שתף קטע נבחר

 

משרד הבריאות ממליץ: חופשת לידה של חצי שנה

המשרד מתכוון לקדם חקיקה במטרה להאריך את חופשת הלידה בישראל, העומדת כיום על 12 שבועות בלבד. המטרה: לאפשר לאם להניק את תינוקה במשך 6 חודשים ולהדק את הקשר אתו בראשית חייו

משרד הבריאות ממליץ להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה. המטרה: לאפשר לאם להניק את תינוקה במשך שישה חודשים ולהדק את הקשר אתו במהלך החודשים הראשונים לחייו.
חופשת הלידה בישראל נמשכת כיום, על פי חוק, 12 שבועות בלבד. אמהות ממגזרים מיוחדים, בהן אמהות לתאומים, זכאיות לחופשה ארוכה בכמה ימים. ברוב ארצות אירופה חופשת הלידה נמשכת תקופה ארוכה בהרבה ומאפשרת לאמהות הטריות להישאר בבית עם תינוקיהן שנה עד שלוש שנים, במימון המדינה.
באחרונה החלה להתגבש במשרד הבריאות יוזמה להאריך את חופשת הלידה כך שאמהות החפצות בכך יוכלו להישאר בבית זמן רב יותר מהנהוג כיום. הסיבה ליוזמה החדשה: לעודד אמהות צעירות להיניק במשך שישה חודשים באופן מלא על מנת לצמצם את התחלואה בקרב היילודים ולתת לאם ולתינוקה הזדמנות לחזק את הקשר ביניהם בחודשים הראשונים לחייו.
היוזמה להמליץ על הארכת החופשה נולדה בוועדה לקידום ההנקה של משרד הבריאות, שמייעצת לשירותי בריאות הציבור של המשרד בנושא פעילות טיפות החלב ועידוד ההנקה בישראל. היא התקבלה בחיוב בדרגים המקצועיים של המשרד, וכעת מתכוון המשרד לקדם את ההצעה באמצעות חקיקה.
ראש שירותי התזונה והמזון של משרד הבריאות, ד"ר דורית ניצן קלוסקי, אמרה אתמול: "אנחנו מעוניינים ללכת בקו של הארצות הסקנדינביות, ששם חופשת הלידה נמשכת בין שנה לשלוש שנים, ומאפשרת לאב להתחלק עם אשתו בחופשה רק במהלך החצי השני של השנה הראשונה ואילך. אורכה הנוכחי של החופשה בישראל מספיק אך ורק לתהליך ההחלמה של האם, ולא יותר מכך. המצב כיום גם משקף את הפער בין אמהות עשירות לעניות, משום שהעשירות יכולות להאריך את חופשתן ללא תשלום, ואילו העניות נאלצות לחזור לעבודה תוך זמן קצר ולהפסיק להיניק.
"אנחנו מודעים לכך שלהארכת החופשה יש אספקטים כלכליים לא מבוטלים, אבל אין ספק שהארכתה תביא לחיסכון במערכות רבות, בהן מערכת הבריאות, שנושאת כיום בנטל התינוקות החולים, ותשפר באופן משמעותי את הטיפול בדור הבא".
ההמלצה להאריך את חופשת הלידה היא חלק מתוכנית כוללת של המחלקה למזון ותזונה במשרד הבריאות, שנועדה לעודד הנקה במטרה למנוע תחלואה. משרד הבריאות ממליץ כיום להניק תינוקות עד גיל שישה חודשים ללא תוספות מזון או שתייה, ולהמשיך את ההנקה בתוספת מזונות משלימים עד גיל שנה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים