מחקר חדש: דגים לא חשים בכאב
במסר מרגיע לאוהבי הדגים, קובע מחקר חדש שהמודעות לכאב תלויה בתפקודים באזורים מסוימים במוח, שאינם קיימים אצל דגים. ארגון למען טיפול מוסרי בבעלי חיים מסרב לקבל את תוצאות המחקר
הדייגים וחובבי הדגים (ובמיוחד הזוללים...) יכולים להירגע: דגים אינם חשים בכאב. כך עולה ממחקר חדש שבחן את הנוירולוגיה של דגים.
המחקר שביצע ג'יימס רוס, פרופסור לזואולוגיה ופיזיולוגיה באוניברסיטת וואיומינג בארה"ב, גילה כי מודעות לכאב תלויה בתפקודים באזורים מסוימים בקליפת המוח, שאינם קיימים אצל דגים.
לדברי רוס, שהתפרסמו ב"וושינגטון טיימס", מחקרים קודמים שגרסו שדגים חשים בכאב, בלבלו בין תגובה לגירוי מאיים לבין תחושת כאב. "כאב תלוי במודעות. אדם שמורדם בניתוח, עדיין יגיב פיזית לגירוי חיצוני, אך לא יחוש בכאב. גם תרנגול שראשו נכרת, גופו יגיב לגירוי אך הוא לא יחוש בכאב", הוא מפרש.
פרופ' רוס אמר כי הוא מוטרד לגבי גורל הדגים בהתחשב בסיכונים הסובבים אותם. לדעתו, יש להתמקד בכך שהדגים ייהנו מנהרות וימים נקיים מזיהומים, כל עוד הם בחיים.
אבל לא כולם מסכימים: ארגון "אנשים למען טיפול מוסרי בבעלי חיים", שהוציא מיליונים על קמפיין נגד דיג בחכה, בטענה כי הדיג מכאיב לדגים, מסרב לקבל את הממצאים החדשים. "אנחנו מאמינים שדיג הוא ברברי. בוודאי שחיות חשות בכאב. יש להן רגישות שנועדה לעזור להם להיזהר מטורפים", נמסר מהארגון.