שתף קטע נבחר

 

"הפה של שרון, הידיים של ביבי"

כך תקף יו"ר העבודה את תוצאות הפריימריס בליכוד. הנגבי דורג ראשון בבחירות ושלישי ברשימה אחרי ראש הממשלה ושר החוץ. שלום רביעי, נווה חמישי ולבנת שישית. מופז רק 12, אולמרט רק 33. כשלון צורב לריבלין שדורג 37. בנו של ראש הממשלה, עמרי שרון, הגיע למקום ה-27. מילוא וקהלני יישארו כנראה מחוץ לכנסת. ב"קרב הבלונדיניות": רוחמה אברהם גברה על פנינה רוזנבלום

במפלגת העבודה יוצאים בצהריים (יום ב') במתקפה חריפה על הליכוד בעקבות הפריימריס שנערכו בתנועה, שבהם זכה השר צחי הנגבי במקום הראשון וימוקם אחרי שרון ונתניהו.
יו"ר מפלגת העבודה, עמרם מצנע, טען כי "מדובר ברשימה ימנית קיצונית, שלא תאפשר לשרון להשיג אפילו למראית עין תדמית מתונה. הפה יהיה פיו של שרון, אך הידיים יהיו ידי ביבי, ליברמן, לנדאו ופייגלין. מעולם לא הייתה רשימה כה ימנית לליכוד, מה שמבטיח ששרון יחושק. הרשימה מציגה את פניו האמיתיות והיא תלווה אותו בכל מקום". הפריימריס בעבודה יצאו הבוקר לדרך והקלפיות ייסגרו הערב.
בליכוד התעוררו למציאות שונה: הרבה מאוד פנים חדשות, ניצחון למחנה נתניהו ששב ומוכיח את כוחו - וניצחון גם לרבים מהשרים הוותיקים. "השורה התחתונה היא - מי שלא עזר לחברי המרכז נדפק", כך סיכמו גורמים בליכוד את בחירת הרשימה לכנסת. המשותף לזוכים ולמפסידים: כולם איבדו את קולם בסוף הלילה ונותרו צרודים.
המנצח הגדול, השר צחי הנגבי, שהוכתר בפרסומי הליכוד כ"אלוף המינויים הפוליטיים", גרף מספר גבוה ביותר של קולות, כ-1,700, כשההפרש בינו לבין הבא אחריו, סילבן שלום, גדול למדי (כמאתיים קולות). בצאתו מן האולם בו הוכרזו התוצאות, קראו אנשי הנגבי "אתה תותח". הנגבי אמר כי הוא מקווה שרצון החברים יובא בחשבון על ידי ראש הממשלה בבואו לחלק את תיקי השרים. "אני מקווה", הבהיר, "שאוכל להשפיע במשרד משמעותי יותר". ברשימה הסופית ידורג הנגבי שלישי לאחר אריאל שרון ובנימין נתניהו, שמקומם שוריין.
האכזבה הגדולה ביותר היתה מנת חלקו של ראש עיריית ירושלים, אהוד אולמרט, שנדחק למקום ה-33. רוני מילוא הושפל לא פחות ודורג רק 47. השר רובי ריבלין, המקורב מספר 1 של שרון, נחל מפלה קשה כשדורג רק 37. שר הביטחון, שאול מופז, נדחק למקום ה-12 בלבד ברשימה, תוצאה מאכזבת במיוחד עבור מי שחלם על המקום הראשון אבל ייאלץ להתנחם בהבטחתו של שרון להמשיך בתפקיד שר הביטחון.
רביעי דורג שר האוצר סילבן שלום שגבר על יריבתו המושבעת, שרת החינוך לימור לבנת, המדורגת שישית. בין הניצים חוצץ דני נווה שביצע זינוק מרשים לצמרת למקום החמישי.
חבר הכנסת ישראל כץ דורג במקום השביעי המפתיע, מה שעשוי לזכות אותו בתפקיד של שר בממשלה הבאה, אם שרון ירכיב אותה. כץ נחשב למקורבו של בנימין נתניהו ודירוגו הגבוה מעיד על כוחו הרב של מחנה זה בליכוד, כמו גם התוצאה הטובה שהשיג ח"כ יובל שטייניץ, מקורב נוסף.
במקום השמיני דורג גדעון עזרא, תשיעית נעמי בלומנטל, עשירי עוזי לנדאו ו-11 המצטרפת החדשה הראשונה, גילה גמליאל. ציפי ליבני התברגה למקום ה-14 ואחריה מיכאל איתן, מאיר שטרית שנדחק לאחור ודוד לוי שבוחרי הליכוד זכרו לו חסד נעורים.
ב"קרב הבלונדיניות" ניצחה רוחמה אברהם, לשעבר מזכירתו של נתניהו, שנבחרה למקום ה-18. יריבתה, פנינה רוזנבלום הגיעה למקום ה-39 בלבד.
מזכיר הממשלה גדעון סער רשם הישג יפה כשדורג במקום ה-19. שמות בולטים נוספים ברשימה: אהוד יתום במקום ה-24, רוני בראון שדורג 31. יו"ר סיעת הליכוד, זאב בוים, נדחק עד למקום ה-35 ואחריו דורג ח"כ אברהם הירשזון. משה פייגלין, איש הזרם הימני ביותר בתנועה, דורג 41. כשלונות רשמו איוב קרא שדורג רק 40, אביגדור קהלני שדורג 43, שי בזק וזלמן שובל שדורגו במקומות לא ריאליים.
שיטת הבחירות שהעניקה משקל רב למחוזות הביאה לבחירתם של שמות חדשים רבים בתוכם גם אלמונים לציבור הרחב כמו דניאל בן לולו, אלי אפללו, משה כחלון, מיכאל בורולובסקי, ענבל גבריאלי ולאה נס, שדורגו כולם במקומות שנחשבים ריאלים ובקרוב נצטרך להתחיל ולשנן את שמותיהם.

הרשימה המלאה:

במקום הראשון – אריאל שרון
במקום השני – בנימין נתניהו
במקום השלישי – צחי הנגבי
במקום הרביעי – סילבן שלום
במקום החמישי – דני נווה
במקום השישי – לימור לבנת
במקום השביעי – ישראל כץ
במקום השמיני – גדעון עזרא
במקום התשיעי – נעמי בלומנטל
במקום העשירי – עוזי לנדאו
במקום ה-11 – גילה גמליאל
במקום ה-12 – שאול מופז
במקום ה-13 – יובל שטייניץ
במקום ה-14 – ציפי לבני
במקום ה-15 – מיכאל איתן
במקום ה-16 – מאיר שטרית
במקום ה-17 – דוד לוי
במקום ה-18 – רוחמה אברהם
במקום ה-19 – גדעון סער
במקום ה-20 – דני בן לולו
במקום ה-21 – מיכאל רצון
במקום ה-22 – מגאלי ואהבה
במקום ה-23 – יעקב אדרי
במקום ה-24 – אהוד יתום
במקום ה-25 – אלי אפללו
במקום ה-26 – משה כחלון
במקום ה-27 – עומרי שרון
במקום ה-28 – מיכאל גורולובסקי
במקום ה-29 – ענבל גבריאלי
במקום ה- 30 – גלעד ארדן
במקום ה-31 – רוני בראון
במקום ה-32 – יחיאל חזן
במקום ה-33 – אהוד אולמרט
במקום ה-34 – לאה נס
במקום ה-35 – זאב בוים
במקום ה-36 – אברהם הירשזון
במקום ה-37 – ראובן ריבלין
במקום ה-38 – חיים כץ
במקום ה-39 – פנינה רוזנבלום
במקום ה-40 – איוב קרא
במקום ה-41 – משה פייגלין
במקום ה-42 – איתן סולמי
במקום ה-43 – אביגדור קהלני
במקום ה-44 – ציון פיניאן
במקום ה-45 – דוד מנע
במקום ה-46 – שלומי דוראני
במקום - 47 – רוני מילוא
במקום ה-48 - יוסי אחימאיר
במקום ה-49 – סימה נבון
במקום ה-50 – שי בזק

