ג'אנק פוד עלול לגרום לסרטן הערמונית
הסרטן הנפוץ ביותר בגברים יהודים קוטל 500 חולים מידי שנה בישראל. מחקר חדש מגלה כי האשם נעוץ ככל הנראה בשומן מן החי
סרטן הערמונית (פרוסטטה) נפוץ בארה"ב בשכיחות של פי 10 מאשר ביפן. עובדה זו הביאה צוות חוקרים האגודה האמריקאית לאורולוגיה שבשיקגו למחקר המציע כי הסיבה לכך הינה התזונה המערבית. בעבר סברו מדענים כי תזונה מערבית אכן מעלה שכיחות סרטנים, בשל אחוז השומן מן החי הגבוה במזונות כדוגמת המבורגרים ופיצה, בהשוואה לתזונת היפנים המכילה סויה.
במחקר הנוכחי בדקו החוקרים דגימות דם וגידולי סרטן ערמונית מ- 50 גברים אמריקאים אשר עברו ניתוח לכריתת הבלוטה. מחצית מן הגברים חיו ביפן, בעוד שהמחצית השנייה כללה תושבים אמריקניים – בנים להורים יפניים. לשתי הקבוצות היו, אם כך, שורשים גנטיים יפניים.
הגברים האמריקאיים-יפנים דייוחו על תזונה העשירה בשומן מן החי. באופן לא מפתיע, נמצאו בדמם רמות טריגליצרידים גבוהות. לעומתם, קבוצת הגברים היפניים דיווחו על תזונה העשירה בסויה ופחות בשומן מן החי. בעוד שדגימות סרטן הערמונית בשתי קבוצות הגברים נראו דומות, בדיקה מעמיקה של תאי הסרטן גילו שינוי בסידור החומר התורשתי די.אנ.איי בשתי הקבוצות.
לדברי החוקרים, הסויה לא הגנה על הגברים היפניים, אולם היא עשויה להגן על רבים אחרים. החוקרים טענו כי יש צורך במחקרים נוספים שיבדקו את הסיבות לשונות הגבוהה במקרי סרטן הערמונית ברחבי העולם, והאם היא תוצאה של תזונה.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי סרטן הערמונית הוא הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים יהודים בישראל, כשאחריו נמצאים סרטן המעי וסרטן הריאות. למעשה, סרטן הערמונית נמצא במקום השני אחרי סרטן השד, ומספר החולים גבוה יותר אצל גברים מבוגרים. על פי הנתונים, חיים כיום בישראל כ-5,000 גברים עם סרטן הערמונית או כאלה שאובחנו וטופלו לאחרונה. כל שנה מתווספים כ-1,500 חולים לרשימה זו וכ-500 נפטרים ממנה בכל שנה.