כורסאות טלוויזיה: מתכווננים למדגם
החורף עושה רק טוב לשוק כורסאות הטלוויזיה. יש כורסאות שמחממות, מעסות, עושות שיאצו, עוזרות לקום ואפילו מטיילות בבית. כמה עולה מערכת ישיבה לקולנוע ביתי (הרבה) ומה אומרים המומחים
ענף הכורסאות בארץ, הופך לעירני במיוחד בחורף, כשיושבים יותר בבית. גם הצמידות לטלוויזיה, שמגיעה לשיאה ביום הבחירות, עושה רק טוב לענף זה, שמוצריו כבשו בסערה את השוק.
חנויות הריהוט מלאות בסוגים שונים של כורסאות לסלון, שכבר מזמן איבדו את הדימוי של כורסת קריאה כבדה ורומנטית. הכורסאות העכשוויות מאפשרות לך לשבת בפסיביות מקסימלית מול המסך הקטן, כשרגליך מוגבהות וידיך מגיעות בלי להתאמץ לשלט הרחוק או לפיצוחים.
שוק זה הוערך בכ-110 מיליון שקל בשנת 2002 ולפי הנתונים הוא הולך וגדל בהתמדה בשיעור של כ-10% בשנה. יצרנים ומשווקים רבים נכנסים לענף, וכולם מדברים על פונקציות מפנקות ומנגנונים מתקדמים.
המונח שתשמעו הכי הרבה בתחום הוא Zero-Gravity, כלומר ישיבה במינימום כוח כבידה, כאשר המשקל שווה בכל הגוף, מונח שנלקח מתחום חקר החלל.
יש גם כורסאות עיסוי עם מנגנונים לעידוד זרימת הדם, מערכות לחימום הגב התחתון ומנגנוני כיבוי אוטומטי. מחירן של כורסאות אלה מאמיר אל מעבר לעשרת אלפים שקלים, אבל מה לא עושים כדי לקבל טיפול אישי בתום יום עבודה מפרך?
הפיזיוטרפיסט הראשי של מאוחדת-ספורט, שלי בר-סלע, אינו פוסל לחלוטין את ההבטחות הללו. המוצרים יכולים להיות לפעמים כלי עזר לאלה שסובלים מבעיות גב, אך רק אם הם נבנים על בסיס עקרונות ביו-מכניים. בכל מקרה צריך לזכור שהיכולת שלהם מוגבלת וכי הם אינם הפתרון לבעיות גב. אשר לכורסאות העיסוי, אומר בר-סלע כי אין בהן רע אבל שום דבר לא יכול לחקות את ידיו של המטפל או את המגע האנושי.
שיאצו מסאז' וחימום
החברה המובילה בתחום זה היא אמריקן-קומפורט (עם פלח שוק שמתקרב ל-50%). באמריקן-קומפורט מציעים מבחר גדול של כורסאות חלקן עם 18 זוויות ישיבה. מחירי הכורסאות נעים מ-6,000 שקל לכורסת אקטיב עם מסאז' וחימום ועד מערכת מתכווננת משפחתית לקולנוע ביתי שיכולה להגיע ל-50 אלף שקל.
חברת דר גב מייבאת גם היא את הכורסאות מארה"ב ומציעה בין השאר, כורסת עיסוי בשם המגע האנושי, היחידה בעולם המומלצת על-ידי הקולג' האמריקאי לכירופרקטיקה אורטופדית. לדברי החברה זו הכורסה היחידה והראשונה שיש לה עיסוי שיאצו לרגליים. המחיר: 10,800 שקל.
כורסאות נעות עם מצבר
ברשת הולנדיה מייבאים את כל הכורסאות מאירופה, בטענה שהן פחות מגושמות מהאמריקניות, תופסות פחות נפח ועיצובן קל, אוורירי ומינימליסטי.
עם זאת, גם ברשת הולנדיה מסתמכים על ידע אמריקאי, ומשתמשים בכורסאות מרופדות בחומר בשם טמפור, שפותח עבור נ.א.ס.א. לדברי מנכ"ל רשת הולנדיה, אבי בר ססט, הטמפור, שבו משתמשים גם לכריות ולמזרנים, אינו מתנגד ללחצים ומתאים עצמו למבנה הגוף. מחירי הכורסאות בהולנדיה נעים מ-8,000 שקל לדגם הידני ועד ל-14,000 שקל לכורסאות בעלות 2 מנועים. כמו-כן מציעים ברשת כורסה למוגבלים או נכים, שיכולה לנוע במרחבי הבית באמצעות מצברים (25,000 שקל).
כורסת עיסוי בהתאמה אישית. חברת בק-טק טכנולוגיות הגב מציעה כורסאות שיאצו וארגונומיות בהתאמה אישית. אנשי החברה מגיעים לבית הקונה ומייצרים את הכורסאות על-פי קו הגוף. טווח המחירים הכללי: החל מ-2,900 שקל לכיסא ארגונומי ועד 17,000 שקל לכיסא שיאצו.
חברת עידן, מאור יהודה, מייצרת מגוון גדול מאוד של כורסאות רגילות, אך יש לה גם מספר כורסאות מתכווננות. במחירים מ-12,000-5,000 שקל.
קחו כורסה לניסיון
מה כדאי לבדוק לפני שרוכשים כורסת טלוויזיה:
מיקום - חשוב לבדוק מראש מהו המקום המיועד לכורסה, בעיקר כאשר היא במצב פתיחה מקסימלי לשכיבה, כדי שלא תתפוס לכם את כל החדר.
התאמה כללית - בדקו בחנות שבזמן ישיבה זקופה הרגליים יהיו במדרך מלא על הרצפה ולא תלויות באוויר.
נסו לקבל כורסה לנסיון של שבוע-שבועיים, כדי להיות בטוחים שהיא מתאימה לכם.
צוואר - מומלץ לרכוש כורסה שבה ניתן לשנות גם את זווית כרית העורף, לתמיכה בראש ובצוואר, כדי שבישיבה של 90 מעלות לא יהיה הצוואר חופשי מדי.
ידיים - חשוב שמשענות הידיים לא תהיינה מרוחקות מדי או צמודות מדי. חשוב גם שמשענות הידיים חזקות מספיק כי ישראלים רבים אוהבים לשבת עליהן.
ריפוד - ניתן לבחור בין עור ובד. בריפוד בד יש לוודא כי הבד עבר תהליך עיבוד של דחיית כתמים.
הובלה - סכמו מראש את מחיר ההובלה ודאגו שתכלול גם מחיר הדרכה איך להפעיל את מנגנוני הכורסה.
אחריות - כל החברות נותנות אחריות ל-6-3 שנים לפחות על המנגנונים המכניים והחשמליים, אך ההובלה למפעל במקרה של תקלה תהיה בדרך כלל על חשבון הלקוח. חברת אמריקן קומפורט מבטיחה אחריות לכל החיים על המנגנונים החשמליים, וחברות אחרות החלו ללכת בעקבותיה.