בית המשפט העליון: עונש שנקבע בעסקת טיעון - מחייב
בפסיקה תקדימית של ביהמ"ש העליון נטען, כי יש לקבל עונש שנקבע בעסקת טיעון. בכך קיבלו את ערעורו של אב, שהתעלל מינית בבתו, ונגזרו עליו בביהמ"ש המחוזי 15 שנות מאסר. בעסקת הטיעון נקבע כי ירצה 9 שנים בלבד
פסק דין עקרוני שניתן הבוקר (יום ד') בבית המשפט העליון, בהרכב מורחב של תשעה שופטים, קובע כי יש לקבל עונשים שנקבעו בהסדרי טיעון, בין נאשמים לבין התביעה. פסק הדין ניתן בעקבות ערעור של אב, שנידון ל-15 שנות מאסר בעקבות התעללות מינית בבתו, זאת למרות שבהסדר הטיעון עמו נקבע שייגזרו עליו תשע שנות מאסר בלבד.
האב הורשע לפני כארבע שנים, לאחר שהודה בביצוע שורה ארוכה של מעשים מגונים בבתו הקטינה. בית המשפט המחוזי בחיפה גזר עליו 15 שנות מאסר בפועל, ושנתיים על תנאי. בכך דחו את עסקת הטיעון בין הצדדים, בה הוסכם על תשע שנות מאסר בלבד.
האב עירער על החלטת בית המשפט המחוזי. תשעת שופטי בית המשפט העליון קבעו, כי בית המשפט צריך היה לכבד את הסדר הטיעון, כיוון שהעונש כשלעצמו אינו קל, והמתיקו את עונשו של האב ל-12 שנות מאסר, מתוכן תשע בפועל.
בפסק הדין כתבו השופטים, כי הרתיעה של בתי המשפט ממסגרת טיעון, נובעת בעיקר מחשש כי ההסדרים עלולים לפגוע באינטרס הציבורי שבהענשת עבריינים. אך מצד שני קיים חשש מהרשעת נאשם חף מפשע, שמודה במיוחס לו בשל הפיתוי בהגעה להסדר. על פי דעתם של השופטים, ביהמ"ש בחיפה סטה במידה ניכרת מן העונש אליו הגיעו הצדדים.