הרופאים התבקשו: יש מלחמה, תישארו בארץ
ל-ynet נודע כי רופאים בכירים בבתי החולים ברחבי הארץ התבקשו שלא לצאת לחו"ל ולהישאר בכוננות לקראת אפשרות של מלחמה בעיראק. "לא מדובר בהוראה, אלא בבקשה", מסביר רופא בכיר. משרד הבריאות: אם מנהל בית חולים רוצה שהרופאים הטובים יישארו - זה לגיטימי
חשיפה: רופאים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים הממשלתיים ברחבי הארץ התבקשו על ידי הנהלות בתי החולים שלא לצאת את הארץ בתקופה הקרובה - על מנת שיהיה ניתן להזעיקם במצב של מתקפה עיראקית על ישראל, כך נודע ל-ynet.
רופאים בכירים בבתי החולים "איכילוב" בתל אביב, "בילינסון" בפתח-תקוה ו"שיבא-תל-השומר" סיפרו כי קיבלו לפני מספר שבועות בקשה להיות ב"כוננות מלחמה". רופאים המתכננים נסיעה לחו"ל, נתבקשו לקבל לשם כך את אישור הנהלת בית החולים. "לא מדובר בהוראה", מסביר רופא בכיר מבית החולים שיבא, "אבל ביקשו מאיתנו - אם אתם יכולים, אז תישארו בארץ".
"התבקשנו כבר לפני כמה שבועות להמעיט ביציאות לחו"ל", סיפר ל-ynet ד"ר מיכה פיינברג, מנהל היחידה להדמיית לב בתל השומר, "אנחנו במצב כוננות, הרופאים הבכירים מוצבים ביחידות מסוימות בצווי חירום, ולכן יש לקבל את אישור ההנהלה לכל נסיעה כזו, כדי לשמור על מצבת מסודרת. אני, למשל, צריך לצאת לכנס כלשהו בסוף החודש - אבל אני לא יכול".
ד"ר פנחס הלפרין, מנהל חדר המיון של בית החולים 'איכילוב' בתל-אביב, ביטל אף הוא שתי נסיעות בסוף פברואר. "הרי כבר כמה שבועות שאנחנו לא יודעים מתי תפרוץ המלחמה", מסביר ד"ר הלפרין, "ולכן אנחנו מתבקשים להיות במצב הכן. מדובר ברופאים הבכירים ובמנהלי המחלקות, וזאת לא הוראה, אלא הנחייה, מבקשים מאיתנו להתחשב. אני, כמנהל חדר מיון, לא מצאתי לנכון לעזוב את הארץ בימים כאלה".
ממשרד הבריאות נמסר ל-ynet כי "מנהלי בתי החולים צריכים לשמור לעצמם את האפשרות לעלות לכוננות כשיעלה הצורך, ולשמור את הסגל הבכיר שלהם לידם. אם מנהל בית חולים מסוים חושב לנכון לבקש מבכירים לדחות נסיעות - זה לגיטימי. אחד הסעיפים בנוהל הכוננות הוא שמנהל בית החולים ידע שלרשותו עומד סגל חיוני שיאפשר את פעילות בית החולים בשעת חירום, כל זאת על פי שיקול דעתו. אם המנהלים מוצאים לנכון כבר עכשיו להתמצא בתוכניות הסגל שלהם לזמן הקרוב, זו זכותם המלאה".
מדוברות בית החולים "איכילוב" נמסר: "אין הנחיה חד משמעית לבית החולים לעניין הזה. לאור היערכות ישראל לחירום, אנשים חושבים פעמיים ומתייעצים עם ההנהלה. קיימת עירנות גבוהה נוכח המצב, ואנשי הצוותים שוקלים את נסיעותיהם".
מ"בילינסון" נמסר כי הנהלת המרכז הרפואי ביקשה מכל בעלי התפקידים החיוניים בשעת חירום לקבל אישור מיוחד לפני כל יציאה לחו"ל.
והחמצן יספיק?
הבוקר (יום א') ביקרה ועדת העבודה והרווחה של הכנסת בבתי החולים איכילוב בתל-אביב, שניידר בפתח-תקווה ובבית האבות בית רבקה בחיפה, על מנת לבדוק את מוכנותם להתקפת חל"כ.
במהלך התדרוך שערך מנהל בית החולים איכילוב, ד"ר גבי ברבש, לחברי הועדה, עלה כי כמות החמצן הנמצאת בידי בית החולים עשויה להספיק רק לשלושה ימים, בהנחה שבית החולים יטפל בכ-1650 איש. בבית החולים הבהירו כי בית החולים יוכל לתפקד למשך שלושה ימים - אם לא תתאפשר אספקת חמצן ממפעלי החמצן בארץ.
גם מד"א
מד"א מעביר החל מהיום שמונה מוקדים ברחבי הארץ למרחבים ממוגנים. מדובר בין היתר במוקדי מד"א בת"א, בראשל"צ, בבאר-שבע ובחיפה. המוקדים ימוגנו כלפי התקפת נשק קונבנציונלי ולא-קונבנציונלי.