מצב הרשת - הבומרנג של ברטלסמן
אתר חדש מאפשר לקבוע כמה כסף להביא לחתונה, מחקר על מקורות דואר הזבל, לינוקס ביידיש, המפחידון המקוון החדש של ארה"ב, מסחר אלקטרוני ביש"ע, שרידי פטריוט למכירה, אופיס 11 נחשפת, גוגל בעירום ועוד
שני כותבי שירים ושתי חברות תקליטים עצמאיות תובעים מתאגיד ברטלסמן 17 מיליארד דולר, בטענה כי הקונגולמרט סייע במכוון למשתמשי נאפסטר להפר זכויות יוצרים. התובעים מבקשים מבית המשפט בניו יורק להכיר בתביעה כייצוגית בשם 160,000 כותבי שירים ומוציאים לאור של מוזיקה.
כתב התביעה מבוסס על מסמכים שהוצגו בעת הליך פשיטת הרגל של נאפסטר בשנה שעברה, בהם תזכירים של מנהלי ברטלסמן, בהם הודו כי נאפסטר הפרה את החוק. התובעים טוענים כי ברטלסמן השקיעה בנאפסטר כ-90 מיליון דולר, החל מאוקטובר 2000, ושלטה בחלק גדול מפעולותיה. מעניין לראות כיצד תתפתח התביעה. האם ברטלסמן, שהייתה בין התקליטים שתבעו את נאפסטר, תיאלץ ללכת צעד אחד נוסף קדימה ולטעון בבית המשפט כי המאבק בתוכנות שיתוף הקבצים הוא חסר סיכוי?
אופס
מיקרוסופט פירסמה בטעות את גירסת הבטא השנייה של חבילת היישומים "אופיס 2003" ביום ד' באתר MSDN. התמונות הוסרו לאחר זמן קצר אך היה זה מאוחר מדי, וצילומי המסך דלפו לאתרי אינטרנט שונים, כפי שניתן לראות גם מצד ימין. התמונות עצמן אינן מרגשות אך בדברי ההסבר שצורפו באתר MSDN נכתב כי אאוטלוק 2003 כוללת טכנולוגיה לחסימת דואר זבל על פי תוכן ההודעה ושעת המשלוח. האם זבלנים שולחים דואר זבל בשעות מסוימות, תהינו?
על מקורות הזבל
רוב הזבלנים עושים כסף ממכירת כתובות דואר אלקטרוני לספאמרים אחרים, שמוכרים את הכתובות לספאמרים אחרים, על פי בדיקה של וויירד. 56 אחוז מהזבלנים כלל לא טורחים לענות לבקשות של משתמשים לקבל מידע נוסף על אודות המוצרים שהם משווקים. במקום זאת, הכתובות של הגולשים שטעו וענו נמסרות לספאמרים (המסקנה הלא חדשה: אסור לענות לדואר זבל לעולם, גם לא להצעות להסיר את כתובתכם מרשימת התפוצה של הזבלן).
רק 17 אחוז מהודעות הזבל כללו הצעות "לגיטימיות" לרכישת מוצרים אמיתיים ממוכרים ממשיים. מסתבר כי רוב המוכרים כלל לא היו מודעים לכך שמקבלי ההצעות לא ביקשו את המידע. למעשה, הם טענו כי החברה שמכרה להם את כתובות דואר האלקטרוני הבטיחה להם שהנמענים ביקשו לקבל את ההצעה.
מחולל דואר זבל (הומור)
אם בכל זאת החלטתם לענות לספאמרים, האתר המשעשע הבא עשוי לעזור. מחולל התגובות יסייע לכם ליצור תגובה מיידית ומנומקת ל"הצעה העסקית" שקיבלתם. הצרה היא שהוא מועיל רק נגד מכתבי "העוקץ הניגארי". והנה האתר היחיד בעולם שמבקש לקבל דואר זבל.
קספרוב מסכם
"ההתמודדות שלי עם דיפ ג'וניור מבשרת על תחילת עידן חדש בשחמט הממוחשב. שני הצדדים פעלו תחת פיקוח הדוק וכל היבט במשחק תועד. כתוצאה מכך, אנו יכולים להבחין בחסרונות וביתרונות של המחשבים ושל בני האדם. הדבר מעיד על מעבר מהתמודדויות שמבקשות לקדם אינטרסים של תאגידים כמו IBM אל משחקים מסודרים והוגנים תחת הפיקוח של פיד"א".
