8 שנות מאסר לדורסו למוות של רפ"ק ישראל סילברה
דיחאללה אבו מאדי, סוחר סמים מהדרום, הורשע כי דרס לפני כשנה את קצין המודיעין של משטרת לכיש במהלך פעולה משטרתית. בכתב האישום המקורי הואשם אבו מאדי ברצח, ששונה בסופו של דבר לדריסה
שמונה שנות מאסר נגזרו היום (ב') על דיחאללה אבו מאדי, סוחר סמים תושב הדרום, שהורשע בדריסתו למוות לפני כשנה של קצין המודיעין במשטרת לכיש, רב פקד ישראל סילברה ז"ל. באירוע הדריסה של סילברה נפצעו גם שני שוטרים באורח קל עד בינוני.
בשלב גזר הדין, היתה לכל אחד מהשופטים, בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, המלצה משלו לעונש. ראש ההרכב, השופט יהושע פלפל, גרס כי העונש שצריך להיגזר על הנאשם צריך לעמוד על תשע שנות מאסר, בנוסף לתשלום פיצויים בסך 50,000 ש"ח לאשתו של המנוח. השופט ניל הנדל המליץ על עונש של שבע שנות מאסר ללא פיצוי כספי. בסופו של דבר, הוחלט לקבל את המלצתה של השופטת השלישית בהרכב, רויטל יפה-כ"ץ, עונש של שמונה שנות מאסר לריצוי בפועל, ללא פיצוי כספי.
המטרה: לתפוס "על חם" סוחרי סמים
באירוע הדריסה, ניסו השוטרים לתפוס עבריינים "על חם" בעת שניסו לרכוש מהם כמות גדולה של סמים.
רב פקד סילברה, ושניים מבלשיו, העמידו פנים שהם עבריינים המעוניינים לרכוש 50 ק"ג סם מסוג מריחואנה מאבו-מאדי. לצורך ביצוע העסקה, קבעו הצדדים פגישה בערב ה- 22.1.2002 סמוך לקיבוץ צאלים. לאחר שאבו-מאדי העביר לרשותם את הסם חזר להתיישב ברכבו, והמתין לקבלת הכסף מאת הבלשים. במקום זאת, רכן סילברה המנוח על אבו-מאדי וניסה להוציא את מפתח הרכב ממקומו כדי למנוע את מנוסתו של אבו-מאדי. יתר השוטרים קפצו גם הם על הנאשם והג'יפ שלו במטרה לעוצרו.
אבו-מאדי לא ידע באף שלב כי האנשים שנכחו בעת הארוע היו שוטרים, והיה סבור כי מדובר בעבריינים, שכן עד לאותו הרגע היו כל המעורבים צדדים בעיסקה לרכישת סמים. לדברי עורך דינו, חיים אוחנה, מרשו היה במצוקה, הרגיש מאויים על ידי האנשים שהתנפלו עליו, החליט לוותר על 22,500 השקלים שווי הסם, וכל מעייניו היו נתונים לחילוץ עצמו מהסיטואציה הקשה שנקלע אליה.
בסופו של דבר הצליח אבו-מאדי להשתחרר מאחיזתם של השוטרים, הניע את הג'יפ והתחיל בנסיעה על מנת להימלט. אחיזתו של סילברה בג'יפ נשמטה, הוא נזרק לקרקע, ומותו נגרם ממכה שקיבל בראשו במהלך נפילתו.
בכתב האישום המקורי הואשם אבו-מאדי ברצח. אך התובע הודה כי עמד לפניו קושי להוכיח מעבר לכל ספק סביר, שאבו-מאדי התכוון להמית את המנוח בעת שהתכוון להימלט מהמעצר.
השופט פלפל ציין עוד כי "הסניגור ביקש מאיתנו, ולדעתי בצדק, לא לתת משקל לחומרה ולחובת הנאשם, שהמנוח היה קצין משטרה בכיר ומצטיין שעשה תפקיד חשוב, שכן אין מחלוקת שלנאשם לא היה שמץ של ידיעה לגבי זהותו של המנוח, עובדה שנודעה לו רק בדיעבד". עוד טען הסנגור, כי ההתנהגות הכוחנית של השוטרים היתה מופרזת, משום שזהות הנאשם היתה ידועה, על כן היה ניתן בנקל לאפשר לו להימלט ולאחר מכן לעוצרו בביתו.
כל שופטי ההרכב הסכימו כי "אמנם הנאשם נטול הרשעות קודמות, אך מהאמור בכתב האישום ברור שהוא שקוע בעולם הסחר בסמים שכן לא התקשה לספק בשתי הזדמנויות את הסמים לשוטרים המוסווים…הוא לא ניסה להימלט מזרועות החוק, שכן לא ידע שהמעורבים בעסקה הינם אנשי משטרה. מהעובדות המוסכמות עולה כי הוא חש בסכנה. תחושה זו, אחוזת הגיון פנימי".
בתום הדיון ולאחר שהוצעו על ידי השופטים שלוש תקופות מאסר שונות, הוחלט, כאמור, לגזור על אבו-מאדי שמונה שנות מאסר בפועל.