שתף קטע נבחר
 

ארוחה עם מעוף

מדור חדש: דרור פינטו, בחור עסוק, מבשל שלוש מנות לתפארת בתוך עשרים דקות בלבד. והפעם: שלושה מתכוני עוף

מי לא אוהב ארוחה אמיתית וחמה? ומי רוצה להשתעבד למטבח בכל פעם שמתחשק לו משהו טעים לאכול? הרי בין עבודה, נסיעות, ואולי קצת חברים, לא באמת נותר לנו זמן לבשל משהו משובח יותר מפיתה עם חומוס, או מקסימום שניצל טבעול. כשמידי פעם אני מתעקש לבשל ארוחה טובה, זה מסתכם בלא פחות מ-10 שלבי הכנה, ובתוכנית מבצעית שלא הייתה מביישת אף רמטכ"ל.
ברגע של משבר (ובעיקר רָעָב) נזכרתי באמא, שתחייה. בחצי שעה בבוקר היא הייתה מספיקה לבשל, לאפות, לנקות תריסים ולשיר עם הרדיו עוד בטרם סיימתי לצחצח שיניים. על ניקיון התריסים אוותר בינתיים, אבל התירוץ "אין לי זמן" לא יישמע בבית יותר. לא עוד מתכונים מסובכים הדורשים שלושים שנות עבודת פרך. אצלי חוק בל יעבור: כל עוד אצליח להרים ארוחה למופת בתוך מקסימום עשרים דקות - כל האמצעים כשרים.
כן, אני אחסוך לעצמי כמה שיותר זמן איכות במטבח בעידוד רטבים מצנצנת, בעזרתן האדיבה של קופסאות שימורים ובתמיכה מורלית של מוצרים מוכנים לשימוש. מהסופר יגיעו רק מצרכים שהופכים במהירות לארוחה מצוינת - והיום, למרבה המזל, הם קיימים בשפע.
מידי שבוע נגיש לכם שלושה מתכונים פשוטים, טעימים ולא פחות חשוב - מהירים. החוכמה בהכנתם היא לעבוד במקביל. והפעם - שלושה מתכונים מהירים עם עוף.

עוף עם לימונים צלויים, זיתים ירוקים וצלפים

הולך טוב על גבי מצע של תרד טרי, מוקפץ עם מעט שום ושמן זית.

כמה זמן? 20 דקות וזהו.



חומרים:

2 לימונים פרוסים דק
שמן זית
4 חזות עוף חצויים, ללא עצמות ועור
מעט קמח
חופן נדיב של זיתים ירוקים מאיכות טובה, ללא גרעינים
חופן צלפים
½ 1 כוסות של ציר עוף
4 כפות חמאה קרה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

1. צליית הלימונים: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. מסדרים את הלימונים בשכבה בתבנית שכוסתה בנייר אפייה. מברישים בשמן, ממליחים ומפלפלים. אופים בתנור עד שהם מתייבשים מעט (כ-15 דקות).
2. בינתיים: מקמחים ומפלפלים את נתחי העוף. טובלים אותם בקמח ומטגנים במחבת עמוקה עד להזהבה. מוסיפים את ציר העוף - או המים, הצלפים, הזיתים, חצי מכמות הפטרוזיליה והלימונים. מוסיפים את החמאה ומבשלים הכול 5 דקות.
3. מעבירים לצלחת הגשה וזורים את שארית הפטרוזיליה.
מסובך? הנה פשרה: ותרו על החלק של צליית הלימונים בתנור, ופשוט השתמשו במיץ מלימון אחד וקליפה מגוררת.

כנפי עוף בחמאת בוטנים



כמה זמן: עשרים דקות לגן עדן



חומרים:

8 כנפי עוף, נקיות מנוצות, עם עור

לרוטב:

2 כפות שמן סויה
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
שן שום, קצוצה
2 כפות חמאת בוטנים באיכות טובה
1 כף מיץ לימון
1/2 1 כפות רוטב סויה
¼ כפית צ'ילי יבש טחון
מעט מלח

הכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומכסים את הכנפיים. מסדרים אותן בתבנית רחבה שכוסתה ברדיד אלומיניום. צולים בשליש העליון של התנור בחום גבוה כ-15 דקות. אם הכנפיים לא שחומות מספיק ניתן לצרוב אותן בגריל של התנור מספר דקות.
טיפ 1: כדי להיפטר מהנוצות המעצבנות שעל הכנפיים, העבירו אותן מספר פעמים מעל להבה.
טיפ 2: עזבו אתכם משטויות ותאכלו את הכנפיים בידיים.

נתחי עוף ברוטב למון-גראס ושעועית ירוקה

נתחי עוף מעט פיקנטיים, מדיפים ניחוח למון-גראס מעולה.



כמה זמן: 15 דקות לצלחת



חומרים:

200 גרם שעועית ירוקה שלמה
3 כפות שמן שומשום
500 גרם חזה עוף, נקי מעצמות, חתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
3 שיני שום פרוסות
4 גבעולים יפים של למון גראס, חתוכים
2 כפות סוכר
מעט כוסברה קצוצה (למי שמתעקש)
¼ כפית כורכום
½ כוס ציר דגים או מים
3 כפות רוטב סויה

הכנה:

1. חולטים את השעועית הירוקה שתי דקות במים רותחים. טובלים מייד במי קרח.
2. במחבת רחבה מחממים את השמן. מוסיפים את העוף ומקפיצים אותו עד למצב של חצי בישול (כ-3 דקות). מוסיפים את הלמון גראס ואת שאר המרכיבים. מצמצמים את הרוטב עד שהעוף מוכן והרוטב סמיך דיו.
3. מסדרים בצלחת ומגישים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים