מחקר: כימיקלים בבריכת השחייה עלולים לגרום לאסטמה
חוקרים מצאו רמות גבוהות של חלבון הרסני בגופם של ילדים השוחים בקביעות. הסברה: החלבון גורם להרס הריאה ולהתפרצות אסטמה. ממליצים: מעבר למים נטולי כימיקלים מסוכנים
כימיקלים המשמשים לניקוי וחיטוי בריכות עשויים לעמוד מאחורי העלייה במקרי האסטמה (קצרת) בילדים בשנים האחרונות, כך עולה ממחקר חדש שנערך ע"י חוקרים בלגיים מאוניברסיטת לווין שבבריסל. החוקרים סבורים כי חשיפה לאדי כלור וכימיקלים נוספים במי הבריכה מגביר את רגישות הילדים לחומרים מעוררי אלרגיה (אלרגניים), עובדה המעוררת את מחלת האסטמה.
ד"ר אלפרד ברנרד ועמיתיו מהאוניברסיטה הקתולית שבבריסל בדקו 226 ילדים אשר שחו באורח קבע בבריכות מקורות מגיל צעיר. החוקרים בדקו את רמתו של חלבון המזיק לתאי הריאות בריכוזים גבוהים. תוצאות המחקר גילו כי אלו אשר שחו בתדירות גבוהה היו בעלי רמות גבוהות של החלבון המזיק. חלבון זה הגביר את הסיכון למחלת האסטמה אצלם.
עוד מצאו החוקרים כי רמות החלבון המזיק הגבוהות בקרב הילדים השוחים היו שוות לרמות החלבון בקרב מעשנים, ושוות אף לאלו אשר שהו בקרבת הבריכה ולא השתכשכו במימיה. החוקרים סבורות כי החלבון כשלעצמו אינו גורם לאסטמה, אולם מביא ככל הנראה לנזק ריאתי.
במחקרם אשר פורסם בכתב העת Journal of Occupational and Environmental Medicine הסבירו החוקרים כי דרושים מחקרים נוספים כדי לאשש את תוצאות המחקר, אולם יש לשקול בכובד ראש מעבר לבריכות נטולות כלור וכימיקלים אחרים אשר עשויים להיות בעלי השפעה מזיקה על בריאות הילדים.