שתף קטע נבחר

 

משרד הבריאות: חולים יידרשו להביא תרופות מהבית

החל מהבוקר תופסק הספקת ציוד ותרופות לשבעה בתי חולים ממשלתיים. משרד הבריאות: "בתוך 24 שעות לא יהיה ציוד לניתוחים. החולים יתבקשו להביא ציוד מהבית, ולא יוכלו לקבל טיפול רפואי". בתי חולים כבר החלו בביטול ניתוחים וצינתורים

החל מהבוקר (ד') תפסיק חברת שר-אל לספק ציוד ותרופות לשבעה מתוך 11 בתי החולים הממשלתיים. במשרד הבריאות טוענים כי המחסור בציוד ובתרופות יורגש בבתי החולים בתוך יממה, וכי החולים יידרשו להביא תרופות בכוחות עצמם.
המדובר בשבעה בתי החולים הממשלתיים וולפסון, הלל יפה, זיו, פוריה, נהריה בני ציון ורמב"ם. ד"ר משה מודעי, מנכ"ל חברת שר-אל, מסר כי חובות בתי חולים אלה לחברה עומדים על 130 מיליון שקלים, אשר אמורים היו להיות משולמים עד ה-1 ביולי. "יש הנחיה של האוצר שלא לספק יותר לבתי החולים ציוד באשראי", אומר מודעי.
"בתוך 24 שעות יתחילו בתי החולים להרגיש את המחסור", אומר רובי שטיינברג, דובר משרד הבריאות, "לא יהיה ציוד לניתוחים - החל מהציוד לביצועם, וכלה בציוד מתכלה, כמו כפפות, נוזלים לעירוי ופדי גזה. החולים יתבקשו להביא תרופות מהבית, ולא יוכלו לקבל טיפול רפואי".
מקור בכיר במשרד הבריאות מסר שהאוצר ממשיך לדבוק בדרישותיו לפטר מנהל בית החולים ולסגור בית חולים ממשלתי אחד מתוך חמשת בתי החולים הגרעוניים ביותר. "אנחנו טוענים שהמערכת מתוקצבת בגירעון", אומר המקור, "ואין בכוונתנו לפטר מנהל, ואף לא לסגור בית חולים".

הופסקו ניתוחים וצינתורים

בתי החולים הממשלתיים כבר החלו השבוע בקיצוצים. בית החולים בני ציון הפסיק חלק מטיפולי הדיאליזה והצינתורים, וביטל את הניתוחים הלפרוסקופיים וניתוחים אלקטיביים עתירי הוצאה. מלאי העדשות לניתוחי עיניים יספיק לשבוע נוסף בלבד.
בבית החולים זיו אזל מלאי האדרנלין הדרוש לצורך החייאה. מלאי הדיאליזה מספיק לשבועיים נוספים בלבד. כמו כן נדחים הצנתורים, ניתוחי קטרקט וצילומי CT עם חומר ניגוד.
בבית החולים רמב"ם עומדות לאזול תרופות רבות, ובהן תרופות לטיפולי סרטן וסוגי אנטיביוטיקות. קיים חסר בחוטי תפירה לניתוחים, ובית החולים צפוי לבטל ניתוחים מסוימים בהתאם.
בבית החולים פוריה הופסקו צינתורים אלקטיביים, הוגבלו ניתוחים אורטופדיים וניתוחים לפרוסקופיים. בית החולים נהריה הפסיק לבצע ניתוחי גב בשל המחסור בציוד הרפואי.

רוב הציבור נגד הקיצוץ בתקציב הבריאות

סקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה השבוע מגלה כי רוב הציבור תומך במשרד הבריאות וברופאים, וכי הקיצוץ בתקציב הבריאות עלול לסכן חיי אדם. הסקר נערך השבוע בקרב 500 נשאלים המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסיה הבוגרת ביישובים היהודיים.
קרוב ל-78% מהנשאלים סבורים כי הקיצוץ במספר הרופאים והאחיות בבתי החולים עלול לסכן חיי אדם. 67% סבורים כי עדיף לשלם לרופאים הבכירים את שכרם הגבוה ולא לפטרם על מנת שלא יעברו לעבוד בשוק הפרטי.
לשאלה "האם לדעתך צריך לקצץ בתקציב משרד הבריאות יותר, פחות או באופן שווה לקיצוץ בשאר משרדי הממשלה" השיבו 60.3% מהנשאלים כי יש לקצץ פחות בבריאות, 2.1% השיבו כי יש לקצץ יותר בבריאות ו- 30.8% סברו כי יש לקצץ באופן שווה לשאר המשרדים.
לשאלה "מי צודק בויכוח שבין האוצר למשרד הבריאות" סבורים 46.2% מהנשאלים כי משרד הבריאות צודק, וכי כל קיצוץ נוסף יסכן חולים, 23.7% סבורים כי משרד האוצר הוא הצודק בטענתו כי במערכת הבריאות ישנם בזבוזים, ויש מקום להתייעלות.
לשאלה באיזו מידה מוצדקת דרישת שר הבריאות, דני נווה, לתוספת תקציב למשרד הבריאות, ענו 70% מהנשאלים כי הדרישה מוצדקת, ו-23% השיבו כי הדרישה אינה מוצדקת.
"עמדות הציבור מוכיחות שהציבור הוא חכם, ושכל השקרים והדמגוגיה בתקשורת לא פועלת", אומר ל-ynet ד"ר שמעון שרף, יו"ר פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים, "הציבור שלנו מספיק אינטליגנטי ומספיק מכיר את מערכת הבריאות כדי לדעת שאי אפשר לרמות את כל העולם כל הזמן, וצריך פעם אחת ולתמיד להתחיל ולחשוב קצת אחרת. אולי הגיע הזמן להקים ועדת חקירה שתבדוק האם האידיאולוגיות שניהלו בשנים האחרונות אנשי האוצר הם שהביאו לנו את האסון של כלכלה שנמצאת בהתמוטטות מוחלטת בכל פינה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי גל
ציוד רפואי. מחסור בתוך יממה
צילום: איתי גל
צילום: איתי גל
הופסקו ניתוחים וצינתורים (אילוסטרציה)
צילום: איתי גל
מומלצים