שתף קטע נבחר

העירייה פרסמה את תוכנית הבנייה לשנים הקרובות

מינהל ההנדסה של העירייה פרסם לאחרונה חוברת המפרטת את כל התוכניות לעשור הקרוב. בין השאר יוקם קמפוס חדש בסמינר הקיבוצים, בית ליסין יהפוך לבניין בן 30 קומות, מתחם העסקים בדרך מנחם בגין יצמיח מגדלים נוספים, רחוב אבן גבירול יהפוך למרכזה התרבותי של העיר, והאזור התחנה המרכזית הישנה יעבור מתיחת פנים

הקמת שכונת מגורים חדשה ממזרח לנוה שרת, קמפוס חדש בסמינר הקיבוצים, חידוש מתחם התחנה המרכזית הישנה, מגדל משרדים בן 30 קומות במקום בית ליסין, ומתחם עסקים מרכזי באזור תחנת רכבת צפון. אלה הן רק חלק מתוכניות הבנייה של עיריית תל אביב לעשור הקרוב.
מינהל ההנדסה של העירייה פרסם לאחרונה חוברת המפרטת את כל תוכניות הבנייה בעיר. בחוברת מפורטות תוכניות הנמצאות בהליכי אישור שונים, לצד תוכניות חדשות שעוד לא עברו אישורים, ונמצאות עדיין בשלב בתכנון רעיוני בעירייה. מהתוכניות עולה מפת העיר כפי שתיראה בעוד כ- 10 עד 20 שנה.
על פי החוברת, כ- 40 אחוז מתוכניות המגורים יקומו באזורים שמצפון לירקון ו- 19 אחוז מתוכניות הבינוי יקומו ביפו, רבות מהן כלולות בתוכניות שאושרו כבר לפני 10 שנים ועדיין לא מומשו.

בנייה נרחבת בצפון

בצפון מזרח העיר מתכננת העירייה שכונה חדשה שתיקרא נוה שרת מזרח. השכונה מהווה המשך של אזור התעשייה עתידים. העירייה מתכננת בשיתוף מינהל מקרקעי ישראל תוכנית להקמת שכונת מגורים לצד מבני תעשיה באזור. רחוב ראול ולנברג, שיעבור במרכז השכונה, ייצור חיץ לתעשיה ויתחבר לצומת מורשה. אחת התוכניות הגרנדיוזיות של העירייה נוגעת למתחם שמצפון לתחנת הרכבת ברחוב ארלוזרוב. מתחם זה, שמכונה "מתחם 2000", מוגדר על ידי מהנדס העיר, דני קייזר כ"אם כל מרכזי העסקים". העירייה תציג בקרוב מכרז לתכנון המתחם, שיכלול תכנון תחבורתי ואדריכלי. במקום מתוכנן מסוף אוטובוסים ותחנת רכבת קלה.
בצפון מערב העיר מתוכננת תוכנית הבנייה הנרחבת ביותר, שכוללת בתוכה את עתודות הקרקע הגדולות ביותר של תל אביב, שמשתרעות על פני כ- 2,000 דונם. קייזר מבטיח כי "לגבי שטח זה נעשה תכנון מקיף, כשהכוונה היא להפוך את האזור להמשכה של העיר, ולא לעוד פרבר שינה".
בסמינר הקיבוצים שבצפון העיר מתוכנן מיזם משותף של הסמינר ושל חברת הפניקס לבנייה, להקמת קמפוס חדש שבצדו מגורים. במזרח העיר מתוכנן מתחם ביצרון, שמשלב תעסוקה ומגורים. ובדרום העיר מתמקדת העירייה בתכנון מתחם התחנה המרכזית הישנה והחדשה.
"מדובר באזור מאד מורכב", מסביר קייזר. "האזור הזה קרוב מאד למרכז העסקים הראשי המתוכנן בדרך בגין, ומצד שני קרוב לשכונת שפירא, שמתאפיינת במגורים עם סוג אוכלוסיה מאד ייחודי של מהגרי עבודה, ואנחנו כעירייה צריכים לחשוב איך לשלב בין כל הצרכים של האזור כבר בשלבי התכנון". באזור בית הספר ביאליק מתוכנן מתחם של מבני ציבור.
עוד בדרום העיר מתכננת העירייה מחדש את האזור שמצפון לדרך אילת, שקרוי "מבואות יפו". היום קיימים במקום בתי מלאכה זעירים, לדברי קייזר, בכוונת העירייה להפוך את המקום ל"מתחם עסקים לצד אזור המיועד למגורים איכותיים". במגרש התזמורת הפילהרמונית, ששימש בעבר כבית הארחה לאמנים שבאים מחו"ל, מתוכנן מבנה בן מספר קומות.

מרכז עסקים ארצי

על פי תוכניות העירייה יהפוך מרכז תל אביב, לכזה שלא היה מבייש אף עיר מערבית גדול. "התפיסה הכוללת", מסביר קייזר, "אומרת שלאורך דרך מנחם בגין יהיה מרכז העסקים הראשי של העיר. אנו מקווים שהאזור יהפוך למרכז עסקי מטרופוליני ואולי אפילו ארצי. לאורך מרכז עסקים זה מתוכננים מגדלי משרדים גבוהים, כשבפינת הרחובות דרך בגין ושאול המלך יוקם מבנה בן 100 קומות".
את לב התרבות העירונית רואה קייזר דווקא ברחוב אבן גבירול. "על פי התפיסה שלי, אבן גבירול צריך להפוך לשדרת התרבות הראשית של העיר. כחלק מזה אנחנו פועלים בשיתוף עם נ.ת.ע להעברת קו הרכבת הקלה מתחת לרחוב אבן גבירול".
רחוב דיזנגוף ייתפס כרצועה לשימור, והאזור הרביעי הוא רצועת החוף מתל אביב עד להרצליה, שמהווה, על פי קייזר, את רצועת הנופש של תל אביב. "בתווך יש את שדרות רוטשילד, שהן מרכז העסקים הראשי ההיסטורי, וגם בו ישנם אזורים נרחבים המיועדים לשימור".
תוכנית נוספת שיישומה ישפיע על איכות חיי התושבים בתל אביב היא "תוכנית השלד הירוק של העיר". מטרת התוכנית על פי קייזר היא "ליצור רצף של גינות בין בתי מגורים בתל אביב, כשהכוונה היא בשיתוף עם התושבים לגנן שטחים פרטיים, ולחבר אותם לרצף אחד שייצור רחובות מגוננים. התוכנית היא להפעיל לעניין זה את החברה העירונית עזרה ובצרון, שמתמחה כבר בשיפוץ מבנים בתל אביב".
בחוברת מצויות גם תוכניות נקודתיות יותר, כמו תוכנית "קרית ספר", הכוללת בתוכה את מתחם תחנת המשטרה ברחוב יהודה הלוי, אשר עתיד להפוך לגינה ציבורית עם בריכת שחייה לתושבי העיר. על פי התכנון, בפינת רחוב לינקולן יוקם מבנה שיממן את הקמת הבריכה והגינה.
גם בנק דיסקונט מתכנן הקמת בניין משרדים גדול ברחוב הרצל, מול בנק לאומי, ולגבי תכנון המבנה מציין קייזר: "אני שמח שבנק דיסקונט בחר, כמו רבים מהבנקים האחרים, להישאר בסופו של דבר בתל אביב ולא לעבור לערים אחרות בפריפריה שהגישה אליהן פחות נוחה. גם בנק דיסקונט וגם העירייה ירוויחו מהישארות מרכז העסקים של הבנק בעיר".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בעשור הקרוב צפויים שינויים רבים בפני העיר
מומלצים