עונשי מאסר לערבים-ישראלים שסייעו לחמאס
בין שמונה לארבע שנות מאסר נגזרו על נעמאן אבו-חוביזה, מטיר אבו-חוביזה וחסן חיג'אזי, המתגוררים בלוד וברמלה. הם הורשעו בקשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה
בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (ב') שמונה וחצי שנות מאסר על מטיר אבו-חוביזה, בן 28 מרמלה, שש וחצי שנות מאסר על גיסו, נעמאן אבו-חוביזה, בן 25 מרמלה ושלוש שנים ותשעה חודשי מאסר על חסן חיג'אזי, בן 25 מלוד.
השלושה הורשעו בקשירת רשר לסייע לאויב במלחמה. שני בני משפחת אבו-חוביזה הורשעו גם במגע עם סוכן חוץ, ומטיר אבו-חוביזה הורשע גם במסירת ידיעה לאויב.
השלושה סייעו בהכנת מטענים והנחתם בתחנות אוטובוס, ואף מסרו לפעיל חמאס את מספרי הטלפון שלהם כדי שידריך אותם כיצד להכין את מטעני החבלה.
נעמאן אבו-חוביזה קנה חומרים כימיים הדרושים להכנת המטענים. הוא וגיסו סיפרו לחיג'אזי על התכנון שלהם, והוא סיפר להם כי עבד לפני מספר שנים בביתו של טייס חיל האוויר במודיעין, והראה להם היכן ביתו. מטיר ונעמאן אבו-חוביזה נפגשו לפני כשנה עם פעיל חמאס נוסף. מטיר אף נפגש בעזה עם מוחמד דף, בכיר המבוקשים של החמאס בעזה.
בגזר הדין כתבו השופטים: "מעשיהם של כל אחד מהנאשמים הם מעשים חמורים, שכן הם נתנו ידם למימוש רעיונות נפשעים של פעילי חמאס לחטוף חיילים, במיוחד קצינים בכירים בצה"ל, ולהניח מטעני חבלה במקומותך בהם נמצאים חיילים".
השופטים הוסיפו, כי "לא מדובר בהסכמה מילולית גרידא לתוכניות, שהוצגו בפניהם על ידי פעילי חמאס. הנאשמים הרחיקו לכת כאשר נאשם אחד רכש חומרים כימיים להכנת מטעני החבלה והטמינם בביתו, והנאשם השלישי הציע מיוזמתו להכניס מחבל מתאבד לתחנת אוטובוס בנתניה. הוא אף הצביע בפניהם על ביתו ורכבו של טייס בחיל האוויר, בידיעה שהפרטים ישמשו לפגוע בו".
בגזר הדין נכתב, כי "חומרה מיוחדת מתווספת להתנהגות הנאשמים, שהיא חמורה בפני עצמה, בשים לב למצב הביטחוני בו אנו מצויים, ולהפרת חובת הנאמנות. הם הפרו את חובתם למדינת ישראל, והיותם אזרחיה… הם החלו להוציא את המשימות השטניות שהוטלו עליהם על ידי פעילי החמאס מן הכוח אל הפועל, ורק הודות לפעילותם של כוחות הביטחון, סוכל מימוש התוכניות עם מעצרם של הנאשמים". על השלושה הוטלו גם קנסות כספיים.
"אין להשליך"
בתגובה אמר היום השר לביטחון פנים, צחי הנגבי, במהלך סיור שערך במשטרת מחוז ירושלים, כי "אין להשליך ממקרה זה על כלל התנהגותם של אזרחי ישראל הערבים, שרובם המוחלט לא היו, אינם, ולא יהיו מעורבים בפעילות טרור. התופעה שבה ערביי ישראל מעורבים בפיגועים ושותפים ישירים לארגוני חבלה היא תופעה בלתי נסבלת גם אם מדובר במיעוט שולי ויש לעקור זאת מהשורש. תפקידה של המנהיגות הערבית הוא להמשיך ולגנות ולהוקיע את התופעה הזאת בכל הכוח".