מכונת גלידה ביתית - משתלם?
בבדיקת 'ידיעות אחרונות' זכתה המכונה להכנת גלידה ביתית של קנווד, דגם 200 IM (יבואנית: ברימאג') מחיר: 349 שקל, בציון 8.5. המכונה להכנת גלידה ומקפיא במכשיר אחד, ג'לטריה של גאג'יה, (יבואנית: און-ליין) שעולה 2,190 שקל, הגיעה רק ל-7.5 נקודות.
שני המכשירים הביתיים להכנת גלידה נמסרו לבדיקה. המכונה של קנווד נמסרה לא', שף פרטי של משפחה שחוטא לפעמים גם בהכנת גלידה "ידנית". 'א' נרתע במקצת כשהתבקש לבדוק את המכשיר, כפי שהגיבו פעם הסבתות על המצאת סיר הלחץ.
אבל כאשר פירק את החבילה והרכיב בקלות את המכשיר - החל לגלות התלהבות. הוא דיווח שהמכשיר קל ונוח להפעלה, והעיקר: התוצאה הסופית השביעה רצון ולשון. הגלידה ממש יצאה טעימה וחוסלה תוך דקות. מעכשיו בדעתו לזנוח את ההכנה הידנית, "שיוצאת טעימה פחות ומלאה בפתיתי קרח", לדבריו.
א' ציין כמה בעיות: הראשונה היא שבבסיס הכלי, שהוא מעין קרחון, אפשר להשתמש רק פעם ב-24 שעות, מה שאומר שכדי להכין כמויות לאירוח צריך לפחות שבוע. כמות הגלידה החד-פעמית מספיקה אולי למשפחה של חמש נפשות. בעיה שנייה: התקע התגלה מהסוג השמן והמגושם, המקובל באירופה, ואצלנו מצריך מעביר מיוחד.
אבל הבעיה העיקרית שהתגלתה במכשיר היא חוברת ההדרכה, שחשובה מאין כמותה להפעלת המכשיר ולתפריטי הגלידות. זו כתובה בעברית - אך משמאל לימין, משל היינו בכלל באמריקה. לא שאי-אפשר להתגבר על זה, אבל זה מעצבן וגם מראה על זלזול בלקוח הישראלי. בסך הכל התרשמו א' ומשפחתו מהמכשיר, בעיקר ביחס למחירו הסביר, והעניקו לו את הציון 8.5.
בדיקת המכשיר של גאג'יה היתה מסובכת הרבה יותר. קודם כל מדובר במכשיר ענק וכבד, שמשמש לא רק להכנת הגלידה אלא גם כמקפיא כשלעצמו. המכונה הזו מאפשרת הכנת גלידות בטעמים רבים, ואף מציעה לקנות חומרים שהחברה מייבאת מאיטליה.
הנסיינית ד', שתחילה נרתעה מגודל המכונה וממשקלה, פסקה כי הגלידות שהכינה אכן יצאו טעימות - ובמהירות. בשונה ממכונות אחרות, הגלידה כאן מוכנה כבר אחרי 30 דקות, "כך שאפשר אפילו להכין סיבוב שני ושלישי ובטעמים שונים תוך כדי שהאורחים נמצאים". ד' דיווחה גם כי המכונה קלה יחסית לתפעול ומתאימה אפילו לילדים, ושיש לה קערת נירוסטה נשלפת להגשה, שמקילה על הניקוי.
ד' היסודית הכינה במכונה זו גלידות בטעמים שונים ואף ניסתה את אחת האבקות המוכנות שמופצות על-ידי היבואנית. המסקנה: הגלידה הרבה יותר טעימה כשהיא עשויה ממצרכים שנקנו לבד, והרבה יותר קלה להכנה כאשר מדובר באבקה.
והביקורת? גדולה. בדומה למכונה של קנווד, גם כאן הוראות ההפעלה בעייתיות. נראה שסומכים על האינטואיציה והקומבינטוריקה של הישראלים, שממילא יודעים לעשות הכל לבד. "חסר שרטוט שיסביר מה תפקידו של כל חלק ואיך מרכיבים את המכונה", מדווחת ד'. "גם המתכונים שצורפו חובבניים ומלאי טעויות - כתוב 200 גרם חלב כשמדובר במ"ל או 200 גרם קפה טחון, כמות בלתי אפשרית".
למרות המגבלות האלה, המקום שהמכשיר תופס ומחירו הגבוה, נהנו הנסיינית הלקקנית, בני משפחתה והאורחים מהלהיט הקיצי שנכנס לביתם והוא קיבל את הציון 7.5.