שתף קטע נבחר

 

בג"ץ הקפיא מינויים בכירים במשרד החוץ

צו ביניים אוסר על שר החוץ נתניהו לערוך מינויים למספר תפקידים בכירים עד להכרעה בעתירה הטוענת שנתניהו מנסה לעשות "מחטף בחירות"

בג"ץ הוציא היום (ג') צו ביניים נגד המינויים שתכנן בנימין נתניהו במשרד החוץ: שופט בית המשפט העליון, אדמונד לוי, אסר על שר החוץ לערוך מינויים למספר תפקידים בכירים במשרד החוץ והורה למדינה להשיב עד ליום חמישי הקרוב לעתירה שהוגשה בעניין.
את העתירה הגישה הבוקר התנועה למען איכות השלטון, שדרשה למנוע מנתניהו לקיים סבב מינויים במשרד. בעתירה טוענת התנועה כי מדובר בשבוע אחד בלבד לפני הבחירות לכנסת, ונתניהו מתכוון לקיים סבב מינויים למשרות בכירות חרף הוראתו של היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, להימנע ממינויים בתקופה רגישה זו.
בין היתר מדובר במינוי למשרות הבכירות של סמנכ"ל לענייני אמריקה הלטינית, סמנכ"ל לארגונים בינלאומיים, סמנכ"ל לענייני אירופה המערבית וכן המפקח הכללי על שירות החוץ. בעתירה כותבים העותרים כי על פני הדברים, עיתוי המינויים מטיל ספק רב בדבר השיקולים העומדים בבסיסם, ונוצר הרושם כי מדובר בניסיון לקבוע "עובדות בשטח" בפני הממשלה ושר החוץ הבאים. "נודף ריח ברור של מחטף בחירות, מה גם שבראש ועדת המינוי אשר אמורה להחליט בעניין איוש המשרות יושב שר החוץ בנימין נתניהו", כותבים העותרים.
עובדים במשרד החוץ הביעו סיפוק מהחלטת בג"ץ ואמרו: "יכול להיות שבעוד שבוע נתניהו כבר לא יהיה שר החוץ, אז מדוע הוא כל כך ממהר?" העובדים אמרו ל-ynet שנוצרה סיטואציה לפיה מספר מינוים חדשים התפנו בדיוק בתקופה שלפני הבחירות, אך למנות בעלי תפקידים בכירים כעת זהו עניין בעייתי - בפרט כאשר מתברר, לדברי העובדים, שנתניהו רצה למנות את דובר המשרד לאחד מתפקידי הסמנכ"לים הבכירים.
מלשכת נתניהו נמסר בתגובה להחלטת בג"ץ: "ועדת המינויים תתכנס כמתוכנן כדי למנות שגרירים לנציגויות במדינות השונות. באשר ליתר המינויים מקרב הסגל המקצועי של המשרד, בלשכת השר משוכנעים כי לאחר שבג"ץ ישמע את עמדת המשרד, הוא ייווכח כי אין כל מניעה להשלים את יתר המינויים המקצועיים".

מה עם מצרים וירדן?

בינתיים יוכלו במשרד החוץ למנות שגרירים, אולם התגלו קשיים במינוי שגרירים למצרים ולירדן. שגריר ישראל במצרים, גדעון בן עמי, צפוי לצאת לפנסיה בקרוב, ושגריר ישראל בירדן, דוד דדון, מסיים את כהונתו בקרוב אף הוא - אולם לתפקידי השגרירים במצרים ובירדן אין ביקוש.
גורמים בסביבתו של שר החוץ, בנימין נתניהו אמרו ל-ynet כי "הביקוש לשרת במדינות שאמורות היו להיות ספינת הדגל של השלום עם מדינות ערב הנו נמוך מאוד, עד כדי כך שהמשרד נאלץ לפנות לאנשים ולבקש מהם להתמודד על התפקיד".
עובדים במשרד החוץ הסבירו כי קשה מאוד לעבוד במדינות אלה מאז תחילת האינתיפאדה. לאור המצב הביטחוני המידרדר הוחזרו משפחות השגרירים משתי המדינות ארצה לתקופות מסויימות. לדבריהם, להבדיל ממשרות אחרות שאליהן ניגשים לפחות עשרה מועמדים - כאן מדובר במועמדים בודדים בלבד.
בירדן החמיר המצב בעקבות רצח הדיפלומט האמריקני במדינה, ובמצרים הייתה עלייה במתיחות כשהתקיימו הפגנות אלימות לאחר מבצע חומת מגן. העבודה במדינות אלה מתבצעת כיום בתנאים בטחוניים קשים במיוחד, אומרים במשרד החוץ.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נתניהו. אין מינויים
צילום: איי פי
צילום: איי פי
רצח הדיפלומט בירדן. מתיחות גבוהה
צילום: איי פי
מומלצים