מחקר: אוננות יומית עשויה למנוע סרטן הערמונית
העונג הוא כפול: מחקר חדש מגלה שגברים שאוננו באופן סדיר ויומי, הפחיתו את סיכוייהם ללקות בסרטן הערמונית. החוקרים מצאו קשר בין נוזל הזרע למחלת הסרטן
חוקרים מצאו כי גברים בגילאי 20 עד 50 אשר אוננו מידי יום היו בסיכון נמוך ללקות בסרטן הערמונית (פרוסטטה). זאת ועוד: ככל שעלתה שכיחות האוננות, כך פחת הסיכון ללקות בסרטן הערמונית. המחקר יפורסם בגליון הקרוב של כתב העת British Journal of Urology.
המחקר, אשר נערך בחסות איגוד הסרטן האוסטרלי, כלל 1,079 חולי סרטן ו-1,259 גברים בריאים. תוצאות המחקר שנמשך ארבע שנים, הראו כי אלו אשר אוננו או קיימו יחסי מין לפחות אחת ליום בשנות העשרים לחייהם – היו בסיכון מופחת של כ-33 אחוזים ללקות בסרטן הערמונית.
תוצאותיו של המחקר עומדות בקנה אחד עם מחקר קודם אשר מצא כי כמרים קתוליים נמצאים בסיכון גבוה ב-30 אחוזים ללקות בסרטן הערמונית.
החוקרים משערים כי ייתכן ולנוזל הזרע תכונות מסרטנות המשפיעות על תאי בלוטת הערמונית, וכי פעולת השפיכה מונעת את הצטברות הנוזל והשפעתו על הערמונית.
"זהו המחקר הראשון שקושר בין נוזל הזרע לסרטן הערמונית", אומר ד"ר עופר שנפלד, מומחה לבעיות בתפקוד מיני מהמרכז הרפואי הדסה, "באם תוצאות המחקר יאומתו במחקרים נוספים, תהיה סיבה נוספת לא לרדת לחייהם של חבר'ה צעירים על אוננות. אני לא ממליץ על אוננות כספורט, אולם כל אדם צריך לאונן לפי ההרגשה והצורך".
מנתוני משרד הבריאות עולה כי סרטן הערמונית הוא הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים יהודים בישראל, כשאחריו נמצאים סרטן המעי וסרטן הריאות. למעשה, סרטן הערמונית נמצא במקום השני אחרי סרטן השד, ומספר החולים גבוה יותר אצל גברים מבוגרים. על פי הנתונים, חיים כיום בישראל כ-5,000 גברים עם סרטן הערמונית או כאלה שאובחנו וטופלו לאחרונה. כל שנה מתווספים כ-1,500 חולים לרשימה זו וכ-500 מתים ממנה בכל שנה.