רה"מ פיטר את סגנית השר נעמי בלומנטל
שרון שיגר לבלומנטל מכתב פיטורין, בו ציין כי "הסירוב להשיב על שאלות המשטרה הוא מעשה בלתי נסבל ומכתים תנועה שלמה". מקורבי בלומנטל: "שרון במסע נקם נגד מחנה נתניהו. הוא עושה לינץ' ציבורי כמו זה שעשו לו אחרי מלחמת לבנון". בלומנטל עצמה שותקת, גם הבוקר
גם בבוקר (יום ד') לאחר שפוטרה מתפקידה ממשיכה סגנית שר התשתיות, נעמי בלומנטל, לשמור על שתיקה מוחלטת בפרשת "שרתון סיטי טאוור", בהוראת עורך דינה והיא מסרבת להתראיין בכלי התקשורת..
אתמול פיטר ראש הממשלה אריאל שרון את בלומנטל מתפקידה כסגנית שר התשתיות. זאת לאחר שבחרה לשמור על זכות השתיקה בחקירתה בעניין השחיתויות בליכוד. "לא אסכים שחברי ליכוד, החשודים שנבחרו שלא כדין, יסרבו לתת על כך הסבר לרשות המוסמכת", כתב שרון במכתב הפיטורין ששיגר לסגנית השר.
ההחלטה הסופית לפטר את בלומנטל התקבלה לאחר שההסברים שסיפק פרקליטה, עורך הדין אורי ווגמן, לא השביעו את רצונו של ראש הממשלה. במכתבו נמנע עורך הדין מלהשיב במישרין לסוגיית זכות השתיקה, ותקף את המשטרה על ההדלפות שיצאו מן החקירה: "כמיטב המסורת אצל קצינים מסויימים במשטרת ישראל, הודלפו לתקשורת דברים סלקטיביים באשר לתוכן חקירתה של מרשתי. לקצין המשטרה הבכיר לא היה האומץ לזהות את עצמו, ולכן לא תוכל מרשתי לענות לשאלותך".
שרון תקף בחריפות את סגנית השר, על שהתחמקה מלהשיב למכתב הקודם ששלח אליה: "לדאבוני הרב, לא טרחת להשיב לגופה של פנייתי, והסתפקת בתגובה חמקנית באמצעות פרקליט. כמו כן, גם לא טרחת להודיע לי אם בדעתך בסופו של דבר להשיב לשאלות חוקריך, שעסקו באופן בחירתך".
ראש הממשלה כתב כי הסירוב להשיב על שאלות המשטרה הוא "מעשה בלתי נסבל ובלתי ראוי, ומכתים לא רק את הנחקר עצמו - אלא גם תנועה שלמה, המתמודדת בימים אלה על מעמדה הציבורי והשלטוני". את מכתבו חתם שרון באמירה כי "אין לי מנוס אלא להעביר אותך מתפקידך. אני מקווה כי בסופו של דבר תנוקי מכל חשד".
מקורבי בלומנטל: לינץ' נגד מחנה נתניהו
חבר מרכז המקורב לסגנית השר אמר בתגובה כי "שרון עושה לבלומנטל את אותו לינץ' ציבורי ששנא שעשו לו בתקופה שלאחר מלחמת לבנון" . לדבריו, "בהתנהגותו גורם שרון נזק לליכוד, מתוך כוונה לפגוע באנשים המזוהים לדעתו עם נתניהו".
בסביבתה של בלומנטל אמרו כי "הדרך בה בחר שרון לפטרה אינה ראויה, ולא ייתכן שהתקשורת תדע על הפיטורים לפניה". מקורבי סגנית השר האשימו כי "שרון מסיט בכוונה ובזדון את האש לכיוון בלומנטל, במקום לטפל באחריותו שלו למפקד הליכוד ולשאלה מי הביא את גורמי הפשע לליכוד". הם קראו לראש הממשלה למנות ועדת חקירה ממלכתית, "שתחקור את חדירת הגורמים הפליליים לליכוד ותקבע מי האישים שהכניסו את הגורמים העברייניים למפלגה".
ח"כ אפי אושעיה ממפלגת העבודה אמר כי מכתב הפיטורין שנשלח לסגנית השר נעמי בלומנטל זו "הצגה גרועה של ראש הממשלה שרון". לדבריו, "רק מיפקד חדש בליכוד ורשימה חדשה ובלתי מושחתת יוכיחו שהליכוד אכן מנסה לעשות מאמץ מינימלי להילחם בשחיתויות שנחשפות אצלו מידי יום".
גורמים במערכת הפוליטית אמרו, כי פיטוריה של בלומנטל אינם בהכרח סוף הקריירה הפוליטית שלה. היו בעבר שרים שנאלצו לעזוב את תפקידם כתוצאה מחקירה משטרתית, וברגע שטוהרו מאשמה חזרו לתפקידיהם הבכירים. אם שמה של בלומנטל יטוהר, היא עשוייה לחזור כגיבורה, לדברי הגורמים.
לעומת זאת, כשנפתחה חקירה נגד יצחק מרדכי הוא יצא לחופשה. ביום בו הוחלט להגיש נגדו כתב אישום הוא התפטר מהכנסת.
רקע: פרשת ה"סיטי טאוור"
סגנית השר נעמי בלומנטל נחקרה בתחילת השבוע באזהרה, בחשד שהייתה מעורבת בפרשת מלון ה"שרתון סיטי טאוור". על-פי הפרסומים בכלי התקשורת, גורמים בליכוד מימנו לכאורה את שהייתם של חברי מרכז במלון ערב הפריימריס.
המשטרה העלתה חשש בסוף השבוע כי בלומנטל אף ניסתה לשבש את החקירה בעניינה. בדיון שהתקיים על הארכת מעצרו של פעיל הליכוד מיכאל אלנקווה, הטוען כי מימן את האירוח במלון, הודיע נציג המשטרה, רב-פקד דני כחלון, כי חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה לא הצליחו לזמן את סגנית השר נעמי בלומנטל לחקירה מזה יומיים.
"סגנית השר זומנה לחקירה במהלך השבוע האחרון על ידי פנייה של היועץ המשפטי לממשלה. אולם מאז ירדה למחתרת, ולא ניתן היה להשיג אותה", אמר רב-פקד כחלון. במשטרה חושדים כי בלומנטל ביקשה לחכות לשחרורו של אלנקווה בטרם התייצבה לחקירה.