שתף קטע נבחר

 

ארה"ב מזהירה: נפתח חזית שנייה עם צפון קוריאה

צפון קוריאה הסירה את אמצעי המעקב של סוכנות האו"ם לאנרגיה אטומית מכור גרעיני וממאגר פלוטוניום. בוושינגטון ובאו"ם מעריכים: פיונגיאנג תוכל לפתח 5-6 פצצות תוך מספר חודשים - מהר הרבה יותר מעיראק. ראמספלד: לא נהסס להילחם בו-זמנית בשתי חזיתות

בשעה שעיני העולם נשואות לעימות הצפוי עם עיראק, הולכת ומתלהטת זירה נוספת, עם פוטנציאל להתלקחות צבאית: צפון-קוריאה, החברה אף היא ב"ציר הרשע" כהגדרת הנשיא בוש, הסירה את ציוד המעקב שהטמינה סוכנות האו"ם לאנרגיה אטומית בשני מתקנים גרעיניים.
פיונגיאנג, שהצהירה לאחרונה כי היא שבה לתוכניתה לפתח נשק גרעיני, הסירה את ציוד המעקב ממתקן גרעיני וממאגר פלוטוניום. בממשל האמריקני חוששים שבאמצעות המאגר תוכל צפון-קוריאה לייצר חמש או שש פצצות גרעיניות תוך מספר חודשים - מהר הרבה יותר משתוכל בגדד לעשות זאת.
ראש סוכנות האו"ם לאנרגיה אטומית (IAEA), מוחמד אל-בראדעי, הגדיר את מהלכיה האחרונים של צפון-קוריאה כ"מטרידים ומסוכנים". בראיון לרשת CNN העריך בראדעי, כי הסרת אמצעי העקיבה יאפשרו למדינה לפתח נשק גרעיני בזמן הקרוב. "צפון-קוריאה הולכת ומבדלת עצמה משאר העולם", אמר.

ראמספלד: לא נהסס להילחם בשתי חזיתות

שר ההגנה האמריקני, דונלד ראמספלד, שיגר אמש (ב') מסר תקיף לעברה של צפון-קוריאה. "אם הם מניחים שנהסס להילחם בו-זמנית בשתי חזיתית, הם טועים טעות מרה", אמר ראמספלד בתדרוך בפנטגון. "אנחנו מסוגלים להשיג הכרעה מהירה בחזית אחת ולעבור מייד לשנייה, שלא תהיינה ספקות בכך".
העיתון "ניו-יורק טיימס" מציין שהנחת העבודה בוושינגטון היא שבצפון-קוריאה קיימים כעת הידע והציוד הדרושים לפיתוחו של נשק גרעיני. הימצאותו של נשק כזה תאיים בראש ובראשונה על שכנתה, קוריאה הדרומית, שנחשבת לבת-ברית חשובה של ארה"ב באזור. גם ביפן נשמעות אזהרות מפני האיום הצפון קוריאני, ויש כבר מי שקורא לשנות את מדיניות אי החימוש הנהוגה בטוקיו מאז תום מלחמת העולם השנייה.
המשבר הנוכחי עם צפון-קוריאה דומה במאפייניו לזה שאירע ב-94', כאשר איימה פיונגיאנג כי תשתמש במאגר הפלוטוניום לפיתוח נשק גרעיני. בעקבות האיום הורה הנשיא האמריקני דאז, ביל קלינטון, על ריכוז כוחות באזור. צפון-קוריאה חזרה בה מהאיומים, ופנתה למשא ומתן עם המערב.
בוושינגטון עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות האחרונות בצפון-קוריאה. מזכיר המדינה קולין פאוול קיים הערב התייעצויות בנושא עם עמיתיו בפאריז ובמוסקבה. השאלה הגדולה היא, האם ארה"ב יכולה להרשות לעצמה לפתוח "חזית שנייה" דווקא עכשיו, כשהיא עסוקה בריכוז כוחות למערכה במפרץ.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ראמספלד. הכרעה מהירה
צילום: איי פי
פיצוץ גרעיני (ארכיון)
מומלצים