שתף קטע נבחר

מחווה לדודה מאמריקה

בראנץ' ב-45 ש"ח: חביתיות תירס, טונה קסרול - בשני נוסחים - ומאפינס שוקולד קפה. איילת בן-יוסף מגלה את נפלאות המטבח האמריקני המהיר

הדודה מאמריקה הגיעה לביקור. כן, יש לי דודה אמיתית מאמריקה שמגיעה לביקור פעם בשנה וכמו כל דודה טוב מאמריקה היא משאירה אחריה שובל של מתנות, עצות, מתכונים ופריטי אופנה שהם הצעקה האחרונה בבברלי-הילס.

 

בכל ביקור אנחנו זוכים ליומיים-שלושה של אירוח אינטנסיבי בבית ההורים שלי ואני מחוייבת בכמה שעות-שירות, או במילים אחרות - לקחת את הדודה לכל מני מקומות ולעשות לה "גוד-טיים". ההגדרה של נשים יהודיות מבוגרות ל"גוד-טיים" קצת מוזר בעיני. בדרך-כלל אנחנו הולכות לשוק הכרמל או למקום דומה - עם הרבה רעש, לכלוך ובגדים זולים. את הבגדים היא קונה לנכדים ולנינים בגולה ואנחנו ממשיכות לדוכני הירקות, להתפעל מהשפע של ארץ הקודש ולמלא שקיות.

 

 

לזכותה של הדודה מאמריקה יאמר שהיא פתחה בפני את נפלאות המטבח האמריקני המהיר, זה לא סוד ששום בשורה קולינרית גדולה לא יצאה מהמבח האמריקני במאה השנים האחרונות, אבל אין ספק שהאמריקנים השכילו לשכלל ולפתח מגוון עצום של שיטות לבישול מהיר, מקוצר, מלא "טיפים" מלא אבקות, קופסאות שימורים ומאכלים שמתחממים ביעילות במיקרוגל.

 

 

ובאמת, למה לטרוח ולבשל "קדרת טונה" אם אפשר לערבב ולאפות ביחד חבילה מוכנה של "מקרוני אנד צ'יז", מרק עוף מוקרם וקופסת טונה משומרת? אז מה אם זה לא יוצא נורא טעים, דורות שלמים של ילדים אמריקנים שמנמנים גדלו על המעדנים האלה.

 

 

הדודה שלנו מתמחה בעיקר בקינוחים קפואים מכל הסוגים - ג'לי משקית עם מרשמלו (גם מהיר וגם פרווה, הידד!), מיץ קפוא עם סוכריות גומי ועוד מעדנים מהסוג הזה. היא גם אופה עוגות שמגיעות בשלוש צנצנות (חלב משומר, פירות משומרים ואבקת עוגה-אינסטנט) ולפעמים זה אפילו יוצא טעים.

 

 

השבוע הארוחה שלנו בסימן מחווה לדודה מאמריקה - בראנץ' אמריקני. השתדלתי להמעיט בקיצורים - אבל בכל-זאת לא הצלחתי להתאפק וכמה הצליחו להשתרבב. בתאבון!

 

 

חביתיות תירס

 

מוצלחות כמנה לבראנץ' או ארוחת בוקר - במקום הפנקייק'ס הרגילים.

 

 

חומרים:

 

2 ביצים

 

3/4 כוס חלב (נוסיף לתחשיב של המנה עיקרית)

 

1 כוס קמח תירס (ק"ג עולה 8 ₪ - אנחנו נזדקק להרבה פחות - בערך 2 ₪)

 

1/2 כוס קמח רגיל

 

2 כפיות אבקת אפיה

 

1 קופסה גרעיני תירס - מסוננים (6.5 ₪)

 

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (רצוי צ'דר, אבל אפשר להסתדר גם עם כל סוג אחר - 3 ₪)

 

2 כפות חמאה מומסת

 

מלח ופלפל

 

 

וכך עושים:

 

  1. בקערה גדולה טורפים את הביצים ומוסיפים חלב, את שני סוגי הקמח, מלח ואבקת אפיה - מערבבים היטב לבלילה חלקה. מוסיפים את גרעיני התירס, גבינה וחמאה ומערבבים.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן (או חמאה), יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שמזהיב. מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

 

 

סה"כ: 13.5 ₪

 

 

 

 

טונה קסרול

 

שתי גרסאות למאפה האמריקני-להפליא הזה. אחת קצת יותר מושקעת (עם רוטב בשמל) והשניה מהירה יותר (עם רוטב פטרית מוכן).

 

 

חומרים:

 

1/2 חבילת פסטה - פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן (חבילה עולה כ-5 ₪, נהייה לארג'ים ונכניס את כל החבילה לתחשיב)

 

1 קופסה טונה מסוננת (5.5 ₪)

 

1 כוס גבינה צהובה (מה שאתם אוהבים - 6 ₪)

 

לבשמל:

 

1 כף גדושה חמאה

 

2 כפות קמח

 

2 כוסות חלב (יחד עם המנה ראשונה והאחרונה נשתמש כמעט בקרטון חלב שלם – 4.70 ₪)

 

מלח ופלפל

 

 

וכך עושים:

 

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח מערבבים עד שהקמח סופג את כל החמאה. בהדרגה מוסיפים את החלב ומערבבים היטב - שלא יהיו גושים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה - תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  3. בקערה גדולה מפוררים היטב את הטונה ומערבבים את הפסטה המבושלת, חצי מכמו הגבינה ורוטב הבשמל. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. משמנים תבנית חסינת אש, יוצקים את התערובת ומפזרים למעלה את המחצית השניה של הגבינה - אופים כרבע שעה, עד שהמאפה מזהיב.

 

אופציה ב'

 

במקום להכין רוטב בשמל נשתמש בשמנת מתוקה לבישול (5.20 ₪) ובשקית של רוטב פטריות לפסטה (4 ₪) - בסיר קטן מבשלים את שקית הרוטב עם השמנת (במקום מים, בהוראות שעל השקית) – עד שהרוטב מסמיך. משם ממשיכים כרגיל.

 

 

סה"כ לאופציה א' – 21.2 ₪, לאופציה ב' - 25.7 ₪

 

 

 

 

מאפינס קפה שוקולד

 

נחמה קטנה ומתוקה ליד הקפה.

 

 

חומרים:

 

2 כוסות קמח (יחד עם המנה הראשונה אנחנו מגיעים להוצאה של 1 ₪ על הקמח)

 

3/4 כוס סוכר

 

3 כפות אבקת קפה-נמס

 

3 כפיות אבקת אפייה

 

קמצוץ מלח

 

100 גרם חמאה מומסת (2.5 ₪)

 

1 כוס חלב (נכנס לתחשיב של העיקרית)

 

2 ביצים (יחד עם שתי הביצים של המנה הראשונה אנחנו מגיעים להוצאה של 3 ₪)

 

1 כפית תמצית וניל

 

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (4.5 ₪)

 

 

וכך עושים:

 

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית שקעים.
  2. בקערה א' מערבבים את כל ההחומרים היבשים. בקערה ב' טורפים את כל הרטובים. מאחדים את שתי התערובות ונזהרים שלא לערבב יותר מדי. מוסיפים שוקולד ומערבבים ערבוב אחרון.
  3. ממלאים את השקעים עד לשלושת-רבעי הגובה ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ושחומים.

 

סה"כ: 11 ₪

 

 

אז מה היה לנו?

 

סך כל הארוחה: 45.7 ₪

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חביתיות תירס. 13.5 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מאפינס קפה שוקולד. 11 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים