שתף קטע נבחר

שרון הורה לשחרר את תדרי הבלו-טות' וה-WI-FI

כך מדווח הבוקר עיתון "הארץ". משמעות פינוי טווח התדרים לשימוש אזרחי: "הלבנה" כל המוצרים האלחוטיים בהם נעשה שימוש בניגוד לחוק ופתיחת שוק חדש של גאדג'טים ניידים בישראל

ראש הממשלה ושר התקשורת, אריאל שרון, הורה למשרד הביטחון לפנות לשימוש אזרחי עד חודש אוקטובר את כל טווח התדרים 2.4 גיגה הרץ, ולאפשר ייבוא לישראל של מוצרים דיגיטליים אלחוטיים הפועלים על תקני התקשורת האלחוטית קצרת הטווח בלו-טות' ו-Wi-FI, כך מדווח הבוקר עיתון "הארץ".
החודש הודיע מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אביגדור יצחקי, למנכ"ל משרד הביטחון, עמוס ירון, כי על פי החלטת ראש הממשלה, משרד התקשורת יאפשר ייבוא ושימוש במוצרים האלחוטיים הפועלים בטווח התדרים 2.4 גיגה הרץ החל מה-1 באוקטובר, 2003, בעיקר בגלל השימוש הפיראטי בטכנולוגיה וחוסר היכולת למנוע את התפתחותה.
משרד התקשורת התיר בעבר הפצת מוצרים אלחוטיים בישראל שעושים שימוש בחלק מתחום התדרים 2.4 גיגה הרץ. כתוצאה מכך, ספקי ציוד אלחוטי הפיצו בישראל מוצרים שפועלים בערוצים המותרים בלבד או שנאלצו להתאים את המוצרים שלהם לשוק המקומי. מוצרים המבוססים על תקן הבלו-טות', שעושה שימוש בכל טווח התדרים 2.4 גיגה הרץ, לא הותרו להפצה בישראל. כשהמוצרים הגיעו לישראל, תכונת הבלו-טות' נוטרלו בהם. הצרכן הישראלי לא רק שלא יכול לנצל את הבלו-טות' - הוא שילם פעמיים: פעם על התכונה (שמעלה את מחיר המכשיר) ופעם על ניטרולה.
ההוראה האחרונה מסיימת מאבק ארוך בין תעשיית ההיי טק ומשרד התקשורת לבין צה"ל ומשרד הביטחון, לאחר שצה"ל טען כי התדרים משמשים מערכות קריטיות של הצבא, וכי פינויים לשימוש אזרחי ייארך זמן רב, עד סוף 2004 או 2005. משא ומתן ארוך על פינוי התדרים התנהל בשנים האחרונות בין משרד הביטחון, התקשורת והאוצר.
בינתיים, אזרחים רבים ייבאו לישראל מוצרים אלחוטיים המבוססים על תקנים אלה, והשתמשו בהם בניגוד לחוק. אבסורד נוסף שנובע מכך שישראל היא בין המדינות המערביות הבודדות שלא אישרו שימוש בתקנים האלחוטיים: חברות היי טק המפתחות מוצרים בתחום האלחוט בישראל, בהן אינטל הפיצו אותם לכל העולם פרט לישראל.

מהי בלו-טות'

טכנולוגיית האלחוט בלו-טות', הקרויה על שם מנהיג ויקינגי, נכללת בקטגוריית הרשתות האלחוטיות האישיות הפועלות באיזור כיסוי מצומצם (עד 10 מטרים), ומאפשרת תעבורת נתונים איטית יחסית של עד 1 מ"ב בשנייה. השילוב הזה אינו דורש משאבים גדולים והוא אידיאלי להתקנים ניידים קטנים כמו מחשבי כף-יד, טלפונים סלולריים ומצלמות דיגיטליות, העושים שימוש בסוללות ולאו דווקא במקור אנרגיה קבוע. הטכנולוגיה אידיאלית לחיבור והעברת מידע בין התקנים קטנים.
הדוגמאות ליישומי הבלו-טות' הן רבות. למשל, הקלדת דואר אלקטרוני או SMS במחשב כף-יד והעברתו לשיגור בטלפון, העברת תמונות מטלפון-מצלמה ישירות אל המחשב האישי, שיגור תמונות ממצלמה דיגיטלית ישירות למדפסת, העברת נתונים על מטופלים מרופא לרופא, העברת סרטי וידיאו מן המצלמה ישירות לטלוויזיה ועוד.
בלו-טות' הפכה לסטנדרט ברחבי אירופה וארה"ב, כטכנולוגיה המאפשרת עבודה ללא כבילה בטווחים קצרים ומשלבת יכולות העברת נתונים ותקשורת קולית יחדיו. יתרונה על-פני טכנולוגיות אחרות מתבטא בעיקר בעלות הנמוכה של המקלטים ובצריכת אנרגיה מזערית, שאינה גוזלת אנרגיית סוללה משמעותית.
בשנת 2002 יצאו לשוק יותר מ-30 מיליון מוצרי בלו-טות'. ב-2005 צפויים להיות בשוק יותר מ-507 מיליון מכשירים, והמגוון הוא עצום: מקלדות אלחוטיות, עכברים למחשב, מחשבי כף-יד, טלפונים סלולריים של נוקיה, סוני, אריקסון, סימנס ועוד, מצלמות דיגיטליות של חברות בולטות כניקון, אולימפוס והיולט פקארד, ומדפסות שאינן מצריכות חיבור בכבלים אל המחשב האישי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים