שתף קטע נבחר

 

ראש עיריית לוד מקסים לוי מת מהתקף לב

לוי, בן 52, נפטר בבית החולים "אסף הרופא". שרון התקשר לנחם את אלמנתו. הלוויתו נערכה היום

ראש עיריית לוד, מקסים לוי, נפטר בסוף השבוע בבית החולים "אסף הרופא" בצריפין, לאחר שלקה בלבו. הלווייתו התקיימה היום (א') בשעה 14:00 בבית העלמין הישן בלוד. בשעה 12:00 הונח ארונו ברחבת העירייה הישנה והציבור עבר על פניו. כמו כן, הוקדשה שעת לימוד בבתי הספר לזכרו של לוי.
מבית החולים אסף הרופא נמסר כי לוי מת לאחר כשעה וחצי של נסיונות החייאה. דוברת בית החולים מסרה כי לוי הגיע ביום חמישי לטיפול בתחנת מד"א. אתמול בערב הוא הובהל באמבולנס מד"א לבית החולים, והוכנס ליחידה לטיפול נמרץ - שם ניסו להחיותו.
לוי, בן 52, נשוי ואב לשלושה, היה בעבר חבר כנסת בתנועת גשר, יחד עם אחיו, ח"כ דוד לוי.
עשרות מחבריו ומכריו של לוי וחברי מועצת לוד ותושבי העיר, הגיעו לבית החולים לאחר היוודע הבשורה המרה. הם התאספו בבית החולים במשך שעות וחברי מועצה המומים התהלכו במסדרונות כשהם ממררים בבכי. גם אחיו של לוי, דוד, הגיע לבית החולים.
מועצת עיריית לוד זומנה במוצאי שבת, לישיבה מיוחדת, בראשות ממלא מקומו של לוי, בני רגב. עדיין לא ברור מי יחליף את לוי באופן קבוע כראש העיר ואם יחליט שר הפנים, אלי ישי, על בחירות חדשות, בהן יתמודדו חברי המועצה על התפקיד. רגב החליף בעבר את לוי, שעזב את תפקידו כדי להיות חבר כנסת והיה ראש העיריה במשך כשנתיים.
ראש הממשלה, אריאל שרון, שוחח במוצאי שבת בטלפון עם כרמלה לוי, אלמנתו של מקסים לוי, והביע בפניה את צערו העמוק על מותו בטרם עת. שרון אמר לה כי "מקסים היה חבר ושותף ותיק לדרך ארוכה". שרון הוסיף כי היה גאה מאוד במקסים על המאמץ העצום שהשקיע לקידום העיר לוד ובשינוי פניה. "מותו של לוי הוא אבדה כבדה למשפחתו, לכל תושבי העיר לוד ולכל מי שזכה להכירו במהלך חייו".

קריירה פוליטית ומריבות עם האח

לוי נולד בשנת 1950, ברבאט שבמרוקו ועלה לארץ בשנת 1957. הוא כיהן כראש עיריית לוד בשנים 1996-1983 וכן בארבעת החודשים האחרונים, אז התקיימו בחירות מיוחדות בעיר והוא נבחר לראשות העיר מטעם הליכוד. לאחר שנבחר התפטר לוי מתפקידו כחבר כנסת, בו אחז מאז 1996. בכנסת ה-14 כיהן כיו"ר ועדת העבודה והרווחה, ונמנה על יוזמי חוק הדיור הציבורי.
בעבר כיהן כיו"ר מועצת העובדים בתעשיה האווירית בנתב"ג, יו"ר מרכז השלטון המקומי ויו"ר הדירקטוריון של החברה למשק וכלכלה.
לוי היה אחד מהגורמים שהשפיעו על אחיו, דוד, להכריז ביוני 1995 על עזיבת הליכוד והקמת תנועת גשר, שהתמזגה לאחר מכן בליכוד. לוי לחץ על אחיו להתפטר מממשלת בנימין נתניהו בשל אי מילוי התחייבויותיה החברתיות.
לקראת הבחירות לכנסת ה-15 חברה תנועת "גשר" למפלגת העבודה ו"מימד", ויחד יצרו את ישראל אחת. לוי הוצב במקום ה-18 ברשימת ישראל אחת לכנסת, ובכנסת ה- 15 שימש בין היתר כחבר בוועדה לפניות הציבור, ועדת הכנסת, ועדת הפנים ואיכות הסביבה.
למרות שלאורך דרכו הפוליטית היה צמוד לאחיו דוד, שנחלץ לעזרתו מספר פעמים, היחסים בין השניים התאפיינו בסכסוכים וניתוקים רבים.

בן אליעזר: הנושא החברתי זרם בעורקיו

יו"ר מפלגת העבודה, בנימין בן אליעזר, פרסם הודעה על השתתפות בצער משפחתו של לוי. "לוי הוא אחד האנשים שנשא את הדגל החברתי והנושא זרם בעורקיו לפני כל דבר אחר", מסר בן אליעזר. "דאגתו לבני לוד הפכה אותו לשם דבר בישראל".
יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב בוים, אמר כי לוי היה אדם שהפעילות הציבורית היתה בראש דאגתו. "זה אסון נוראי, הוא היה חבר הרבה שנים וקולגה לראשות עיר. גם כשעזב את הליכוד ועבר לגשר, הוא נשאר ליכודניק בנשמתו ולכן לא פלא שחזר בסופו של דבר לליכוד. כל פעולותיו האחרונות היו עם הפנים ללוד לאחר שנבחר מחדש לראש העיר, אני חושב שפעולותיו אלה הן צוואתו".
יו"ר מועצת השלטון המקומי, עדי אלדר, אמר כי "זה אסון גדול. מקסים היה כשמו כן הוא. הוא היה אדם מיוחד שצמח ממש מלמטה והגיע למה שהגיע בכוחות עצמו. הוא היה לפניי יו"ר מועצת השלטון המקומי, אחר כך הלך לכנסת וחזר לעשייה העירונית בלוד.הוא נבחר אחרי מאבק מאוד קשה. אני יכול רק להצטער שהוא איננו עוד איתנו".

בהכנת הידיעה השתתפו סמדר שמואלי וסמדר שילוני

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים