ליקר מפטרוזיליה ונענע
בסוף השבוע ישיק יעקב מורד, עובד ותיק במפעל סולתם, ליקרים חדשים אותם פיתח בחדר קטן בתור תחביב. הטעימות וההסברים ללא תשלום
יעקב מורד יכול לראות מפתח היקב הקטן שלו את מפעל סולתם. שלושים שנה מחייו הוא עבד שם, ייצר מרגמות כבדות וגם סירים ומחבתות. אחרי שעות העבודה היה מסתגר בחדרון קטן בביתו ומתמכר לתחביב שלו - הפקת שיכר וליקרים.
את הניסיונות הראשונים בדק על בני המשפחה, שהתמכרו לתוצאות הפעילות החשאית שלו. אחר כך פרץ את מעגל החברים הקרובים, שגם התמכרו לטיפה המתוקה.
חלפו שנים, יעקב יצא לפנסיה והתפנה להקדיש את כל זמנו לייצור ליקר ושיכר. הבית הקטן הלך ונסתם מרוב בקבוקים, מבחנות וארגזים של פירות וירקות. השלב הבא היה לעבור לאזור התעשייה ביוקנעם, ושם, במבנה קטן ממש ממול סולתם, הוא שוב שקע בניסיונות, בעוד רעייתו אתי מנסה למכור את התוצרת.
מי שמגיע היום ליקב הקטן מגלה בקבוקי ענק בהם תוססים בין היתר תפוחי אדמה וסלק. אפילו פטרוזיליה וערבה הופכים כאן לשיכר. במכל אחר צפות אשכוליות, מחפשות פתח יציאה. תהליך התססת השיכר נעשה בעזרת שמרים מיוחדים ונמשך כשלושה חודשים. בזמן הזה דוגם יעקב את הנוזלים. אחרי התסיסה, מנקים את שרידי הפרי והשמרים ומאחסנים את המכל הגדול במקום קריר ואפלולי, לעוד שנה. יוצא אם כך שאחרי שנה ושלושה חודשים אפשר לפגוש את השיכר בבקבוק.
ליקרים? דבש, תפוזים, חרובים, בננות, תמרים, פטל, לימון, דובדבנים, רימונים, תפוחים. כדי להיכנס לאווירה של יקב, מגישה אתי טעימות בכוסות קטנות. קצת שיכר, ליקר חרובים, והראש מתחיל להיתפס. אחרי כמה דוגמיות כאלה חובה לשבת להירגע על כוס קפה. הסברים מקצועיים? יעקב יספק אותם בכיף.
בפינת המבנה כמה מדפים, עליהם נחים בקבוקים מעוצבים הנושאים מדבקה מסודרת - 'יקב מורד'. גם יין מקומי יש כאן, קברנה סוביניון. הענבים הגיעו מכרם ברמת הגולן, הייצור נעשה ביקב.
בסוף השבוע (31 בינואר) ישיקו כאן סידרה חדשה של ליקרים מיוחדים (ערבה, פטרוזיליה, נענע ועוד כמה). אתם מוזמנים לטעום.
יקב מורד, אזור התעשייה שער יקנעם, טל': 9597125-04. הטעימות וההסברים בחינם.