בפעם השנייה, בוטל שחרורו המוקדם של אברושמי
ועדת השיחרורים הורתה לשחרר, כפי שעשתה בפעם קודמת לפני כחצי שנה. המדינה עירערה על ההחלטה וטענה: בבדיקת שתן נמצאו אצלו שרידי סמים. שופטי בית המשפט העליון: "בדיקת הסם עשויה לצבוע בצבע שונה אותו עבר קשה שוועדת השחרורים ובית המשפט המנהלי לא ייחסו לו משקל רב". פרקליטו: מישהו מנסה לפגוע בשיחרורו בזדון
שיחרורו מהכלא של יונה אברושמי בוטל פעם נוספת: בית המשפט העליון ביטל בצהרים (ה') את החלטותיהם של בית המשפט המחוזי ושל ועדת השחרורים המיוחדת שליד שירות בתי הסוהר בעניין השחרור המוקדם של רוצחו של אמיל גרינצוייג.
בית המשפט הורה להחזיר את הדיון בנושא לוועדת השחרורים המיוחדת, ושם לבדוק את הטענות כאילו השתמש אברושמי בסמים בתקופת מאסרו. לפיכך יישאר אברושמי במאסר עד להודעה חדשה.
הרימון התפוצץ והרג את גרינצוייג
ב-10 בפברואר 1983 נרצח פעיל "שלום עכשיו" אמיל גרינצוייג במהלך הפגנה של התנועת בירושלים מפיצוץ רימון. בפיצוץ נפגעו תשעה אנשים נוספים. אברושמי, שהשליך את הרימון, הורשע בבית המשפט המחוזי בירושלים ברצח וגזר עליו מאסר עולם.
בפברואר 1995 קצב נשיא המדינה דאז, עזר וייצמן, את עונשו של אברושמי, והעמידו על 24 שנים. במהלך שהותו בכלא, דקר אברושמי שני סוהרים באמצעות דוקרן והורשע בהחזקת סמים. כשהתקרב מועד סיום שני שלישים מתקופת מאסרו ביקש אברושמי מוועדת השיחרורים של השב"ס להשתחרר על תנאי וזו נעתרה לבקשה, והורתה לשחררו במרץ 2002.
היועץ המשפטי לממשלה עתר לבית המשפט העליון נגד ההחלטה והיא עוכבה. חודש לאחר מכן קיבל בית המשפט את עתירת היועץ וביטל את החלטת ועדת השחרורים.
התיק של אברושמי חזר לדיון בוועדת השחרורים, שם הוחלט כי תיערך לו בדיקה פסיכו-דיאגנוסטית. אחרי הבדיקה שבה הוועדה והחליטה בפעם השנייה לשחררו ממאסר לפני סיום ריצוי עונשו. היועץ המשפטי לממשלה ביקש לעתור שוב נגד ההחלטה אולם בקשתו נדחתה. בבקשת העירעור שהוגשה בנושא הציגה המדינה טענות חדשות לפיהן בבדיקת שתן שנערכה לאברושמי נמצאו אצלו שרידים של סמים מסוג אקסטזי. כעת, כאמור, נדחתה בקשת השיחרור שלו פעם נוספת ונושא הסמים ייבדק על ידי ועדת השיחרורים.
"בדיקת הסם עשויה לצבוע בצבע את עברו"
בהחלטתם כתבו השופטים מישאל חשין, דליה דורנר ואשר גרוניס, שעל ועדת השחרורים לשקול את הסיכון הצפוי משחרורו של אסיר לשלום הציבור, לשקול את התנהגותו בכלא ואת סיכויי שיקומו של האסיר. השופטים כתבו שנושא הסמים צריך שיעלה לפני ועדת השחרורים כיוון שזו ראיה שלא הוצגה לפניה. "בדיקת הסם עשויה לצבוע בצבע שונה אותו עבר קשה שוועדת השחרורים ובית המשפט המנהלי לא ייחסו לו משקל רב", כותבים השופטים.
אברושמי לא הובא להקראת ההחלטה. פרקליטו, עו"ד אבי עמירם, אמר: "ועדת השחרורים תתכנס בעניין השימוש באקסטזי, ותבדוק את זה. טענו שאברושמי כופר מכל וכל בשימוש בסם. אנחנו בודקים את דגימות השתן שלדעתנו היא אינה בדיקה חותכת. אנחנו נבדוק אפשרות שמישהו ידע שאברושמי עומד להשתחרר וניסה לפגוע בשחרורו".