הבימה יתחיל בהליכי סגירה
פרסום ראשון: התיאטרון הלאומי של ישראל יתחיל ככל הנראה בהליכים משפטיים לקראת סגירתו בשל הקיצוץ בתקציבו. יעקב אגמון: "אין ברירה. נסגור לפני שניסגר"
פרסום ראשון: תיאטרון הבימה יפתח ככל הנראה בהליכים לקראת סגירתו. שלמה שחר, הנאמן הציבורי שאחראי על ניהול התיאטרון, מתכנן לפנות לבית המשפט ולפתוח בהליכים משפטיים לקראת סגירת התיאטרון ב-1 בנובמבר. "אין מדובר בצעד מחאה", אומר מנכ"ל תיאטרון הבימה, יעקב אגמון, "אלא בהחלטה שנובעת מחוסר יכולת כלכלית להמשיך ולקיים את התיאטרון לאחר קיצוץ נוסף של 8 מיליון שקל. הקיצוץ נחת עלינו לאחר תוכנית הבראה שבמסגרתה פוטרו אנשים ולמרות שעברנו עונה מוצלחת במיוחד. זה לא איום, זה המצב. נסגור לפני שניסגר". אגמון אמר את הדברים ביום שישי האחרון, מיד עם תום ישיבת החירום שכינסו יושבי ראש המועצות הציבוריות של התיאטראות הרפרטוארים בישראל. בפגישה נכחו מנכ"לים ויושבי ראש ההנהלות הציבוריות מתיאטרון גשר, הקאמרי, תיאטרון חיפה, תיאטרון, באר שבע, הבימה, בית לסין, תיאטרון היידישפיל והחאן. למרות דברי אגמון, מסר הבוקר דובר הבימה כי הוא אינו מודע לפניה כלשהי לבית המשפט.
"הבימה" הוא התיאטרון היחידי בישראל שמנוהל על ידי נאמן ציבורי, שממונה מטעם המדינה. זאת, משום שנקלע בעבר לגרעונות כבדים, שצומצמו משמעותית מאז כניסתו של יעקב אגמון לתפקיד.
בסוף ישיבת החירום שהתקיימה בתל-אביב הוחלט גם להציב את ה-1 בנובמבר כתאריך יעד לסגירת כל התיאטרונים, במידה שלא יחול שינוי ממשי בתיקצוב התיאטרונים. במהלך השבוע הקרוב יקבל כל תיאטרון בנפרד החלטה לגבי המשך פעילותו. "אנחנו לא נצליח להחזיק מעמד עם קיצוץ של 35 אחוזים", אמר מנכ"ל הקאמרי נעם סמל, "זה עניין של מתמטיקה פשוטה".
ביום חמישי האחרון נפגשו מנהלי התיאטרונים הרפרטוארים עם שרת התרבות, לימור לבנת, במטרה לגבש פתרונות יצירתיים למשבר החמור בענף התיאטרון, אך עד עתה לא נמצא פתרון של ממש.
עם זאת, במהלך השבוע שעבר העביר משרד התרבות לתיאטרון באר שבע, שסובל מגירעונות כבדים שמאיימים על המשך קיומו, סכום של 750 אלף שקל. מדובר בכסף מתוך תקציב 2003 שטרם הועבר בשלמותו לתיאטרון ומטרתו לאפשר לתיאטרון לסיים את העונה הנוכחית.