גארי קספרוב, שחקן השחמט המוביל בעולם, מסכם את ההתמודדות האחרונה שלו נגד תוכנת "דיפ ג'וניור" הישראלית, שהסתיימה בשוויון, ומכניס קטנה ל-IBM, מפתחת מחשב העל "כחול עמוק", שהביס את קספרוב ב-1997. מעניין כיצד קספרוב היה מגיב אילו ניצחה דיפ ג'וניור?
אז כמה גולשים יש בישראל?
האם 1.7-1.9 מיליון או פחות? על פי נתונים שמסר מנכ"ל משרד התקשורת, אורי אולניק, בהרצאתו השבוע בכנס איגוד האינטרנט הישראלי, מספר הגולשים הפעילים ב-2002 הסתכם בכ-723,000 בני אדם, גידול של 10% לעומת 2001. מספרים אלה מבוססים על נתונים שמסרו ספקי האינטרנט ולפיכך הם עשויים להיות מהימנים יותר מסקרים.
עוד מסר אולניק: 207,000 גולשים מחוברים לאינטרנט המהיר (57,00 בכבלים, 150,000 ב-ADSL), ואילו ב-2003 צפוי מספר המחוברים לעלות ל-266,000. משתמשים המחוברים בחיוג טלפוני גולשים 23 שעות בחודש בממוצע בעוד משתמשי אינטרנט מהיר גולשים 204 שעות בחודש בממוצע.
מסחר אלקטרוני ביש"ע
אתר קטיף.נט השיק את "יש"ע בלבבי", 'חנות האינטרנט המקוונת הראשונה ביש"ע', המיועדת 'לחיזוק ההתיישבות והמשפחות ביש"ע'. החנות מציעה לגולשים 'להפתיע במשלוחי מנות את חיילי צה"ל ואנשי הביטחון המשרתים ביש"ע', לשלוח משלוח מנות לחבר או ידיד בישראל ולקנות מתוצרת יש"ע.
פינת הזבלן
הגולשת יסמין שלחה לנו את הודעת הזבל שקיבלה, ובה הצעה להשקיע בדירה בטורונטו. גולשים נוספים פנו אלינו בעניין זה וגם אנחנו קיבלנו את ההצעה השיווקית המפוקפקת הזו מספר פעמים, מבלי שביקשנו. פנינו בטלפון לחברה שחתומה על ההודעה, T.G.I. השקעות נדל"ן. המוקדנית הציעה לנו למסור את פרטינו והחברה תסיר אותנו מרשימת המכותבים שלה. סירבנו בנימוס ובחרנו בפתרון פרקטי יותר: הוספת כתובת הדואר NADLAN_MENIV@hotmail.com והמלים "טורונטו" ו"נדל"ן" לרשימת הכללים באאוטלוק (תפריט כלים>אשף הכללים). מעתה יושמדו כל ההצעות העסקיות ברוח זו. בהנחה שאינכם עוסקים בנדל"ן ואין לכם קרובים בטורונטו, הכללים האלה עשויים להתאים גם לכם. צריך רק להיזהר לא לסנן יותר על המידה, אחרת גם מכתבים מהבוס יתחילו להיעלם.
קצרים
פורטל? שיהיה. YES משיקה היום (ו') פורטל חדשות טלוויזיוני של ערוצי וידיאו ואודיו. הערוץ כולל מסכים מוקטנים של שמונה ערוצי טלוויזיה ועדכון שוטף של כותרות חדשות. פעם קראו לזה "המסך המפוצל".
חשיפה נאה של יובל דרור מ"הארץ" על כך ש-eBay מוסר לרשויות אכיפת החוק בארה"ב פרטים על משתמשים גם ללא צו. הידיעה זכתה להתייחסות גם "בסלאשדוט". כבוד.
