שתף קטע נבחר

 

הורים אתיופים דורשים: לפזר את ילדינו בין בתי ספר

ועד שכונת אזורים בנתניה, בה מתגוררים עולים רבים מאתיופיה, דורש לסגור את בית הספר היסודי בשכונה ולשלוח את ילדיהם ללמוד בבתי ספר אחרים, בטענה שריכוז גדול של עולים גורם לרמת לימודים נמוכה. עיריית נתניה בתגובה: "זכותם של הילדים ללמוד בשכונתם"

ועד שכונת אזורים בנתניה דורש לסגור את בית הספר היסודי רמב"ם בשכונה, ולפזר את תלמידי השכונה, רובם הגדול ממוצא אתיופי, בין בתי ספר אחרים בעיר. זאת בטענה כי ריכוז גדול של ילדי עולים בבית ספר אחד, גורם לכך שרמת הלימודים בו תהיה נמוכה יחסית לבתי ספר אחרים.
בית הספר היסודי-דתי רמב"ם נמצא בשכונה שקלטה בשנים האחרונות עולים רבים, ותושביה הם משכבה סוציו-אקונומית נמוכה יחסית לשכונות אחרות בעיר. בבית הספר לומדים כ-180 תלמידים, בכיתות א'-ו'.

"לסגור את בית הספר מייד"

לדברי יו"ר השכונה, נפתלי בחטיאר, 90% מהתלמידים בבית הספר הם ממוצא אתיופי, ותושבי השכונה, כולל ההורים האתיופים, סבורים כי ריכוז גדול מדי של ילדים עולים בבית ספר אחד, גורם לבעיות. "אנחנו דורשים לסגור את בית הספר מייד, ולפזר את התלמידים בבתי ספר אחרים בעיר. אסור שיהיה ריכוז כזה. צריך לאפשר להם ללמוד עם תלמידים אחרים, על מנת שיתערו בחברה הישראלית, אחרת הם ינטרו לנו טינה כל חייהם בגלל ההפרדה הזאת".
בחטיאר ציין כי תלמידים המסיימים את כיתה ו' בבית הספר וממשיכים הלאה לחטיבות הביניים, נתקלים בפערים גדולים בינם לבין שאר התלמידים, מבחינת רמת הלימודים.
"אנחנו משקיעים בתגבור הלימודים לקראת המעבר לחטיבות הביניים, אך זה לא מספיק, הפער קיים. רק פיזור בבתי ספר אחרים ייתן להם רמת לימודים גבוהה יותר כבר בבית הספר היסודי, יחד עם תלמידים אחרים ממשפחות משכבה סוציו-אקונומית גבוהה יותר".
לדברי בחטיאר, המודעות של ההורים ללימודים אינה גבוהה. "קודם הם דואגים למצוא עבודה, להתפרנס. הגענו למצב שבגלל המודעות הנמוכה של ההורים, בבית הספר אין אפילו ועד הורים שיכול להיאבק על רמת הלימודים בפרט, ועל ההשקעה בבית הספר בכלל".
בחטיאר ציין כי נעשו פניות לעיריית נתניה בנושא. "ההורים בשכונת נוה עוז הסמוכה הם בעלי מעמד כלכלי חזק ולכן הם השיגו את מה שרצו וילדיהם לא לומדים בבית הספר רמב"ם. בעיריה מבינים את המצב ואף הציעו להורים בשכונה לרשום את ילדיהם לבתי ספר אחרים, אך לרוב הם נדחים ממחסור במקומות".

תגובת העירייה

מעיריית נתניה נמסר בתגובה לידיעה, כי "מדובר בילדים ישראלים לכל דבר ועניין וזכותם ללמוד בבית ספר הנמצא בשכונתם כי הוא סביבתם החינוכית והחברתית". דוברת העיריה הוסיפה כי "כיום לומדים בבית ספר רק ילדי המשפחות הותיקות ואילו ילדי המשפחות החדשות הנקלטות בשכונה מועברים לבתי ספר אחרים".
ממשרד החינוך טרם נתקבלה תגובה לידיעה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
"לסגור את בית הספר מייד". אילוסטרציה
צילום: אורן אגמון
צילום: גילי כהן מגן
"ריכוז גדול מדי של עולים". ארכיון
צילום: גילי כהן מגן
מומלצים