שתף קטע נבחר

 

שר החוץ: ישראל מעוניינת ביחסים דיפלומטים עם פקיסטן

מסר מדיני מישראל למדינה המוסלמית הגדולה, שבידיה נשק גרעיני: "אם הפקיסטנים רוצים, הם ימצאו פרטנר", אומרים בירושלים. המסר הזה מהווה תשובה לדברים מפתיעים שאמר נשיא פקיסטן לפני כחודש. לישראל ולפקיסטן מעולם לא היו קשרים דיפלומטים

איתות מדיני מישראל לפקיסטן: שר החוץ סילבן שלום אומר כי ירושלים מעוניינת לייסד קשרים דיפלומטים מלאים עם המדינה המוסלמית הגדולה, המחזיקה בנשק גרעיני. "אם הפקיסטנים רוצים - הם ימצאו פרטנר", אומרים גורמים בירושלים.
האיתות מירושלים מגיע בעקבות ראיון שהעניק נשיא פקיסטן, פרבז מושארף, לפני כחודש, ובו אמר כי הגיע הזמן "לשקול מחדש" את היחס הפקיסטני לישראל. בירושלים רואים בכך מסר לכך שפקיסטן מעוניינת, בין היתר בלחץ ארצות הברית, לבדוק אפשרות לכונן יחסים עם ישראל בפעם הראשונה.
שר החוץ שלום הבהיר בתשובה לשאלת ynet: "לגבי פקיסטן, נשמח מאוד לחזק את הקשרים. ההצהרות האחרונות של הנשיא מושארף היו מאוד חיוביות ואנחנו חושבים שקשרים עם מדינה מוסלמית גדולה, כמו פקיסטן, הם קשרים חשובים. אנחנו מאוד מקווים שהצעותיו האחרונות של הנשיא מושארף יביאו לשיחות ולפתיחת מגעים על מנת להגיע ליחסים דיפלומטים מלאים בין שתי המדינות".
גורמים מדיניים אומרים היום (ג') ל-ynet כי פקיסטן היא מדינה מוסלמית בעלת משקל רב, שמודעת ליחסים הטובים של ישראל עם הודו, מדינה שכנה שנמצאת עמה בעימות מתמשך. לדברי הגורמים, אם הפקיסטנים רציניים, מן הראוי שישראל תאותת שהיא "מעוניינת". מכיוון שלישראל אין יחסים דיפלומטיים עם פקיסטן מאז קום המדינה, "המסר של שר החוץ אמור להעביר את הכדור למגרש שלהם", אומרים הגורמים.
פקיסטן השתייכה באופן מסורתי למדינות התומכות בעמדת העולם הערבי נגד ישראל. אולם פיגועי הטרור ב-11 בספטמבר והמלחמה באפגניסטן הפכו אותה לבת ברית מרכזית של הממשל בוושינגטון. הדאגה בממשל נובעת מעצם היותה של פקיסטן המעצמה הגרעינית האיסלאמית היחידה. בשל כך, בוושינגטון סבורים כי יש לקרב אותה למערב ולא לאגפים הקיצוניים של האיסלאם.
אתמול אמר שר החוץ שלום כי הפגישות האחרונות שקיים עם בכירים בעולם הערבי נועדו לחזק את הנורמליזציה בין ישראל לבין העולם הערבי. "אני יכול לגלות כי יש שינוי בעולם הערבי ואני מאוד מקווה שחלק מן הפירות של תהליך השלום בינינו לבין הפלסטינים יהיו חיזוק הקשרים עם העולם הערבי, החזרת השגרירים של מצרים וירדן ופתיחת נציגויות מארצות צפון אפריקה והמפרץ הפרסי", דברי שלום. פקיסטן אמורה להיות חלק חשוב נוסף בפאזל הזה של העולם האיסלאמי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
שלום. נשמח מאוד
צילום: ישראל הדרי
צילום: איי פי
מושארף. איתות אמיתי?
צילום: איי פי
מומלצים