שתף קטע נבחר

לומניס לא הצליחה לעצור את סינרון

בית המשפט בארה"ב דחה 2 מתוך 3 בקשות של לומניס להוצאת צווי מניעה מקדמיים נגד חברת סינרון (Synron) מיוקנעם, בטענה להפרת פטנטים של לומניס; בהתאם לכך, תוכל סינרון להמשיך למכור את מוצריה בארה"ב. זאת, מאחר שלומניס לא הצליחה להוכיח כי סינרון אכן מפרה פטנטים של לומניס

בית המשפט בארה"ב דחה 2 מתוך 3 בקשות של לומניס להוצאת צווי מניעה מקדמיים נגד חברת סינרון (Synron), בטענה להפרת פטנטים של לומניס. הבקשות נוגעות למוצר של סינרון, ה-Aurora Device, המשמש לטיפולי עור אסתטיים כגון הורדת שיער, הצערת עור והורדת פיגמנטים.
בפסיקה של בית המשפט נכתב כי סינרון יכולה להמשיך למכור את מוצריה בארה"ב. זאת, מאחר שלומניס לא הצליחה להוכיח כי סינרון אכן מפרה פטנטים של לומניס.
סינרון היא חברת סטארט אפ ישראלית, שהוקמה על ידי בכירים לשעבר בלומניס - שמעון אקהויז, מיכאל קריינדל, מרק אהרונוביץ', אבנר ליאור והנס הנדל.
לטענת משה מזרחי, מנכ"ל סינרון, צו המניעה, שבית המשפט בקליפורניה אכן אישר, מתייחס לטכנולוגיה הג'ל של לומניס, שסינרון כלל לא עושה בה שימוש. "המכשירים של לומניס זקוקים לג'ל וזאת בשל העובדה שאין ביכולתם לקרר את העור בדרך אחרת. המכשירים של סינרון בנויים עם מערכת קירור פנימית, המקררת את העור במגע עם ראש הטיפול, ולכן האיסור להשתמש בג'ל של לומניס איננו רלוונטי לגבינו. סינרון מעולם לא המליצה לרופאים להשתמש בג'ל של לומניס".
הסכסוך בין החברות החל בשנה שעברה, בעת שלומניס הגישה תביעה בהיקף של כ-30 מיליון שקל ובקשה לצו מניעה נגד סינרון בבית המשפט בתל אביב בגין מעילה בסודות מסחריים, שימוש במידע עסקי סודי והפרת חובות נאמנות. חודש לאחר מכן הגישה לומניס תביעה נגד סינרון גם בבית המשפט בארה"ב, וזאת בטענה למסחר לא הוגן והפרת זכויות פטנט. בית המשפט בקליפורניה דחה גם אז את בקשת צו המניעה של לומניס.
גם סינרון הגישה בסוף 2002 "תביעת נגד" בבית הדין העליון במדינת קליפורניה נגד לומניס, על תחרות לא הוגנת וניצול לא הוגן של יתרון יחסי. סינרון תובעת מלומניס 7 מיליון דולר כפיצוי לנזק, וסכום נוסף בתור עונש מרתיע.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים