שבעה הרוגים באסון קריסת הבניין בתל אביב
אחר הצהריים הותרו לפירסום שמותיהם של חמישה מבין שבעת ההרוגים. ביניהם - אזרחית מניגריה בחודש התשיעי להריונה וילדה בת חמש. עד ראייה: "שניות אחרי הפיצוץ כבר לא נשאר בניין". הכבאים ומשרד התשתיות: "ידוע כי במקומות כאלה יש חיבורים 'חאפריים' ואילתורים"
אחר הצהריים (יום ב') הותרו לפירסם שמותיהם של חמישה מבין שבעת הרוגי התרסקות הבניין הבוקר בשכונת התקווה בדרום תל אביב. ההרוגים הם כוכבה כהן, בת 80, איילה חמדי, בת 50, רחל סאלם בת 46, ובעלה יצחק סאלם בן 48, ג'לסמין בוסדרה, בת חמש, בעלת אזרחות פיליפינית ובני זוג מניגריה - איגנשיוס אגון (37) ואישתו ויקטוריה (29). ההרוגים הנוספים ששמותיהם טרם הותרו לפירסום הם בני זוג ישראלים. באירוע נפצעו לפחות שישה בני-אדם, בהם אחד באורח קשה, שניים בינוני והשאר קל.
במהלך עבודות החילוץ במקום התברר שויקטוריה אגון המנוחה הייתה בחודש התשיעי להריונה ושעוברהּ בחיים. אולם עד מהרה התחוור לצוות המחלצים שאין כל אפשרות להציל את חייו של העובר. הנחת העבודה של כוחות החילוץ במקום היא שאין עוד לכודים חיים מתחת להריסות והם מתמקדים לפי שעה בחילוץ הגופה האחרונה שאותרה במקום. לאחר שחילוץ הגופה יסתיים תחל חקירת נסיבות האסון.
הבניין קרס תוך שניות
סמוך לשעה 4:40 לפנות בוקר (יום ב') נשמע פיצוץ עז ברחוב נתן בשכונת התקווה. תחילה התעורר חשד לפיגוע, אולם בהמשך התברר כי מדובר בפיצוץ בלון גז, שהיה ככל הנראה בתוך בניין בן שתי קומות. במקום שהו באותה עת ישראלים ואזרחים זרים רבים.
מוטי דהאן, שמתגורר בבניין סמוך, סיפר ל-ynet: "ישנתי עם אשתי בחדר, ולפתע אירע פיצוץ. התקרה קרסה, ואז חבר שלי הגיע לדירה ודרך הסורגים הצליח לחלץ אותנו. שניות אחרי הפיצוץ כבר לא נשאר בניין. יצאנו החוצה, שמענו צעקות של אנשים ולא יכלנו לעזור להם". עד ראייה אחר סיפר: "שמעתי פיצוץ עז, הגעתי מיד ולא האמנתי, כל הבניין פשוט קרס לחלוטין".
עשרות חיילים מיחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף, בליווי שוטרים ואנשי כיבוי אש, זרמו למקום עם קבלת ההודעה על הפיצוץ. הם החלו מפרקים את גל החורבות בידיהם, מסירים את קורות הבטון והברזלים המעוקמים בזה אחר זה. מפעם לפעם הופסקו והעבודות כדי להאזין לקולות שבוקעים מבין ההריסות. ראש מטה פיקוד העורף, תת-אלוף איתן דנגוט, אמר כי בידי הכוחות מיפוי מדויק של הבניין ורשימה מפורטת של האנשים שהתגוררו בו. צוותי מד"א פינו את הפצועים לבתי החולים "איכילוב" ו"וולפסון".
ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, הגיע לאזור האסון כדי לעמוד על הנזק הכבד. בשטח ובבתי-החולים הוצבו עובדי רווחה, כדי לתת מענה לצרכי הפצועים ובני משפחותיהם. זאב פרידמן, ראש מנהל השירותים החברתיים בעירייה, אמר כי עם קבלת ההודעה על הפיצוץ, הופעל מערך סיוע לתושבים ולעובדים הזרים המתגוררים באזור. "אנו עורכים סריקות מבית לבית, בודקים בעיות של אנשים ומפעילים את מוקד מסיל"ה, המסייע לעובדים הזרים, כדי שהמתנדבים יוכלו לתקשר טוב יותר עם האזרחים הזרים שבמקום", אמר פרידמן. ניסיון העבר, כמו הפיגוע בנווה שאנן, מלמד כי האזרחים הזרים אינם ששים לבקש סיוע מגורמי הצלה או רווחה ישראלים מחשש שיוסגרו לידי המשטרה ויגורשו מן הארץ.
הערכה: בלוני הגז לא חוברו כראוי
עובד אחת מחברות הגז שהגיע למקום הפיצוץ אמר ל-ynet: "ישנה תופעה בשכונת התקווה ובכל דרום תל-אביב, שאנשים לא מורשים מוכרים בלוני גז לבישול. במינהל הגז במשרד התשתיות מודעים לתופעה וכך גם המשטרה, אולם הם לא עושים דבר כדי למנוע אותה, וזאת התוצאה שאנו רואים מול עינינו היום".
סמנכ"ל תשתיות אנרגיה במשרד התשתיות, ולדימיר נמירוסקי: "על-פי מה שראינו בבניינים אחרים באזור, ישנם חיבורים שהם לא בדיוק בהתאם לתקן, שנעשים על ידי 'חאפרים' שאינם מוסמכים לכך. אנחנו נצטרך לבדוק מול הרשות המקומית וחברות הגז אם כך היה גם במקרה של הבניין הזה". גם נציב כבאות ראשי, שמעון רומח, אמר כי "במקומות כאלה ידוע שיש אילתורים רבים ואי סדר, ונושא הבטיחות אינו בראש מעייני התושבים".