פחד בשירות האומה. Ready.gov הוא אתר המשרד החדש לביטחון פנים בארה"ב והמפיחדון הלאומי החדש של האמריקנים. איך להכין ערכת חירום ומה צפוי לקרות בעת פיגוע כימי, ביולוגי, אטומי ומה לא.
אתר "קונספציה" קורא להצטרף לבעלי אתרים להילחם בזבלנים באמצעות הטמנת מלכודת דבש, פרויקט קוד פתוח באתר.
לינוקס ביידיש. רפאל פינקל (שלא הסתרק לאחרונה) מאוניברסיטת קנטקי החל לתרגם ליידיש את Gnome, סביבה שולחנית גרפית ללינוקס, כך נמסר באתר Whatsup.org.il.
גם הלמו מוציא ניוזלטר. מזל טוב.
למכירה באי ביי - חלק מטיל הפטריוט הראשון ששיגרה ישראל בימי מלחמת המפרץ הראשונה. הסוחרים הממולחים מחככים ידיים בציפייה לעשות הון מהפסולת הצבאית של המלחמה הבאה.
המצגת המאלפת של גלעד בן יוסף מהרצאתו בכנס איגוד האינטרנט – לכל מי שביקש להבין מה זה קוד פתוח ולא התבייש לשאול.
גירסת הבורק של גוגל, בעקבות הידיעה על השקת גירסה מיוחדת של הדפדפן "אופרה" המחקה את שפתו של השף השבדי מהחבובות.
מה אפשר לעשות נגד דואר זבל במישור הטכנולוגי והחוקתי? כתבה בניוזוויק.
בלי קשר
גוגל בעירום. הנה מנוע החיפוש "נוגל", המכנה עצמו 'גירסת העירום של גוגל', עם מהדורה עברית הכוללת 'בס"ד' ותמונה לזכר האסטרונאוטים של קולומביה בראש הדף. במקום כפתור הקסמים "אני חש בר מזל" מופיע הלחצן "מה קורה אח שלי הכל טוב?". סיכום: כמעט קאלט.
לכל אלה שמרגישים קצת מנותקים
אתר "הממתק היומי" (DailyCandy) מספק מידע עדכני על הטרנדים הנוכחיים בארה"ב בתחום האופנה, מזון וסגנון החיים. יותר לא תאלצו להמתין לפרקים ישנים של "סקס והעיר הגדולה".
לאחר הרישום (חינם) לשירות הדואר האלקטרוני באתר, תוכלו גם אתם לדעת בכל יום איזה ג'ינס אופנתי כרגע, מהו הגאדג'ט הלוהט, אילו ספרים אתם פשוט חייבים לקרוא ואביזרים שאתם מוכרחים לרכוש עבורם ועבור חיית המחמד שלכם. למשל, הטרנד היום (ו') הוא טיפול שחרור לסתות, המשתמש באולטרה סאונד כדי להרפות את השרירים בלסתות ובצוואר. טרנד נוסף: קלטות ללימוד שפות זרות במזכירות אוטומטיות של חברות במקום מוזיקת מעליות מעצבנת.
כמה כסף להביא לחתונה?
המחשבון באתר "כמה כסף" יסייע לכם לא לצאת פראיירים ולהביא לחתונה את הסכום המדויק הראוי, ולא גרוש אחד יותר או פחות, על פי העבודה שלכם (שכיר, חייל, עצמאי, שכיר בהיי טק, שכיר בחברת חשמל, עצמאי בקשיים ועוד), מידת הקירבה לבעל השמחה, מיקום החתונה, החודש והיום.
יוצרי האתר, צ'יקו וכנען, טוענים כי האלגוריתם פותח בעזרת מומחים מהטכניון, אשר במשך כל חייהם הלכו לחתונות ושילמו צ'קים מופרזים או שנחשדו בקמצנות ע"י עמיתיהם. צ'יקו וכנען מבטיחים גם תשובה לשאלה מי רצח את ארלוזורוב ולא מקיימים. סיכום: פועל היטב ומשעשע הרבה. כעת אנו מחכים למחשבון דמי כיס לילדים ולתשובה בעניין ארלוזורוב.
תגובות, הערות וטיפים אפשר לשלוח לכתובת הדואר האלקטרוני gal-mo@y-i.co.il.
,