תגובות

בסביבתה של המועמדת החדשה גילה גמליאל, שהצליחה לזכות במקום ה-11, שררה אופוריה: "גילה ניצחה את הרמטכ"ל", אמרו תומכיה. גמליאל עצמה אמר ל-ynet: "עשיתי את זה כמו גדולה, אבל במאמץ רב ובזכות כל מי שתמכו בי בארבע השנים האחרונות ועזרו לי להגיע להישג האדיר". לדבריה, היא מתכוונת לייצג בכנסת את דור הצעירים, הסטודנטים, האקדמאים והשכבות החלשות.
השרה לימור לבנת לא יכלה לדבר כלל מכיוון שקולה אבד, אך בסביבתה אמרו ל-ynet כי ישנה אכזבה מסוימת לאור ההישג הנאה יותר של השר שלום, אך בסך הכל ההתברגות בשישייה הראשונה היא הישג נאה.
השר סילבן שלום אמר: "מי שסיים במקום הראשון אף פעם לא הצליח לסיים במקום השני בבחירות שלאחר מכן, כך שאני מרוצה מהתוצאה". הוא הוסיף: "לא הופתעתי מהתוצאה, אני שמח ומאושר, עבדתי בצורה לא אנושית בחודש האחרון וכולם חיכו לראות את הנפילה שלי. אני אמשיך ככל הנראה להיות שר אוצר גם בקדנציה הבאה, אני בהחלט מעוניין בזה".
אחד המאוכזבים הגדולים, השר ראובן ריבלין, אמר ל-ynet לפני היוודע התוצאות כי התאכזב עמוקות מהקשר שעושים חברי ליכוד בין סידור ג'ובים לבחירת מועמד לכנסת. "כשהכל תלוי בשאלה אם אדם יקבל משרה לנוכח הבעיות הכואבות במדינה – הדבר הזה גובל באבסורד".
ואילו חברת הכנסת נעמי בלומנטל, שהגיעה למקום התשיעי אמרה ל-ynet: "אני מרגישה שניתן לי אמון מחודש על ידי התנועה שלי ושתפקודי כשרה בפועל עם הרבה הישגים משך תקופה ארוכה – בא לידי ביטוי".
יחיאל חזן, איש הקשר של משרד ראש הממשלה ליש"ע הדיח את משה פייגלין למקום גבולי (41). חזן רואה בכך נצחון בקרב על מהות התנועה ובכך מצטרף לביקורת של רבים בליכוד על תופעת ה"פייגליניזם": "זה היה קרב קשה, צמוד ואפשר לומר אפילו עקוב מדם בדרך שבה נערך. ראיתי בקרב זה קרב על מהות התנועה שיקבע האם הליכוד רוצה להיות תנועה מאוזנת או של ימין קיצוני".
בסביבתו של עמרי שרון, שהגיע למקום ה-27, אמרו כי הדילים עבדו, וציינו כי שרון הבן התברג לתוך "חמישה דילים איכותים". עכשיו הוא יהיה בכנסת - עם אבא.

בהכנת הידיעה השתתפו סמדר שמואלי ואיתי רפופורט

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
הנגבי. ניצחון הג'ובים?
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
ריבלין. נדחק למטה
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: חיים זיו
מצנע. הרשימה הכי ימנית
צילום: חיים זיו
צילום: ערוץ 2
הכרזת התוצאות. ניצחונות ואכזבות
צילום: ערוץ 2
מומלצים