אמהות חד-הוריות מהשרון נגד ויקי כנפו
עשר נשים מאזור השרון יוצאות נגד "הפרזיטיות" מאוהל המחאה ומביעות תמיכה בתוכניתו של נתניהו לעידוד תעסוקה. אם חד-הורית מהדרום מגיבה: "הן מנותקות, אין עבודה בדרום"
עשר נשים מאזור השרון, רובן תומכות השמאל, החלו להתארגן היום (יום ג') ולגייס נשים נוספות למען התוכנית לעידוד תעסוקת נשים חד-הוריות. הן התייצבו לימינו של שר האוצר, בנימין נתניהו, למרות שרובן אינן תומכות ליכוד, ולא חסכו במילים קשות מוויקי כנפו ושותפותיה לאוהל המחאה.
אורנה גדאל (47), אם חד-הורית מהרצליה ומנהלת מכירות במגזין, אמרה ל-ynet: "הכל התחיל בשיחה של חברות. כולנו חושבות שאין שום סיבה בעולם שהמדינה תסבסד את כל האנשים שלא עובדים. כולנו עובדות ואף פעם לא נתמכנו ואין שום סיבה שבעולם שניתמך על ידי המדינה".
לדברי אורנה גדאל, לא מדובר בהתארגנות פוליטית: "רובנו אנשי שמאל, לי אישית יש פריחה מנתניהו, אבל אני מתגייסת למען תוכניתו להחליף תמיכה בעבודה. הגעתי לחרפת רעב, ואף פעם לא ביקשתי עזרה. יש פה המון פרזיטיות, בייחוד כשאתה רואה נשים מעשנות 'ווג' עם ציפורניים מסודרות.
ברגע שאני יודעת שאני אעבוד פחות ואקבל כסף, למה שאצא לעבוד? אני קוראת לזה 'הבטחת אבטלה', וזה דבר שצריך לצאת ממנו. לצאת מהגישה של מגיע לי, כי עשיתי צבא או כי נולדתי כאן".
אחותה של אורנה, איריס בן מאיר (42), מהוד השרון מגדלת לבדה שני ילדים בני שבע ועשר ומפרנסת אותם בעצמה: "התארגנו כי אני חושבת שמכפישים את שמן הטוב של החד-הוריות העובדות למחייתן ומפרנסות בכבוד את עצמן ואת ילדיהן, ללא עזרה כספית מאף אחד. הן מוציאות שם רע לכל החד-הוריות. לא כולן מובטלות, ולא כולן עלוקות".
"באתי למרכז וסללתי במו ידיי את הדרך שלי"
אבל האם לא מדובר בקבוצה של נשים "צפוניות" מאזור רווחה, שמצבן שונה ממצבן של נשים בערי הפיתוח? איריס בן מאיר צופה מראש פני ביקורת כזו ומשיבה: "אנחנו טוות את חיינו במו ידינו, ולא מצפות שהמדינה תשלם לנו שנשב בבית ונבנה לעצמנו ציפורניים. כאם חד-הורית לשני ילדים שלא מקבלת מזונות הגעתי לפת לחם. היו ימים שלא היה לנו אוכל בבית, אז רצתי לבקש מהמדינה? לא. עבדתי עוד שעות.
עד היום אני עובדת סביב השעון ואני לוקחת את החיים שלי בידיים של עצמי. יכולתי לחיות אצל אמי באשקלון ולהיות מובטלת, אבל באתי למרכז וסללתי במו ידיי את הדרך שלי. לא התביישתי לנקות את חדר המדרגות של הבניין שלנו, ועד היום אני עובדת בלילות".
להתארגנות האמהות החד-הוריות מהשרון הצטרפה לפחות אם נשואה אחת, תמי (45) מהרצליה, אם לארבעה: "אני חושבת שצריך לשים דגש על נושא המיסוי. להפחית את המס על עובדות חד-הוריות, וכך לעודד אותן לצאת לעבודה. כלומר, להוציא נשים לעבודה ולתגמל אותן בנקודות זיכוי ובהטבות במס".
האמהות החד-הוריות מאזור השרון מציינות שלא יוכלו לצעוד לירושלים, משום שהן עסוקות בעבודה, אך כבר שוקדות על הפנינג בפארק ברעננה.
אם חד-הורית מערד: "נשות השרון מנותקות"
ברכה יואבי (43), אם חד-הורית לארבעה ילדים (בני 4,8, 25 ו-26) מערד נמצאת במאהל המחאה בירושלים עם עוד יותר מ-50 נשים מרחבי הארץ, רובן תושבות הדרום. היא הגיבה בזעם לדברים שאמרו נשות השרון: "אני חושבת שהן טועות בגדול. לי לא הציעו עבודה. אצלנו בדרום אין עבודה. ישבנו אתמול בישיבת מליאה בכנסת וישב שם ח"כ בייגה שוחט, שהיה ראש עיר בערד, ואמר שאין מקומות עבודה בדרום. אמר ראש העיר הנוכחי, בצלאל טביב, שאין מקומות עבודה. אם היו מקומות עבודה, נשות ערד היו מעדיפות לצאת לעבוד.
אני לא יודעת מה יש בשרון. הדרום הוא מקום שפל מבחינת תעסוקה. אני חושבת שהן מנותקות. איפה אני אחפש עבודה, בשרון?. יש בינינו נשים שלא רוצות לעבוד, אבל הן מיעוט. אני רוצה לעשות הסבת מקצוע, והיום אין אפילו תוכניות הכשרה. אני לא עלוקה על אף אחד. אני לא נתמכת. שילמנו מיסים כמו כל אחד".
אילנה אזולאי-לוי, שצעדה עם בנה לירושלים (בתמונה מימין) אמרה בתגובה לדברי הנשים מהשרון: "אני לא רוצה להגיב על הדברים. לא רוצה לרדת לרמה שלהן".