקרמן.
פרסי קרן גשר לקולנוע רב-תרבותי, בסכום של 60 אלף שקל, הוענקו לשישה יוצרים בתחילת דרכם, שמייצגים תרבויות שונות על המסך הישראלי. ועדת הפרס כללה את הבמאי ומבקר הקולנוע ניסים דיין, הצלם ולנטין בלנוגקוב ואודי לאון. זכו: דוד גברו, עולה מאתיופיה ובוגר ביה"ס שער הנגב; הרבנית טובה אליהו, יוצרת קולנוע העוסקת ביצירת סרטים חווייתיים; לב גולצר, עולה מקזחסטן שסרטיו השתתפו בפסטיבל דוקאביב, פסטיבל אנימסיון בפריז ובריסל וקיימברידג'; איידין עליזדה, עולה מאזרביג'ן שהחל בסטנד-אפ ולמד קולנוע במכללת ספיר; יהודה גרובייס, תושב בני ברק חסיד גור, מחלוצי העשייה הקולנועית בעולם החרדי; ופבלו אויטן, עולה מארגנטינה, בוגר ומתרגל בחוג לקולנוע באוניברסיטת ת"א.