שתף קטע נבחר

 

החייאת תינוקות

שיעור ההצלחה בהחייאת תינוקות הוא גבוה ביותר. לרוב, ניתן להציל את התינוק ממוות בדרך פשוטה. מדריך חובה לכל הורה

נסו למשוך את תשומת לבו של התינוק על ידי הקמת רעש (טילטול מחזיק מפתחות או מחיאת כף). אם התינוק אינו מגיב ציבטו את החלק הפנימי של הירך, והזעיקו צוות מד"א בטלפון 101. הקפידו למסור את הפרטים בבירור: מספר טלפון, כתובת ושם.

 

השכיבו את התינוק על שולחן, הביטו אל תוך פיו, וודאו שאין גופים זרים. אם אין, אחזו מתחת לשכמות התינוק (בביצוע פעולה זו ייפתח נתיב האוויר של התינוק).

 

בידקו נשימה למשך חמש שניות

 

השתמשו בשלושת החושים: הניחו אוזן מעל אפו של התינוק, לחי מעל פיו, והביטו אל בית החזה שלו כשידכם מונחת על בטנו (ובדקו אם חזהו עולה ויורד). אם הוא נושם - הקפידו לשמור על נתיב אוויר פתוח. אם התינוק אינו נושם - נשפו פעמיים, בעודכם עוטפים את פיו ואפו של התינוק יחד, לתוך פיו (נפח נשיפה שאינו עולה על נפח חלל הפה).

 

יש סימני חיים?

 

אם אין סימני חיים, התחילו לבצע עיסוי לב בשילוב הנשמות (אם אתם נרתעים מביצוע הנשמה, בצעו עיסויי חזה ללא הנשמות): ראשית מצאו את נקודת העיסוי - הניחו אצבע בין שתי הפטמות של התינוק, קפלו שתי אצבעות עוקבות למרכז בית החזה ובצעו לחיצות חזה. היחס בין העיסויים להנשמות הוא חמישה עיסויים להנשמה אחת.


פורסם לראשונה 23/02/2003 12:16
הנחיות אלו מבוססות על פרוטוקול החייאת תינוק בסיסית של מד"א ואינן מהוות תחליף או תוסף לקורס החייאה. המידע המופיע במדריכי העזרה הראשונה של ynet הינו לשם מידע כללי בלבד, ואינו בגדר המלצה או תחליף לטיפול רפואי מוסמך ו/או לביקור אצל רופא
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים