שתף קטע נבחר
 

שרי אריסון: "לא היתה לנו ברירה אלא לפטר"

יו"ר קבוצת אריסון בישראל: "הבנתי כי אין לנו ברירה אלא לבצע את מהלך הפיטורים. קשה לי עם ההשמצות שנשמעו כאילו גרמנו עוול לעובדים. הצענו לעובדים תנאי פרישה טובים מאד מתוך דאגה לעתידם". לואי רוט בתגובה: "לא ציפיתי לתגובה אחרת ממי שנולדה לא עם כפית זהב, אלא עם מצקת זהב. התרגיל המבריק של אלי יונס הפך לתרגיל המסריח של הכלכלה הישראלית"

שרי אריסון, יו"ר קבוצת אריסון בישראל, תומכת בהחלטת הנהלת בנק הפועלים לפטר 900 מעובדי הבנק. במסיבת עיתונאים מיוחדת שכינסה אמרה אריסון: "לא היתה לנו ברירה אלא לבצע את המהלך. קשה לי עם ההשמצות שנשמעו כאילו גרמנו עוול לעובדים. הצענו לעובדים המפוטרים תנאי פרישה טובים מאד, מתוך דאגה לעתידם.
"לא יעלה על הדעת, שאני כבעלת השליטה בבנק הפועלים, אהיה למטרת השמצה בידי אנשים. לכל אחד מאיתנו יש זכות להפגין ולהשמיע, אך לאף אחד אין זכות להשמיץ ולהסית גם אם הוא מייצג עובדים של בנקים אחרים", אמרה אריסון והוסיפה: "נכון שהבנק הרוויח מיליארד שקל, אך זה לא אומר ששרי אריסון או שותפיה הרוויחו מיליארד שקל".
לדבריה, תכנון הליך הפיטורים בבנק נמשך כבר זמן ממושך ום ההנהלה וגם הועבדים היו שותפים לו.
על תנאי הפיטורים אמרה אריסון: "קשה לי להבין את האמירה כאילו אנו עושים עוול ל-900 איש. אני לא חושבת שיש חברה עסקית או ממשלתית שפיטרה עובדים בתנאים כל כך מיוחדים, כמו שאנו נתנו להם, מתוך דאגה עמוקה".
בהתייחסה לעיתוי הפיטורים אמרה אריסון: "אם לא נעשה את המהלך עכשיו, תהיה לנו בעייה בעתיד. אף פעם זה לא זמן טוב לפיטורים. בישראל אנחנו רגילים לעשות בדרך כלל מהלכים כשדברים קורסים ולא כשהמצב טוב".
אריסון הוסיפה: "אני גאה בעובדי בנק הפועלים, בוועד העובדים של הבנק, ובהנהלת הבנק, בשותפיי לדרך, ביו"ר הבנק שלמה נחמה , סגן היו"ר דני דנקנר, ומנכ"ל הבנק אלי יונס, על דרך אמיצה זו , גם אם היא קשה לכולנו".
בהתייחסה לשמועות על רצונה למכור את אחזקותיה בבנק, אמרה אריסון: "אכפת לי מהמדינה ולא אעשה דבר כזה כשהמצב כל כך קשה. עוד שנה-שנתיים, אם תגיע הצעה טובה, אשקול את מכירה".
קבוצת אריסון היא בעלת המניות העיקרית בבנק הפועלים, והיא מחזיקה ב-20.7% ממניות הבנק. החברה, שהחלה פעילותה בישראל לפני כעשר שנים מחזיקה גם בכ-35% בשיכון ובינוי, 49% ביורוקום, ואחזקות בפרטנר, אינטרנט זהב, יס ועוד.

לואי רוט: התרגיל המבריק הפך לתרגיל המסריח

"במקום לעשות מהלך אמיץ ואנושי ולבטל את ההסכם האכזרי הזה, היא מגבה את הפיטורים משום שאין לה מושג איזה גורל אכזר מצפה למפוטרים", כך אומרים היום בהסתדרות בתגובה לדבריה של של אריסון.
"אריסון ושותפיה נהנים מהרווחים שנבנו על גב העובדים ואין כל סיבה שהם לא יוותרו על חלק מרווחיהם לטובת 1,000 משפחות במדינת ישראל", מציינים בהסתדרות ומוסיפים, כי מכתבי פיטורים הם ההפך הגמור מכבוד הדדי עליו מדברת אריסון.
גם לואי רוט, היו"ר של ועד עובדי בנק לאומי, הזדרז להגיב על הדברים. "לא ציפיתי לתגובה אחרת מאריסון, שנולדה לא עם כפית זהב בפה, אלא עם מצקת זהב", אומר רוט ומוסיף: "היא לא עבדה יום אחד בחייה ולא יודעת מה הם אבטלה ורעב. היא כינסה היום מסיבת עיתונאים דחופה לאחר 12 שנים של פעילות עסקית בישראל כיוון שבעלי בנק הפועלים בלחץ. הם בלחץ כיוון שמה שנראה בתחילה כמו התרגיל המבריק של אלי יונס הפך לתרגיל המסריח של הכלכלה הישראלית. הם נאלצים לעמוד מול העובדה שזרקו לרחוב אלף עובדים, בשעה שגם כך הבנק מרוויח כמיליארד שקל בשנה"
רוט ציין עוד כי "ברור לי שהמודעה שפרסמנו בעיתונים הכאיבה לשרי אריסון, אבל אנחנו עומדים מאחורי הדברים שפורסמו שלפיהם עובדי הפועלים פוטרו בגלל תאוות בצע. לפעמים האמת כואבת. הכאב של שרי אריסון אינו משתווה לכאבם של 900 העובדים שבנק הפועלים מתכוון לזרוק לרחוב. אני משוכנע שהדיבידנדים המוגדלים שיקבלו בעלי המניות בזכות הפיטורים יקלו על הכאב שלה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריסון. נפגעה מההשמצות
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
רוט. פיטורים בשל תאוות בצע
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים